Solidaritet

 
Ovan är en låt av General Knas - Solidaritet.
Underbar låt tycker jag, där han sjunger om solidaritet som en hyllning till Ship to Gaza.

Ville bara posta den här för att den är så bra :)
 
Solidaritet är ju ett ord som jag antar får många att föra sina tankar vidare till vänsterpolitk. Åtminstonde tror jag inte att ordet för någons tankar vidare till högerpolitik, vilket jag tycker säger en hel del om vänster och högerpolitik.

Solidaritet innebär att man tror på kollektivets styrka att fungera som problemlösare, och som General Knas sjunger: "Se du har ett problem, se vi delar problem, de blir ett mindre problem, de är så man löser problem." så är det inte svårare än 100/10=10.

Socialism bygger på solidaritet, och vill med hjälp av solidaritet skapa jämlikhet mellan alla individer och grupper, från olika klasser, kön, etniska grupper och sexualiteter. Man bryr sig även om miljön och resten av världen.

Det är på något vis därför väldigt konstigt att just vänsterpolitiken anklagas för att "leva i en bubbla" eller drömvärld när det faktsikt är den politiken i skalan höger & vänster som bryr sig om hela samhället och världen i den mån de kan, och inte en liten isolerad del som mer liknar en bubbla eller drömvärld, där förtryck mot sexuallitet, etniska grupper, kvinnor, osv. "inte existerar."
Det blir lite som när Reinfeldt säger att "ser man till medelålders etniska svenska män så har vi inte speciellt hög arbetslöshet i Sverige" (kommer inte ihåg ordagrant, men typ så sa han ju..) Där kan vi snacka om drömvärldar och bubblor.
 

 


 

Kommentarer
Postat av: Asta

Hej gumman.
Länge sen du uppdaterade nu å länge sen jag hörde av dej. Är alltväl med dej? Saknar dej.
Puss mamma

2012-08-15 @ 22:07:38
URL: http://pastasson.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0