Lasse!



Kollade självklart på SVT's utfrågning av Lars Ohly idag som jag tycker att han skötte hur bra som hellst. Så pass bra att jag återigen nästan lägger en tanke på att bli Vänsterpartist. Jag håller med om väldigt mycket av vänsters politik, även om dom ibland kan kännas lite som om allt är svart eller vitt. Men ibland kan det vara det också.

Jag håller med vänstern om att det ska vara obligatoriskt för mammor och pappor att dela på föräldraledigheten. Även om jag förstår idag att man ska få bestämma själv över sitt liv så tror jag att vi människor ibland behöver regler och lagar för att vilja rätt saker. Sverige är ett av världens mest jämnställda länder, och jag tror att det har mycket att föra med just de lagar och regler vi har.

Skulle 50/50 föräldraledighet gå igenom så kommer vi inte kunna förstååå hur vi någonsin kunde tycka att mammorna skulle ta ut mer av ledigheten om 50 år. Dessutom är det ju ingen som tvingas vara hemma, men då får man räkna med att den föräldraledigheten brinner inne.

Och sen är det faktiskt så som Lars säger tror jag med, att man kan inte riktigt veta vad som är hönan och vad som är ägget, men kanske att tillexempel kvinnolönerna påverkas av just vårt ojämlika sätt att ta ut föräldraledigheten. Många jämlikhetsfrågor hänger ihop med varandra, och det är faktsikt så att skaffar man barn, har man enligt mig lika stort ansvar, och lika stor rätt till detta barnet, så tycker att papporna kan vara glada över detta som får dessa dagarna med sina barn som annars kanske kan vara svåra att argumentera sig till.

Många pappor ångrar sig vääldigt mycket att de inte tog någon eller mer föräldraledighet, för det är en tid som aldrig kommer igen.

Ja, det är bara en av ett flertal frågor som jag tycker att Vänsterpartiet har rätt i, och jag är glad att ha dom i ett sammarbete med de rödgröna, det känns iaf bra. Dessutom hörde jag, vet inte om det stämmer, men att Vänsterpartiet är ungefär där i politiken idag, som sossarna var under Palmes tid. Så heelt så knäppa, flummiga och naiva är dom ju inte som dom ofta målas upp som. I år blir det ju iaf. en självklar röst på sossarna men inför 2014 så får vi allt se..

2 veckor kvar nu, 13 dagar imorgon. LET'S GO!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0