21.12.2012

Dagen kom och den gick. Jorden snurrar fortfarande och inget tredje världskrig har utbrutit.. Där ser man!

Lite synd.. Något hade väl kunnat hända tycker man ju.. Själv hoppades jag ju på fred på jorden ;) Men inte det heller.. Kollar Aftonbladet och läser inte om några märkliga världshändelser som Mayaindianerna kunnat syfta på med sitt slut i kalendern..

Nja! Inners inne visste man väl det. Dessutom räknade inte Mayakalendern med skottår, så det var egentligen inte ens samma dag som vår 21 december inträffade som de menade att det skulle hända något..

Mayaindianerna var mycket intresserade av astrologi och mattematik och där av kom deras väldigt avancerade kalender. De hade många, väldigt långa tidscykler, var av (om jag förstått detta rätt nu) en slutade igår, 2012-12-21. Det är egentligen allt, vem som helst kan ju räkna ut att de inte kunnat göra en evighetskalender, någonstans måste den sluta..
 
 
Vi ska nu ha lämnat Fiskarnas tidsålder och gått vidare in i Vattumannens, då denna cykel rör sig baklänges, vilket på något vis (ja men det är ju jätte komplicerat!) har med vårdagsjämningen att göra, vilken flyttar lite, lite på sig för varje år.
 
Det är alltså hela jordklotet som befunnit sig i fiskarnas tidsålder och detta står för tron och religionen, sökandets, ovisshetens och självuppoffrande. Människan ska ha drömt, sökt, men vart vilsna utan mål och mening. Överlag är det tro, och religion som man kan se som en röd tråd i fiskarnas tidsålder.
 
 
Vissa astrologer menar dock att vi inte går ur fiskarnas tid fören om ca 160 år till.. Men i de perspektiven som man går på här så är 160 år inte speciellt lång tid, och då vi är så nära gränsen så börjar förändringar ske redan nu i vilket fall..
 
 
De närmsta 2000 åren väntar nu som sagt Vattumannens tid. Detta är kunskapens, vetenskapens och insikternas tid. Det är en förnuftig tid som letar mer på vetenskap och fakta än tro, fantasi och föreställningar.. Nu går vi in i en tid av allvar, förnuft och djupa tankar. Vattumannens tid kan även präglas av en del dysterhet.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0