Debatt!

Ojdaa.. nu var det en vecka sen jag skrev, det går visst sådär med bloggandet.. men men, har man inget roligt att skriva så kan man lika väl låta bli tycker jag, inget kul att läsa annars ju.. Men ni är flitiga på att läsa min blogg ändå mina älsklingar! det är bra.. Ska se om jag fått till lite inspiration till att skriva mer nu ett tag..

Kollade på Debatt igår, och det var ingen ny debatt men små snuttar av andra debatter för längesen! Väldigt intressant var det. Tur att jag gick upp, hade gått och lagt mig men kunde verkligen inte sova, så gick upp och slog på TVn och såg en debatt från 1975 på TVn angående om det var rätt att aga sina barn eller inte..

Verkligen tur att det är olagligt nu, men att man ens kunde tycka att det skulle vara lagligt och vågade säga det högt i TV för bara några år sen är verkligen helt sjukt! Först fick man se en man i 45 års åldern som var medlem i moderaterna som talade om att det skulle vara lagligt att aga sina barn. Han menade att han gjorde det av kärlek och endast efter att han försökt tala med sitt barn flera gånger först, men barnet fortfarande inte förstod eller lyssnade, då var det nödvändigt att ge några rapp ansåg han.

Sen fick man se en ung kvinna, kanske runt 25? (En från den yngre generationen tänkte man, som är mot denna stenålders vana) Hon började med att berätta att hon hade en 8 månaders bebis, och hon fick frågan om det var jobbigt, hon sa "neej, jag har verkligen inte märkt av att det ska vara jobbigt än, han e ju så liten.." bla bla och jag, i det 2009 jag lever antog att hon skulle säga att det var fel att aga barn. (Varför ens använda ordet aga? som att försöka mildra ordet "slå" och få det att låta som om man inte slår sina barn när man agar dom..) Men så fortsatte hon sedan efter att hon sagt att hennes barn fortfarande var så liten med "men nu börjar han ju lära sig gå och dra i grejer och så, och det har gått så långt nu att jag har gett han några slag på fingrarna, och han har lärt sig.."

EH VA?? Slå en 8 månaders bebis på fingrarna?! Helt sjukt ju, t y d l i g e n så behövdes lagen som säger att man inte får aga sina barn, vart drar man annars gränsen? Hur "olydigt" ska barnet vara för att man ska få aga det? Hur ungt får barnet vara när man ska få börja aga barnet? Hur hårt får man slå barnet för att det ska kallas aga och inte misshandla?

Har alltid velat leva som ung på 70 talet,
men tack som fan att jag lever 2009, skulle verkligen inte vilja att mina föräldrar agade mig som barn, och verkligen inte att jag skulle aga mina barn heller..





Tyckte verkligen att bilderna från Idas 20års kalas passade in i detta inlägget.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0