Är det fel på Sverige?

 
I alla länder, över hela världen så går det som en trend att bli mer rasistisk när det råder kris i världen. När pengarna tryter bildar vi ett "vi mot dem" samhälle och man vill själv inte vara en del av problemet, då måste man hitta någon annan att skylla på.

Det är enkelt att skylla på dem andra, Män och kvinnor finns i alla familjer och släkter. Unga och gamla lika så, men invandrare.. Det är inte varje familj berikad med. Då är de ett lätt offer.

I Grekland t.ex.har ett främlingsfientligt parti vuxit sig mycket stort nu när de går igenom sin värsta ekonomiska kris någonsin. I takt med att Sverige kommer djupare in i krisen (för Ni duckade inte den kulan Moderaterna, Ni sköt bara lite på den..) så blir också vi mer och mer främlingsfientliga.

Men en sak som jag iaf. inte uppfattar går som trend i världen under kris, och som jag heller inte ser som något nytt här i Sverige utan som ett pågående problem som alltid rådit, det är vår extrema rädsla för att verka just rasistiska.

Jag förstår inte hur det över huvud taget har kunnat bli en snackis att pepparkqaksgubbar i lussetågen skall uppfattas som kränkande då de är mörka? Eller varför det varje år är snack om att inte få sjunga nationalsången på skolavslutningar, osv. osv.

Patetiska frågor som jag är övertygad om att vi svenskar bryr oss mer om att debbatera, ifrågasätta och bli kränkta över än våra invandrare är.Tror inte det finns en enda mörkhyad svensk som någonsin tagit illa upp av en pepparkaksgubbe i ett lucia tåg, och finns det de så borde hen kanske tänka på att gå till psykolog då hen är extremt lättkränkt och blir förmodligen även kränkt av att se mörka trädstammar i skogen.
 


Jag tror, som en teori, att det är just främlingsfientliga grupper som lyfter dessa frågor för att uppröra. För att svenskar ska mer och mer skilja på "vi och dem" och för att vilja värna om "vårat svenska luciatåg med våra fina små pepparkaksgubbar". Och vi går på det gång på gång!

Så jag undrar, är det fel på Sverige? Eller varför är vi så jäkla nervösa? Varför kan inte vi, som Norge älska vår nationaldag, och göra det tillsammans med nya som gamla svenskar och hylla vårt land för de vackra land det är, med (än så länge... rösta rött 2014) en av världens bästa välfärder!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0