Kardinal dekad, 20 – 28 (eller 29) februari

Kardinal dekad, 20 – 28 (eller 29) februari

Hos dem som har solen i denna del av Fiskarna lever längtan stark och pockande. Längtan efter något fast att tro på, efter värde och mening åt livet. De här Fiskarna söker med frenesi och evig tålmodighet efter fasta punkter i tillvaron, vilka ofta visar sig svårfunna.

De är mycket sensibla till sin karaktär, med höga krav på sig själva och stor ödmjukhet inför andra.

När de efter trägen strävan fått grepp om något som de känner vara meningsfullt, finns knappt någon gräns för deras iver att penetrera och omfatta det. Med passion kan de kardinala Fiskarna ge sig hän i en riktning som de tror på, men trots övertygelsens djup har de lätt att senare frigöra sig från den, om så blir aktuellt. Vad som alltid lossar dem ur en sådan förtrollning, är om en annan väg har större lyskraft.

De kardinala Fiskarna engagerar sig självuppoffrande i allt de känner för, och låter över huvud taget känslorna dirigera de flesta av sina handlingar. Det som inte har hjärta lämnar dem helt ointresserade. Eftersom deras egna krav är synnerligen anspråkslösa och med lätthet kan hållas igen än mer, har de en nästan obegriplig anpassningsförmåga till de kärvaste omständigheter och mest genomgripande förändringar.

De kardinala Fiskarna lever för att nå en själens klarhet, frälsning och slutligen finna ro i livet – ett högt satt mål som få når. Men vägen dit är full av upplevelser.

Förhållandet till fadern är innerligt, om än de båda trots stora ansträngningar inte tycker att de får vara tillräckligt nära varandra. Andra skulle säga att deras relation är påfallande rik, men själva vilar de aldrig i sin ansträngning att fördjupa och vidga den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0