Trött och förbannad (och så förkyld på de.)

Jag är besviken på Sverige. Och på Svenska folket som tydligen blir mer och mer egoistiska för varje dag som går, och röstar fram en Moderat regering ytterligare en mandat period. Idag är jag mer förkyld än igår. Huvudet är alldeles tungt. Jag nyser var och varannan minut. Näsan är helt täppt och likaså mina öron, och trots detta, och trots att det säkert kommer vara värre imorgon om jag känner mina förkylningar rätt så kommer jag att behöva gå till jobbet imorgon.

För i Sverige idag kan en ungdom inte få ett jobb. Tobbe söker jobb varje dag och fortfarande har han inte ens fått mer en ett och annat automatiskt svar. Så vad som händer är att jag måste jobba, trots att jag är sjuk. För att vi ska få pengar att betala våra räkningar med. Och gör jag inte det så vem vet, då kanske jag inte får fortsätta jobba på Gekås i framtiden heller. Sjukskriver man sig för mycket kan det mycket väl hända.

Moderaterna är dumma i huvudet, dom bryr sig bara om sig själva och möjligtvis sin egen familj. Det är klart att det är viktigare att rika människor ska få bo i mång-miljons villor och ha skatteavdrag för städerskor än att satsa på välfärden åt hela Sverige? pffys..

Jag önskar att jag någon gång i mitt ungdomliga arbetsliv får leva i ett Sossestyre! Det har jag ännu inte gjort då det skiftade till Moderaterna året innan jag fyllde 18. Och jag har alltid vart en arbetare. Ingen av dedär lata människorna som det finns så många av i vårt land enligt Moderaterna och moderata röstare. Jag har haft fler jobb än de flesta av mina vänner, kanske tillomed alla. Jag fick mitt första jobb i tidigare ålder än någon av mina syskon. Nu senast på mitt "nybörjar möte" på Gékås blev hon riktigt imponerad av all min arbetslivserfarenhet trots min unga ålder. Så ja, jag har faktsikt försökt i mitt liv. Men varför sitter jag här då i en halvkass lägenhet, utan körkort (för det är för dyrt) utan pengar över till någonting roligt. Jag och Tobbe har på snart fyra år!! fortfarande itne kunnat åka utomlands tillsammans.

Vi lyckas aldrig få jobb samtidigt. För här kan man ju aldrig behålla ett jobb längre än en säsong. Carlsberg som säljer öl under sommaren. Gekås som säljer julklappar just nu, eller vad det kan vara.

Jag är så trött på att leva på dethär viset, hur fan kunde ni rösta fram Moderaterna? Dom satsar ALDRIG på oss ungdomar??!! Om du inte är ungdom till en rik farsa.. Om vi kollar på andra saker en jobb så ta lägenheter t.ex?  Fler och fler hyresrätter görs om till bostadsrätter och istället satsar man på att göra det enklare att hyra ut i andra hand. Trots att en undersökning visar att det är 0% NOLL!! som VILL bo i andra hand.

Men varför inte? Mer osäkerhet åt ungdomarna? det låter ju.... smart? Fyfan!

Jag var en gång stolt över att leva i Sverige där man är jämlika och bryr sig om varandra. Men nu går tillomed jämlikheten bakåpt och inte verkar Moderaterna tycka att det är något fel med det? Dom kunde inte ens försöka fixa ett undantag för Sverige när EU röstar fram nya regler om att TVINGA mamman vara hemma de första sex veckorna hon fått barn. Som visst kanske är ett framsteg för många länder där mammorna (eller papporna såklart.) inte har betald mamma ledighet ens de första sex veckorna, men som är ett rejält steg bakåt för Sverige då vi kommit längre än så i vår jämlikhet!

ÅH VA TRÖTT JAG BLIR!! :@


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0