skit

Nu var de längesen igen.

Jag har börjat jobba. På södra odlarna. Planterar granar på rad på ett fält en bit från stan. Det är rätt gött faktsikt, slipper ha ångest över att vara inne när de e bra väder iaf. Värre när de regnar. Men har såklart regnkläder.

Hur som, idag försov jag mig. Hörde verkligen inte klockan, måste ha sovit djupt. Eller.. de e ofta jag inte hör klockan, men denna gången gjorde inte Tobbe det heller. Jag missade min skjuts och det skulle ta mig så lång tid att ta mig till jobbet och komma ut till plantorna att det inte var lönt att gå.

Men nu har jag ångest, och jag kan heller inte ringa och säga nått, dels för att jag inte har pengar på telefonen och dels för att jag inte ens vet var fan den är. Tror jag kan ha glömt den på jobbet för har letat i heeela lägenheten.

Nu är jag på dåligt humör, men hoppas att det löser sig. Jag får använda denna dagen åt att städa istället. Och så är det bara att ta nya tag imorron.

Men denna dagen känns för tillfället bara skit.

bloggtrafik.

Har precis reggat bloggen på bloggportalen, fattar inte varför jag itne gjorde de för hundra år sen, eller så gjorde jag det men har helt glömt bort de, fattar ju inte hur man, om man ens kan, söker på bloggadresser som är med. (Helt sjukt att ajg itne gjorde en enda punkt i den långa texten va?)

Jaja, de mest sökta termerna är just nu gratissaker.com, utan trosor och nakenbilder. Typiskt att de ska vara så sexfixerat?? Jaja, tänkte att om jag skriver de mest sökta orden så finns dom ju faktsikt här också och då kanske någon klickar in just här. MEN för all del, om någon nu vandrar in här så får man gärna stanna :)

Gratissaker.com är för övrigt säkert hemsidans ägare själv som sökt på tusen gånger för aqtt få bra reklam. Smart där! Kanske ska söka på min blogg om och om igen från olika ip-adresser så jag hamnar där? höhö!

jaja, ett annat tips till er som bloggar kära vänner är att börja kommentera på aftonbladet med ert bloggnamn. sedan jag gjorde de har mitt läsaranatl ögat rätt mycket. Kanske för att jag mest kommenterar politiska artiklar och folk blir upprörda eller gillar de :) Men varför spelar ju faktsikt ingen roll. Huvudsaken är att nått händer.

Nu my friends, blir det disk! (och sen fisk, som av en slump bara råkar rimma)




Littorinaffären

Jag tror inte på dig.


Update

Hejsan hejsan. Sitter här och dricker min andra kopp kaffe för idag. Klockan är bara halv 9 men jag har redan lagat middag! :D Ska iofs. ta med mig den till jobbet och äta där sen, men kändes ändå konstigt att laga middag vid frukost. Blev kycklinggryta och faktsikt rätt så god sådan.

Ska till jobbet klockan 10, och klockan 13 åker vi till katrineberg för att redigera till klockan 19, så har en lång dag framför mig. Ska bli roligt att fortsätta där vi slutade sist. Typiskt bara att trots att jag är ledig så mycket så lyckas jag pricka in de finaste dagarna på veckan med jobb..

Igår var jag med Ida och vi grillade flintastek, så jääääävla gott var det, och salladen var inte helt fel heller, trots att det var en vanlig enkel sallad med bara tre ingridienser. Tror helt klart att det inte kan bli fel när man grillar bara.

Ida har en ny liten kattunge som är helt sjukt söt, saknar den redan.. :(

Hoppas på att Karro inte hinner boka in något inför imorgon för då har jag planerat att paxa henne! :)

Nu ska jag klä på mig, funderar på om jag orkar göra frukost eller om jag helt enkelt ska hålla mig till lunch..

Det var lite igår, idag och vad jag hoppas på inför imorgon.

I helgen vet jag itne riktigt vad som händer. Johanna har födelsedagsfest för Linda, och jag har sagt att jag ska komma, men har även sagt till Ida att jag ska följa med henne på trubadurkväll visst, vilket jag hade glömt bort, men har ju dessutom lovat Tobbe att vara med när han ska hjälpa Andreas att flytta, så ja, vissa är klantiga och dubbelbokar, jag är värre och trippelbokar. Men så kan det vara.

Saknar min käraste mor lite med, så om fru Lodén är ledig kanske vi kan ta och ses i helgen? :)

Jag planerar att säga till alla att vi ses på trubaduren så kan vi alla ha trevligt tillsammans! haha, men blir nog att jag hjälper till med flytten, för de har jag lovat sen veckor, plus att jag itne kan få nog av min käraste Tobias.

NU ska jag klä mig osv..



PEACE


Måndag

Mornin' :)

Jag ska snart sminka mig och göra mig klar för att sticka till praktiken. Jag är så trött idag dock, vet inte varför för jag la mig i god tid igår och somnade någorlunda snabbt. Men ja, det har ju vart helg. Kanske är det därför. Måndagar alltså... dom är fan hemska!

Curry är så gosig som aldrig förr. Nu ligger hon i mitt knä och spinner och vill att jag ska klappa henne helatiden. Gillar när hon är så gosig :)

Näpp, mer blir det senare mina vänner, ha en bra dag! :) Puss


Curry just nu i mitt knä :)


Innan :)


Littorinaffären

Jag är inne och läser på aftonbladet titt som tätt, det finns alltid nått nytt om "Littorinaffären" att läsa. Nu läste jag om att Mona har kommenterat det hela. Inte speciellt mycket men iaf. Artikeln har över 500 kommentarer och det är så konstigt närman läser dom.

De flesta kommentarerna skriver t.ex. att Mona inte ska uttala sig, hon har inte rent mjöl i påsen själv. Som att det ens går att jämföra en toblerone choklad med ett sexköp???? Jag blir förbannad.

Andra kommenterar att denhär "Anna" som då ska ha sålt sex till Littorin är en hora som är betald av antingen aftonbladet eller sossarna för att smutskasta moderaterna. Det kontsiga är dock att flera stycken i samma kommentar skriver att "Littorin är inte dömd, så ge fan i att dömma honom" Då undrar jag vad det är dom gör med Anna? Inde dömmer dom väl henne?

Att Littorin har varit tyst och försvunnen nu i flera dagar utan en kommentar eller något större försök till att få berätta "sanningen" verkar ingen blå-röstande heller tycka är konstigt. Eller att ingen av hans parti-kompisar heller verkar tro på honom eller ens ha med honom att göra.

Littorin är inte dömd. Det kommer han heller inte bli. Men för mig är det uppenbart, och det minsta jag begär är att människor, här i sverige(!) år 2010(!!!!) slutar lägga så mycket skuld på kvinnorna och ger så mycket skydd och snälla ord till männen såfort en sånhär grej händer. 


Dunk dunk dunk.

Åååh mina vänner, idag har jag gaaaalet ont i huvet. Trots att jag druckit vääldigt mycket vatten, jag har ätit en rejäl middag, jag har hällt i mig treo, jag har vilat, vart både inne och ute. Provat allt med andra ord. Huvudvärken verkar vara här för att stanna. suck.

Igår hade vi lite trevlig kompisträff hos Tulle. Drack några öl och chillade på trädgården, men vi var hemma rätt tidigt. Redan vid 12 tiden tror jag faktsikt. Johanna tog kort med sin mobil så slänger in några bilder från de tror jag.


Världens snyggaste man med hunden Iggy :)



Jag i Johannas tröja och Johanna her self :)


Pussas ska man göra varje dag :)

Aja de blev bara bilder på oss visst men skit samma. Orkar inte skriva mer nu faktsikt, ska prova att sova en kvart å se om de känns bättre i huvet sen. Snart kommer nog Johanna hit å då får jag se till att pigga upp mig!

Peace <3

Veckans bästa!

Igår klockan 19 höll Mona sitt tal i Igår klockan Almedalen, jag och Tobbe kollade live på nyhetskanalen.se, jag hade glömt att vi kunde se de på kunskapskanalen, men skit samma. På TV eller datorskärm, Monas tal var perfekt! Helt klart det bästa talet på hela veckan, och jag tycker så mycket om att lyssna på Mona.

Hon pratar precis med den stämman och i den takten som jag tycker om att lyssna på. Känns precis som att det är med mig hon pratar, och jag och Tobbe frågade oss själva i någon paus hur fan man ens kan få för sig att rösta på något annat parti när man lyssnar och förstår hur Mona tänker?

Mona och de rödgröna vill satsa på Sveriges välfärd! Vad än Reinfelt påstår så är det inte det han vill göra, om han inte helt plötsligt efter fyra år vill byta politik helt och hållet, vilket jag tvivlar på.

Monas möjligheternas land är ett land som vi alla tjänar på, arbetarklass som överklass. Ett land som kämpar för jämnställdhet och solidaritet.

Ta t.ex. kösystemet. Är inte det något som vi svenskar alltid brukar vara så stolta över? Det har t.ex. nämnts flera gånger i programmet "Världens modernaste land" av både födda och invandrade svenskar att vi har så lätt för att bilda kö. Det är för att i dethär landet är vi uppfostrade till att alla ska ha rätt att "komma fram", att ingen är mer eller mindre värd än någon annan.

Men i Reinfelts Sverige där får barn med sjukförsäkring gå före i kön på barnsjukhus. Trots att vissa barn inte ens kan få någonsjukförsäkring pga. handikapp, för tidig födsel eller annat. Trots att vissa barn är födde till föräldrar som inte har råd med barnförsäkring. Trots detta tycker Reinfelt att det är rimligt att låta försäkrade barn gå före i kön, som om de har mer rätt än andra till hjälp. Som om dom är mer värda. Är det rätt?

Bland annat det nämner Mona i sitt tal.

Hon avslutar talet först med att jämföra Moderaternas utrikesminister mot Sossarnas förra. Hur Moderaternas letar efter olja att tjäna pengar på medans Sossarnas kämpade för rent vatten åt andra.

Men sist av allt säger berättar hon om sina åsikter kring främlingsfientlighet och hur hon och de rödgröna aldrig kommer att sammarbeta eller låta Sverigedemokraterna ha någonting att säga till om i riksdagen.

Under hela talet poängterar hon att det är viktigt för oss alla att rösta den 19:e september. Det är det! Förra året var det väldigt få röster som skillde mellan Sossarna och Moderaterna. I år ska rätt parti vinna!

Från var och en efter förmåga, åt var och en efter behov - Solidaritet.



MEN FAN

Vilken miss, hade inget å göra så tog första bästa listan jag såg och började fylla i, och sen insåg jag att den fan bara handlade om kläder och mode? :S asså :S palla, men då hade jag ju redan gjort halva så gjorde klart skiten, så här är den. goodbye.





Vad heter du?
Evelina, Sara, Felicia Lodén.
Vart bor du? Liten lägenhet i Falkenberg i stan.
När är du född? 27 februari 1989
Beskriv din stil med 3 ord? Feminin, tunn, fin.
Vad innebär mode för dig? Vet inte riktigt, inspiration kanske?
Vilka är dina favoritaffärer, butiker? Så himla längesen jag shoppade nu så jag vet inte, men just nu gillar jag Lindex mycket. :)
Shoppar du second hand? Som sagt så shoppar jag inte över huvudtaget, men har väl några grejer från second hand ja. Mitt favvo favvo halsband är därifrån bland annat. :)
Vilken är din favoritdesigner? Pass
Vad är din favorit i höst? Åååh jag vet inte? nått varmt, en kofta knaske :S
Hur mycket shoppar du för i månaden? Men de var då fan med shoppingfrågor ? :S
Dyraste plagget respektive billigaste? JAG VET INTEEEEEEEE
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? Haha förhoppningsvis mer :S
Brukar du tröstshoppa? Nej eftersom att de jag behöver tröst för oftast är att jag är pank S:
Högklackat eller lågklackat? Beror på outfit och tillfälle, men oftast: högklackat till fest och låg till vardags.
Vilken är din drömväska? hahahah går fan itne runt å drömmer om väskor :S damn!
Vilket blir ditt nästa köp? Det blir mat :S hahah
Favoritblogg? Min mammas tror jag :)
Vilka är dina stilikoner? Har nog ingen vad jag vet om.
När upptäckte du ditt intresse för mode? Kan inte påstå att det är nått intresse jag har..
Vad vill du jobba med i framtiden? Åååh jag vet fan inte :(((((((((
Favoritplagg just nu? Min långklänning full av blommor som jag hade på midsommar :D
Favoritaccessoarer? Mitt trähalsband från rödakorset för 10 kronor :)

 


Låt Mona "måna" om landet!

Idag är det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Mona håller tal mellan klockan 19-20 och innan henne spelar Moneybrother. Det ska bli roligt att titta på. Men var inne och tittade på Sosialdemokraternas hemsida nyss och kollade igenom ett tal av Mona som jag tycker var riktigt bra som hon höll på kommunals kongress för en månad sen.

Här är 10 löften hon gav där:

  • 12 miljarder kronor till kommuner och landsting.
  • 1 miljard kronor till utveckling av äldreomsorgen.
  • Avskaffa vårdnadsbidraget.
  • Införa "nattis" – förskola på natt och kvällstid.
  • RUT-avdraget avskaffas (skatteavdrag för hushållsnära tjänster).
  • 1 miljard kronor för att bygga en organisation som bygger på heltider som norm, den så kallade "heltidsmiljarden".
  • Sänkt skatt för pensionärer.
  • A-kasseersättning på 80 procent, och maxavgift på 80 kronor i månaden.
  • Återupprättning av sjukförsäkringen.
  • Översyn av regler och villkor för deltidsarbetslösa, med utgångspunkten att det ska vara samma villkor som för heltidsarbetslösa.
  • Ingen gräddfil i vården – alla ska ha rätt till vård på alla sjukhus.
  •  

    Och talet kan man se: http://www.socialdemokraterna.se/Mona-Sahlin/Tal/2010/Mona-Sahlins-tal-pa-Kommunals-kongress/

    Gillar Mona så mkt! :D Kan inte ens slita mig från datorn för att diska :S ehh.. inte för att det är så kul att diska då men...

    Förresten har ju Mona skrivit en bok nu med! Väldigt bra att hon gjort det måste jag säga, ska absolut läsa den, trots att jag inte gillar att läsa. "Möjligheternas land" heter den.

    Går ju att jämföra med Reinfelts bok från 93. "Det sovande folket." Jag har inte läst den, men jag kollade på wikipedia och läste bl.a. att "I Reinfeldts bok finns ett känt citat som ofta lyfts: Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." Vill nästan läsa den med bara för att få en inblick i hur han ser på saker och ting..

    Mmmmh, man förstår ju varför han ogärna vill prata om den boken nu för tiden. Och så förstår man ju varför han aldrig säger riktigt vad det är han vill göra utan bara gör det. Vem skulle vilja rösta på honom annars?

    Men glöm nu inte!

    # Torsdag 8 juli kl 18:30-19:00 Moneybrother uppträder i Almedalen
    # Torsdag 8 juli kl 19:00- 20:00 Mona Sahlin talar i Almedalen






    Godmorgon och så.

    Godmorgon :) Fast jag har faktsikt vart vaken länge, sen halv 10 typ... Men har mest suttit och kollat på facebook, bloggar och aftonbladet. Men ska snart släpa mig upp ur sängen och ta en kaffe. Sen är det disken som väntar, men det är ju ingen fara, det är inte så mycket disk, dessutom har jag inget annat jobbigt för mig idag. Tvätten är tvättad, lägenheten är rätt fin i övrigt. Jag ska bara vara hemma och vänta på min man. haha! som en äkta hemmafru.

    Egentligen skulle Johanna komma hit idag, men hon är förkyld.. :( Tråkigttttttttttttttt, det spelar väl ingen roll Johanna??????? du får du fan ta å röra lite på dig o ta dig hit. Vill jag säga men jag ska säga "krya på dig" istället :) :S:S:S

    Vet inte vad vi ska äta idag, vill äta kyckling och jag vill äta nypotatis, men nått säger mig att den kombon känns lite... fel...

    Jaja... Har ni sett första nyheten på aftonbladet? Om Littorins avgång? Visste det! Visste att det inte hade med familjen och skillsmässan att göra. Jag sa faktsikt det igår. Varför skulle han hoppa av där mitt i almedalsveckan? Näpp... ja visste de bara..

    Nu blir det kaffe.


    Bla bla bla...

    Woups.... :S Nu har de gått sådär lång tid igen sen sist... Ändå hade jag lite fler besökare igår än vanligt, why? :S

    Jaja!

    Almedalsveckan är ju i full gång nu så sitter framför TV:n och kollar, önskar så mycket att jag kunde få vara där! Så roligt :)

    På TV4s nyheter säger dom att Sossarna riskerar att göra sitt sämsta val sedan före första världskriget.

    Det tror och hoppas jag inte stämmer, men ändå blir jag så arg. Eller frustrerad. Jag fattar inte hur de kan låta så dåligt för socialdemokraterna helatiden. Vad händer? Har folk sovit i fyra år eller??

    Alltså! Enda anledningen jag ser till varför man skulle vilja rösta höger är för att man först och främst inte bryr sig ett skit om människor som har det sämre än sig själv, och sen för att man själv har råd att själv köpa sig till de förmåner som Sossarna erbjuder hela Sverige med sin politik. 

    äsh....orkar inte ens kommentera det just nu.



    Idag ska jag börja på min praktik på Vuxen skolan, de ser jag fram emot. Även om jag inte riktigt förstår hur man tänkte när man bestämde att man ska kunna praktisera på ett ställe i tre månader utan betalt. Vem gynnar de egentligen? Jag som är fattig ska jobba gratis i tre månader, jag eller någon annan person går miste om en anställning på denna platsen på grund av att företaget har valet att istället ta emot en praktikant, och företaget som haaar pengar slipper betala ut en lön och får ändå jobb utfört. I TRE månader. En hel sommaranställning alltså.

    En månad hade vart mer rimligt, då får jag som praktikant en chans att visa vad jag går för och företaget kan bestämma sig för om dom vill anställa mig eller inte.

    Men! Som sagt, jag är ändå glad över min praktik. Om läget ser ut som de gör kan man lika gärna göra det bästa av situationen och jag ser fram emot att få göra något som jag faktsikt har nytta av min gymnasieutbildning för.

    Nu ska jag gå och tvätta, börjar inte praktiken förrens 13:15.

    Pözzzzzzz


    Weekend wars

    Nu ska jag till Fami och sen är det heeeeeeeelg, därför bjussar jag på denna härliga :)

    Enjoy




    Mornin'

    Sitter och funderar på hur fan jag ska göra med mitt hår, de är så fuuuuuuuuuuuuult, orkar inte med det, vill göra nått!!!!!! med det.... men men, de går inte så kan lika gärna släppa de.

    Om en 10 min ska jag gå till busstationen för att bli upplockad av Fami så ska vi till Varberg för att gå på fästningen å lite sånt shit ni vet. Ska väl bli trevligt, vädret kunde ju vart bättre dock,, men man ska inte klaga. De kunde ju vart sämre med å de e de ju inte.

    Ville mest bara säga hej och tänkte slänga in en bild på mina nymålade naglar, vita!


    White is the new black.

    RSS 2.0