åhhhhhhh

bloggar bara sämre å sämre, men just nu e jag lite alkoholpåverkad, å ska snart ut på krogen ensam med Tobbe? :D första ggn på länge vi går ut själv :D roligt" Vi ska spela på Black Jack, men bara hundra kronor har jag sagt! kan nog hålla på det! eller KAN det. Vet det.. Tobbe däremot.. inte att lita på vid BJ bordet... haha, men han e bra på att vinna, vet bara inte när han ska stanna, så vi gör ett bra team. SÅ NU BLIRE SÅ.

*MEN IMON så ska jag skriva nått mer å bra..... om........ gissa?`??????????? vet inte, men säkert politik! :D WIERHPOEOEOEO :FD


Snart är det VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL

det ser mörkt ut.. men vi ska inte tappa hoppet, förstår bnara inte om alla andra som röstar på M har tappat förståndet?!"?!?!?!? HAR NI DET??????

hajajajja-..... imon... då ... hjört....... hörs**** vi igen! :D(ja mamma ibland dricker jag alkohol och är full, jag kan stava. orkar bara inte skriva så långsamt....)

Fin kommentar

Fick en så fin kommentar häromdagen, alltid roligt att bli uppsakttad av äldre och mer erfarna människor :)


Britten  (*****@comhem.se)
om Politik som lovat. :):
Roligt att läsa din blogg och härligt att höra dina politiska åsikter. Du är klok för att vara så ung ;-)
Lycka till i valet och jag hjälper till ...
från
britten i Örebro (65)

Politik som lovat. :)

Jag kunde inte sova, men Tobbe har somnat nu så jag smet upp. Medans jag försökte sova kom jag att tänka på en grej som jag knappt kunde släppa, utan fortsatte bara utveckla i mitt huvud, så jag tänkte försöka få stopp på det genom att skriva ner det här, så kanske jag somnar lättare sen.


Jag bor i en lägenhet vars hyra ligger på 3471:-/månad. Det är en helt okej hyra med tanke på att den ligger mitt i stan. Nackdelarna med den är att den saknar hall och riktigt kök. Den har ingen dörr till sovrummet vilket gör den till en "1 och en halva" istället för en 2:a. Det är en källarlägenhet så fönstrena är väldigt små, speciellt i sovrummet. Och det finns en hel del som skulle kunna rustas upp.

Dock vet jag, precis som alla andra (förmodar jag..) att just nackdelarna med min lägenhet drar ner priset. Skulle jag ha hafft hall och kök. Skulle fönstrena vara större och en halvmeter högre ovanför marken, skulle jag ha en egen tvättstuga, högre standard, mindre lyhört osv. skulle lägenheten vara betydligt dyrare.

Och självklart skulle jag vilja ha allt dedär. Och självklart vet jag att en sån lägenhet är värd mer pengar.


Men! ... Jag bor inte bara i min lägenhet. Jag bor också i mitt land. Sverige. Och Sverige i dagsläget kanske inte är värt en speciellt hög skatt.. nej.. Det är ju moderaterna som styr för tillfället. Just nu är Sverige nog värt ungefär vad vi betalar i skatt.

Dock vet jag, precis som alla andra (iaf. alla andra borde veta..) att just nackdelarna med mitt land Sverige drar ner skatten. Skulle Sverige ha tillräckligt med sjuksköterskor för att erbjuda en perfekt sjukvård, tillräckligt med lärare för att erbjuda en perfekt utbildning, tillräckligt med poliser för att erbjuda en högre säkerhet. Tillräckligt med goda människor för att erbjuda en respektabel A-kassa, sjukförsäkring, sociala bidrag, pension, AND SO ON, då skule skatten också vara betydligt högre.

Och självklart skulle jag villja ha allt detdär. Och självklart vet jag att ett sånt land är värt att betala mer för.


Skillnaden är nu bara att jag har inte råd för tillfället att bo i en dyrare (och bättre) lägenhet. Men vi Svenskar! Vi har råd att bo i ett dyrare (och bättre) land.

En annan rolig eller kanske snarare underlig sak är också att visst är det flott att ha en dyr villa i skärgården? Visst är det lyxigt att skryta med sin dyra sommarstuga här och sin dyra båt där?

Varför kan det inte vara lika flott att bo i ett "dyrt" (kanske iaf. enligt en moderat, väldigt prisvärt om man frågar mig) land? Varför kan inte det också vara något att skryta med inför grannarna? Vilket dyrt och värdefullt land man bor i?

NU gör jag försök nummer två till att sova. Men visst är det tänkvärt?
Snabbis

Tobbe har gått å lagt sig å vill att jag ska göra det med, det är väl kännt att jag är en nattmänniska, och går hellre å lägger mig om 2-3 timmar, men jag får väl gå å lägga mig nu för hans skull då. Han är ju trots allt så himla duktig och jobbar så himla bra, så jag kan nog göra nått för hans skull med. Halv fyra ska han upp imon med! Har jag föresten sagt att han fått en månads förlängt? Duktigt va? :) är så stolt över honom, som han jobbar på!

Ville bara påminna er alla, det är 26 dagar kvar till valet nu, imorron ska jag skriva mer om det, men ni vet vad ni måste göra. RÖST RÖTT och dela med er av era RÖDA ÅSIKTER så att fler röstar!

Ni vet väl att det är dom rödgröna som tjänar på ett högt valdeltagande?


Aktuell status:....På G.... eller :S trött egentligen.. men vi kallar det på G...

Mitt resultat

..enligt SVT's valkompass.. Testa dig själv :) googla bara på SVT valkompass.


Hemskt mycket med SD, men jag tror faktsikt det beror på de frågor jag svarade "ingen åsikt" på, eftersom dom ju typ bara har åsikter angående invandrare... Hoppas det iaf! :S

Att jag var Röd grön var ju ingen nyhet iaf. :)

19

Idag är det den 19 augusti. Det är exakt en månad kvar tills vi kan byta regering!Ytterligare en anledning...

...till att den nuvarande regeringen är idioter: Rut-avdraget.

Som går ut på att ge skattepengar till redan rika människor (Och tydligen lata, som väl är de ordet Moderaterna gärna använder om oss Sossar?) så att de kan anställa t.ex. städerskor, folk som passar deras barn osv..

Jag tror att det var Maud som själv sa att "Hon ser inga gränser" för var man kan använda detta bidrag till, för en person som går ut med din hund t.ex.

Jag citerar Ida och säger "Jag ser inga gränser för hur dum i huvet du är Maud."

Till sitt försvar för hur jag som fattig granplanterare ska låta mina pengar gå till rika, lata människor som tydligen skaffat sig för stort hus för att städa, för många barn för att passa och kanske för många hundar för att bry sig om, så "skapar detta jobb"

Jo jo Fredrik, men att du samtidigt drar ner på jobb inom vården och skolan på grund av dina skattesänkningar, och där med gör dig av med jobb, det glömde du bort eller?

SUCK!

mys pys

Har haft en mysig dag idag :) Jag och Tobias startade dagen med att baka scones till frukost som Ida kom över och åt med oss till gott kaffe. Sen följde jag med Ida på möte med Ania, väntade på henne i bilen i 1 timme och 30 minuter, men som tur var hade jag hennes iphone till sällskap större delen av tiden innan den dog.

Sen var vi hemma hos Ida och åt lite innan vi åkte till odlarna och jag fick snackat lite med Janna och sådär, nä'r jag kom hem slängde jag in en maskin tvätt och diskade, sen gjorde jag middag till mig och Tobbe i perfekt tid till han kom hem. Sallad med ris och kräftstjärtar. Såååå gott! :)

Nu är Tobbe inne i duschen och jag hoppas han kommer ut snart för jag vill ha lite kvalitets tid innan vi ska lägga oss för nästa dag.

Och vad ska vi göra då? Jo jag ska lägga ansiktsmask på honom :D Skoj!

Puss hej


Stelfejjan älsklings Tobbe :)

KAN NI ÖPPNA ÖGONEN?!?!?!?!?

Åååh jag blir så aaaaaaaaaarg. Först och främst så tänker jag, fattar inte folk någonting??? Jag kollar på aftonbladet och ser klipp ur de bådas tal från helgen. Som vanligt kan man rösta på aftonbladets olika frågor, och denna gången om vem som lyckades bäst med sitt tal. Och hur ser statestiken ut där? 67,8 till Fredrik och 32,2 till Mona?? För det första så är detta ett val om vilket parti som ska få styra Sverige, det är inget presidentval, vi röstar efter ideologi och inte personlig karisma!! Det spelar ingen roll om Reinfelt ser go och trevlig ut och om han kan skämta om sossarnas skattehöjningar på sina tal, det är inte så man ska vinna riksdagsval i Sverige, man ska vinna med de bästa argumenten för hur man vill leda vårt land till en bra välfärd!

För det andra så har fan inte Moderaterna gjort någonting bättre under dehär fyra (sjukt långa..) åren i makten. Ingenting!! Däremot går jämlikheten bakåt! klyftorna mellan män och kvinnor ökar!! Barn och vuxna med sjukförsäkring går före i sjukvårdsköerna för att dom har pengar!! A-kassan är så hög så att normala människor (som är i behov av den) har inte ens råd att vara med! Ja det är sant, den ligger påriktigt på runt 800 kronor för en lågavlönad arbetare. Ungdomsarbetslösheten är bland de värsta i Europa. Och vad ska vi göra åt den? Jo men vi sänker Ungdomars lön till hälften, ja så tycker iaf. de blåa!

HALLLÅÅÅÅÅ?!?!?!?!? ÄR NI MED ELLER???? MÄRKER NI VAD SOM HÄNDER?!?!?!?!?!?!??!?!?!

Fyfan, jag fattar inte. VAD ÄR DET NI VILL RÖSTA PÅ?!?!?

Dethär är inget skämt, detta är inte Idol 2010. Det är ingen lek. Det är Sveriges framtid i fyra år framöver det handlar om. Det är ytterligare 4 av mina och många andras första år utanför skolan som ska fortsätta här!

Jag ooooorkar inte vara arbetslös mer, jag orkar inte leva i ett kallt och kyligt, egoistiskt och bakåtsträvande Sverige.

Jag vill ha en rödgrön regering och jag vill ha det nu!!! VEM FAN ÄR MED MIG?? NÅGON?!?!?!?


Hmmmm..

Var inne på min mammas blogg och såg att hon skrivit 7 sanningar om sig själv, hon hade också "utmanat" några vänner att göra det samma och där bland namnen läser jag Evelina. Jag är nu inte säker på att jag är denna Evelina. Är mer van att läsa om mig själv som "dotter nummer 2" i hennes blogg, men antar ändå utmaningen, för i vilket fall kan jag nog avslöja 7 sanningar om mig själv. Dom behöver ju trots allt inte vara så farliga....

Har som mamma ju också ganska självklara saker om mig själv. Är också socialdemokrat, är väääldigt stjärnteckensfrälst (om man kan kalla det så) är kär i min pojkvän Tobias, och tycker om att festa! :) men om jag ska ta några andra grejer som jag kanske inte nämner lika ofta..?

• Jag önskar att jag inom något ämne var mer kreativ, kunde måla, skriva eller sjunga väldigt bra t.ex.

• Jag anser själv att jag gör mig väldigt ful på bild, men tycker att jag ser desto bättre ut i verkligheten.

• Jag har väldigt svårt för att lära känna nya (tjej)kompisar, och har därför väldigt få. (skrev iofs. lite om detta nyss)

• Jag önskar att jag var mer "märkvärdig" eller "speciell" mindre vanlig helt enkelt, än vad jag är..

• Jag älskar att överaska andra med saker som gör dom väldigt glada, oförväntat glada.

• Jag har lättare för att lära känna killar än tjejer..

• Jag hatar starka dofter på diverse saker som tvättmedel, parfymer, diskmedel osv..

Sådääääääär, så om jag nu vill att någon ska göra detta förutom min mor som redan gjort det kan jag bara säga det till Johanna, som är den enda bloggande personen jag vet läser min blogg.. Så Johanna.... DO IT!Puss hej!

S-s-s-s-s-steeeelt

Här sitter jag och känner av en ganska så stel stämning... nejdå, kanske inte stel stämning, men jag är stel i ansiktet, för jag har ansiktsmask på mig och den börjar stelna riktigt bra nu, vill helst inte göra en min för vill inte att den ska spricka. Åååh vad gött det känns när den bränner lite härligt samtidigt som den stramar i pannan och över läppen... mmmh, hoppas den funkar, min hy har blitt så kass sen jag började jobba på Södra Odlarna...

Igår var det kalas, och trots att jag sa att ingen av mina pinglor ville spendera tid med mig så kom min trogna Ida och satte sig med mig på trappen med ett glas vin. TACK GODE GUD för tio minuter till tillsammans med alla dedär grabbarna hade jag inte stått ut.

Runt tio killar var det och den ena skulle bara låta högre, synas mer, sjunga bättre än den andra. Alla "kunde" såklart såpela gitarr också och både den ena och den andra var "jävligt bra" på att dansa också.. suck.

Men vem kommer inte då som en sol i gryningen om inte min lilla Ida? :) TAAAACK!!!!

Kvällen igår var mer än lyckad, min granne tipsade om att Vitan hade blues kväll med gratisinträde så det kändes ju givet att gå dit. Visserligen var vi så sena att vi inte hann höra mer än kanske 2 låtar, men två låtar är fler än noll så jag var nöjd. Kul med lite nytt sällskap och inte szamma vanliga gamla ansiktet jämt och ständigt också så ja, jag var riktigt nöjd med gårdagen.

Idag är det så stökigt hemma dock att jag inte ens vill öppna ögonen mellan blinkningarna, men jag måste ju, annars kan jag ju inte skriva här?? :)

Nu ska jag dock snart dra bort denna härliga masken sen blir det städning 2,0.


Såhär snygg och uttryckslös ser jag ut just nu.

3år, 4månader.

Det är en lång tid. Och tänk att det var en fredag den 13:e vi bestämde oss för att bli en :)


It's all over now baby blue

Sitter och dricker rom och cola. Lite för stark och lite för varmt. Om man vill döda en rom och cola (som ju annars är drycken från ovan??) så ska man dricka den lite för varm. Helt fel att dricka varm rom, och som otur är (inte för att jag förväntar mig annat på fredagen den 13:e) så är all isen slut. ÅÅÅÅH!!!!

Jaja, de är inget att deppa över. 

Men, vad jag istället deppar lite över är att ingen av mina tre vänninor vill festa med mig idag. Jag är inte typen som har ytliga vänner som jag umgås med. Jag vill gärna vara nära vänner innan jag tillbringar min fritid med andra människor. Inte för att jag är kräsen, men kanske för att jag ogillar att känna mig obekväm med människor, och har jag då valet att välja bort människor jag inte känner väl så gör jag det.

Detta resulterar såklart i att jag inte har lika många nära vänner, eftersom jag inte riktigt tar mig tiden att lära känna dom, men å andra sidan är mina tre trogna dom bästa som finns :)

Men ytterligare en nära tjejvän hade inte skadat. Därför tycker jag att Jennifer kan flytta hit från Stockholm igen. Så kan vi ta tag i den relationen vi en gång hade, för vi klickar ju faktsikt väldigt bra ihop. :)

Nu ska jag dricka mina lite för varma, lite för starka rom och cola ute på trappan med killarna som sitter där å gapar......suck..


curry i sin nya iglo :) Ni ser att hon softar va? :)

bye bye

Nä dendära listan var inget för mig, men Johanna svarade på en gång.

Jag är hemma från jobbet idag, har sån fruuuuuuktansvärd mensvärk, och visst, jag hade kanske kunnat sitta i kassan på ICA eller i telefon på kundtjänst eller vad som helst, men på huk ute på ett fält? Njaeee, där drar jag min gräns faktsikt. dricker treo och tar det lugnt och hoppas på att det gått över till imorgon iställlet.

Har dock inget intressant att skriva, får se om det dyker upp något senare.. byeee

Snabbisen

Mamma önskar att jag ska svara på samma sex och kärleks lista som hon svarat på på sin blogg, vet inte ens varför du frågar mig detta mamma :) Du vet att jag är för pryd för sånt, och de vet alla ni mina vänner också att jag är. Men om du verkligen vill ha en 80-talist perspektiv och svar så är säkerligen Johanna öppen för det, hon är inte alls lika pryd som jag. :)

Nu har jag iofs. inte hunnit kolla in denna listan än, men rubriken säger nej, får väl kolla igenom frågorna så får jag se om jag kan göra detta imorgon isf. Nu hinner jag inte.

Tänkte mest bara skriva ett snabbis här och säga att livet ser ut som vanligt, jobba, äta, sova.
Hinner med att pussa på Tobbe, har hunnit med att träffa Jennifer, har hunnit med en tripp till Halmstad med Karro och Ida, så ja, lite har jag ´hunnit med, men jag är också riiiiktigt trött på dagarna så saker och ting som kräver för mycket energi "hinner" (orkar) jag inte med. Men så är det.

I helgen blir det inget party alls för min del utan det är Göteborg och Liseberg som gäller för mig och min käraste älskling. Skatten kom i veckan så det är på tiden att jag och Tobbe gör något påriktigt tillsammans och det ska bli huuur kul som helst att åka till Liseberg med honom så det ser jag fram emot.

Nu är det sängen och kudden som gäller, Tobbe har lovat en snabb massage eftersom jag har så jääävla ont i ryggen och för att han är så snäll :) Så jag tänker springa nu, puss, peace och kärlek <3

Loppis!

Min gosis Tobias sitter just nu nere i sovrummet och spelar. Är det gitarr han spelar? Nej, är det de nya munspelet han köpte? Nej.. Är det på sin orgel som han fyndade för bara 150:- på loppis igår? Ja! :D

Blir alltid så fascinerad av Tobbe när han spelar. Han kan bemästra vilket instrument som helst, utan att kunna akord eller läsa noter. Han går på känsla och det låter alltid bra. Ger man honom ett instrument så kan han efter max två minuter spela minst en melodi på det. Helt fantastiskt. Inte nog med det så är han dessutom bra på att sjunga, vissla och hitta på nya melodier.

Själv kan jag ingenting av dedär och trodde nästan att världen hade slut på melodier för jag kan verkligen inte förstå hur man kan komma på en ny bara sådär..

Ja vi var ju på loppis igår och fyndade, dels denna orgeln då som vi såg en liknande på blocket här i halland ligga ute på 4000 kronor! Så ja, skulle vi ens få 500 spänn efter Tobbe tröttnat på den är det ju iaf. en vinst. Men vi köpte även lite småplock.

Ett jätte fint trädrapperi som vi ska ha i trappan för en tjuga. Tre fina grekiska unor med nakna män, riddare och hästmänniskor på för också dom en tjuga. En fin färgglad vacker liten kann som jag älskar för endast en tia och så en tavla som vi gav bort i födelsedagspresent till Sebbe för även den, bara en tia. Den var vacker med ett motiv av en påfågel.. Önskar att det fanns två så hade jag tatt en själv..


Här är lägenhetens nya färgklick, Curry är lite rädd för den..

Imorgon är det åter jobb som gäller och jag ber till alla vädergudar, andar och energier att det inte ska regna för jag oooooorkar inte luka!! Vill nästan gråta där ute på fältet när regnet piskar i ansiktet och man ska slita upp ogräsrötter med en area på 25 meter (jaja, det kanske var en överdrift med 25 meter, men typ..) Inte blir det bättre av att man knappt kan röra sig i regnkläderna och att träningsvärken sedan förra lukningen gör sig påmind som aldrig förr..

MEN! Nu ska jag inte vara så negativ, hooooppas bara på sol och att vi får plantera våra kära granar istället, som jag aldrig har tyckt vart så härligt som efter första dagen med lukning.

Over and out.

RSS 2.0