En morgon i trädgården.

Idag när jag och Tobbe satt på trädgården och drack vårt morgonkaffe (läs: morgon = 12-1 tiden) så kom ett välbekant ansikte intraskandes mot oss tillsammans med ett mindre välbekant ansikte. Jag kom från början inte på vem kvinnan var (den välbekanta) men när Tobbe viskade "oj fan, nu kommer hon..." kom jag på det. Jehovas bruden!

Det är en kvinna från Jehovas som gillar Tobbe väldigt mycket
och inte allt för sällan kommer hit till oss för att prata med honom om bibeln, Jehovas och lite annat. Oftast är det jag som öppnar dörren och oftast har Tobbe "inte haft tid" jobbat eller något liknande.

Men idag blev vi ju tagna på bar gärning skulle man väl kunna säga.
Men det var lika bra det för det var väldigt intressant att lyssna på vad dom hade att säga. Jag frågade massor av saker angående deras tro och deras svar var, fast än väldigt flummiga, alltid redo.

Vi satt i en knapp timme och pratade lite,
om skapelsen, hur vi kom till, dom tror på Eva och Adam, jag tror snarare på att vi härstammar från aporna. Minns knappt riktigt vad vi mer pratade om men allt möjligt.

Men sen tände Tobbe en cigg,
och fast han frågade om det var okej, och dom svarade ja, så kändes det som att dom inte ville vara kvar när Tobbe rökte. Dom är ju emot cigg, alkohol, ja tillomed blod, så när Tobbe rökt ungefär halva ciggen började dom packa ihop sina grejer och gick rätt så snart efter att Tobbe fimpat.

Men det kanske var lika bra,
vem vet hur länge dom hade stannat annars? Men jag ska vara med när dom kommer nästa gång. Väldigt intressant att lyssna på dom och vad dom tror på ändå, och kul att kunna fråga saker man undrar över. Även om jag, fast än jag visste allt dom trode på, aldrig skulle tro på Jehovas, Gud, eller liknande.

Kommentarer
Postat av: Johanna

sluta jobba!:( blir helt galen...vill ju va me dig!! behöver de! PLEASE va ldig imon!!

2009-07-13 @ 20:25:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0