Vad jag gjorde igår? eeh, fan vad det regnar!

Var just inne på mammas blogg där hon skrivit några rader om mig.

"När jag pratar med min 20 åring påminner det om ett säpoförhör.
Hon är gammal nog för att inte svara "skit i det du" men attityden är lite den samma.
Jag frågar något. Hon svarar så kortfattat hon kan.
Jag kommer med följdfråga (eftersom den första frågan inte gav nåt av värde) hon svarar ännu lite mer kryptiskt... och kommer gärna med ett "motangrepp.""


Min mamma överdriver en smula kan jag säga,
såhär osocial är jag inte, men ja, jag kan erkänna att när mamma eller pappa kommer med frågor jag inte har nån lust att svara på eller prata om så kan jag vara lite sådär.. men det är väl inget att hänga läpp över? Kan ju prata om annat, tror knappast dom skulle vilja prata om allt med mig heller. Jag har iaf. vett att inte fråga om det.

När vi sen började prata om det här i soffan denna härliga fredagskväll sa pappa att jag dessutom gärna byter samtalsämne. "jag försökte få ur henne nåt om *blablabla* innan i bilen påvägen hem och då började hon prata om poker?!"

Ja klart jag gör det? det är ju ett säkert kort.
Men tänkte faktsikt på det när vi åkte i bilen, egentligen pratade jag inte om poker först när jag bytte samtalsämne, tog det där som alla pratar om under en pinsam tystnad eller i en obekväm konversation, jag nämde de som kan rädda vem som helst, när som helst: vädret!

Älskar vädret, är det regnigt? påpeka det! Är det soligt? påpeka det!
snöigt? varmt? kallt? tort? mulet? what ever, påpeka det! inomhus eller utomhus, sverige eller utomlands, dag eller natt, du kan alltid prata om vädret!

När pappa satt i bilen och ville ha tråkiga samtal så sa jag genast,
"fan vad varmt det är idag, tror du solen tar fortfarande?" och därefter gled jag smidigt in på "hur är vädret i Las Vegas när du ska dit?" För är det nått man ska prata om när man vill få pappa på glatt humör eller bara andra tankar, då är det poker!

Mamma är inte lika lättlurad dock, (eller så ger hon inte upp lika lätt?) vet inte vad jag ska prata om när hon kommer med jobbiga frågor,
kan liksom inte nämna något som hon skulle vara intresserad av mer än mitt svar.  Därför kan det nog hända att hon blir mer stött av mina korta svar. Det är ju liksom bara korta svar, inget snack om poker eller väder liksom..

Kom på ytterligare ett bra knep att slippa snacka nu nyss förresten.
Sitter vid pappas laptop när just detta jag skrivit om nu kom på tal, började ju bli lite jobbigt, har ingen lst att prata om det, "Hur ska en bra förälder vara då?" "JA! det var en bra fråga, hur ska dom vara?"

Ehh.. jag satte bara på mig hörlurarna och skruvade upp volymen till max. Sen skrattade jag.:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0