Solidaritet - Det är logiskt!

Är det inte uppenbart att det är bättre och smartare att sammarbeta? Att om vi hjälps åt, med vad som helst, så kommer det gå bättre och lättare?

Varför är det då så konstigt att vi är så rädda om vår lön att vi inte kan betala lite mer på skatten? Varför vill vi så gärna behålla våra pengar och betala mer när vi väl behöver vård, omsorg eller vad det kan tänkas vara, än att vi gemensamt betalar en mindre slant tillsammans, och får det "gratis" när vi väl behöver det?

Det är konstigt tycker jag i t.ex. ett land som Amerika. Där man är så patriotisk och älskar sitt land så mycket, att man inte vill vara med och betala för att landet ska vara så bra som möjligt? Man skickar gärna ut sina söner i krig, att dö för sitt land, men man betalar fan inte en extra slant av sin lön!

General Knas sjunger i sin låt -Ship to Gaza- "Se du har ett problem, se vi delar problem, det blir ett mindre problem, det är så man löser problem - vi sätter det i system - som kallas solidaritet."

Är inte det logiskt? Att om vi delar problem blir det mindre problem?
Vi människor värderar pengar och materiella ting så högt att det är sjukt. Vi värderar det högre än liv. Det är den massiva hjärntvätten som de absolut rikaste tvingar på oss genom TV och annan media som gör att vi tror att det enda som livet går ut på är att konsumera. När ska vi vakna upp ur koman?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0