Lite tankar..

Världen är fuckad. Visst är det tråkigt?

Ibland undrar man ju vad som är meningen med livet, det tror jag alla någon gång funderat över. Men om man ska ta frågan från de perspektivet där man undrar vad som är meningen med sitt eget liv, och istället funderar på vad som är meningen med det mänskliga livet, då tror jag iaf. att människan gör helt fel just nu.
 
Jag tror inte på Gud, och jag vet inte om jag tror på någon mening med livet heller, jag tror mer att meningen helt enkelt är att vi finns till, och sedan är det upp till var och en att göra livet meningsfullt..
 
Men jag undrar ändå, hur kunde världen bli såhär? Krig, svält och orättvisa. 1% av styr världen och de gör de inte på ett bra sätt. Hur kan vi andra 99% inte agera?

Jag gör ingenting själv åt denna otroliga orättvisa och extrema korruption som styr jorden idag, och jag vet heller inte vad jag som ensam individ kan göra.
 
Där emot är jag övertygad om att ytterligare ett par år av Internet kommer att kunna knyta en stor del av oss 99% samman och tillsammans kommer vi kunna göra revolution! Mot all korruption och mot all orättvisa.
 
En del människor idag mördar för olja, makt och rikedom. Det är fakta som vi andra människor blundar för.
 
Tyvärr är det lättare att följa strömmen, gå i gamla hjulspår, än att bryta mönstret och ifrågasätta det sätt vi lever på idag. Där vi hetsas till konsumtion och skönthetsideal, matas med idiotprogram på TV 24 timmar om dygnet, allt för att hålla våra tankar borta från vad som egentligen pågår.
 
Vi som lever i ett demokratiskt land, som väljer vår stadsminister, varför har inte vi en transparent regering där vi ser precis vad som pågår i maktens korridorer? Hur kan det komma sig att Sverige säljer vapen som vi inte vet om? Hur kan vi lura oss själva till att tro att detta påriktigt är vad demokrati innebär?

Något att dölja?

17 december i år gjorde Piratpartiet en anmälan mot VISA, Mastercard och fler betaltjänstleverantörer som idag förbjuder oss medborgare att betala/donera pengar till Wikileaks.
 
Läs vilka fler betaltjänsteleverantörer och grunden till Piratpartiets anmälan här: http://nyheter.piratpartiet.se/files/2012/12/Anm%C3%A4lan-till-Finansinspektionen-1.pdf

Har inte allt för mycket att säga om detta egentligen mer än att jag vill uppmärksamma det på min blogg..
 
Men man kan ju undra varför.. Wikileaks syfte är att avslöja maktens hemligheter och göra världen mer transparent, om VISA och Mastercard m.fl. inte vill att Wikileak ska gynnas, betyder det då att de har något att dölja?- Köpt en egen ö!

"Cristina Stenbeck har köpt en egen ö för 37 miljoner!"
Så lyder rubriken på en artikel i Hänt Extras nummer från 18 december. Och alltså jag blir så provicerad! Jag vet inte vem Christina Stenbeck är, men på bilden är en blond kvinna i medelåldern. Men visst, kul att det för en gångs skull är en kvinna som syns på bilden och inte en man som slösar miljoner som om det vore fickpengar. Men oavsett man eller kvinna så för fan, är detta slöseri nödvändigt? Barn dör av svält och du lägger 37 miljoner kronor på en egen ö?!

Jag läser bildtexten och den beskriver henne som "Miljadärskan".
Hon är alltså miljadär. Förmodligen är hon en såndär miljadär som säger att vi betalar för mycket skatt i dethär jävla landet! och tycker att hon inte får behålla sina egna pengar! ..För stackars henne, nu fick hon inte råd till den där lite större ön med den där lite större villan.
 
"..Miljadärskan behöver lugn och ro under Sverige-besöken:"
Så lyder hela bildtexten. Jaha.. så hon bor inte i Sverige, men oavsett så slösar hon fortfarande ohyggligt mycket pengar på lyx så att hon borde skämmas. Ingen människa behöver en egen ö när en del människor dör av missär.

Vi har blivit så makt- och pengakåta i den här världen att jag blir mörkrädd. En liten minoritet av mänskligheten delar en så stor del av jordens tillgångar och vi läser det som spännande rubriker ur ett lösnummer i en skvallertidning. Här om dagen postade jag en video från YouTube med låten Ctrl Alt Delete där de frågar sig "Bryr vi oss inte mer än så, förklara för mig för jag kan inte förstå?" och det sätter verkligen huvudet på spiken för mig.

"Bryr vi oss inte mer än så?"Bild fr. Google -> Expressen

kommentarer som fastnar

Vissa saker man fått höra i livet sätter sig djupare än andra. Oftast är det ju tyvärr de mindre snälla kommentarerna som är svårare att släppa och jag, som de flesta andra bär på en del sånna kommentarer.


I högstadiet fick jag ofta höra att jag hade en stor panna! Detta gjorde att jag under många år inte klarade av att ha allt hår bakåt kammat uppsatt i hästsvans. Jag fick också höra att jag hade ailenhänder då mina fingrar är långa och smala. Min stora panna och dessa händer resulterade i öknamnet Ailien.

Vart lite kul en gång då Tobbe sjunger för mig "I'm inlove with an ailien..." (ni vet vilken?) Jag blev inte glad ;)

Nu har jag kommit över dedär, då jag själv inte tycker att min panna är speciellt stor eller att mina fingrar är onaturligt långa. :)


En annan kommentar, som vart lite hårdare eftersom den kom från mina egna lärare fick jag höra från min barndomsvän Jennifer. Hennes moster(?) jobbade som vikarie i vår klass, och hade hört i lärarummet hur flera av mina lärare pratat om mig. De hade sagt att jag aldrig kommer kunna skaffa mig ett jobb, och om jag får ett kommer jag inte kunna sköta det. Att jag var ett hopplöst fall!! Varför vet jag inte, förstår inte än idag var det var som gjorde mig till ett hopplöst fall..

En av de värsta kommentarerna fick jag för bara några år sedan från en av mina dåvarande bästa vänner. Hon sa till mig att jag "inte riktigt är någon" att jag inte hade någon riktig personlighet. Att när jag är med folk så är jag mer som en blek kopia av den jag är med än en egen individ med egen karaktär.

Väldigt konstigt att säga något sånt till en vän kan man ju tycka, speciellt då hon gjorde det helt random, inte på grund av att vi var ovänner eller någonting utan som appropå ingenting.. Denna kommentarer funderar jag på då och då, varför hon sa så och om det är sant..

Haha! :) Jaja! Sånt är livet! Som sagt så får vi alla kommentarer som är mindre kul och svåra att släppa, och i slutändan är det bara man själv tycker och tänker om sig själv som betyder något.
 
Och ska jag vara ärlig så anser jag mig själv vara en snäll människa, som är jävligt rolig och när jag vill och har en bra dag kan jag tillomed vara rätt så snygg ;)
 

21.12.2012

Dagen kom och den gick. Jorden snurrar fortfarande och inget tredje världskrig har utbrutit.. Där ser man!

Lite synd.. Något hade väl kunnat hända tycker man ju.. Själv hoppades jag ju på fred på jorden ;) Men inte det heller.. Kollar Aftonbladet och läser inte om några märkliga världshändelser som Mayaindianerna kunnat syfta på med sitt slut i kalendern..

Nja! Inners inne visste man väl det. Dessutom räknade inte Mayakalendern med skottår, så det var egentligen inte ens samma dag som vår 21 december inträffade som de menade att det skulle hända något..

Mayaindianerna var mycket intresserade av astrologi och mattematik och där av kom deras väldigt avancerade kalender. De hade många, väldigt långa tidscykler, var av (om jag förstått detta rätt nu) en slutade igår, 2012-12-21. Det är egentligen allt, vem som helst kan ju räkna ut att de inte kunnat göra en evighetskalender, någonstans måste den sluta..
 
 
Vi ska nu ha lämnat Fiskarnas tidsålder och gått vidare in i Vattumannens, då denna cykel rör sig baklänges, vilket på något vis (ja men det är ju jätte komplicerat!) har med vårdagsjämningen att göra, vilken flyttar lite, lite på sig för varje år.
 
Det är alltså hela jordklotet som befunnit sig i fiskarnas tidsålder och detta står för tron och religionen, sökandets, ovisshetens och självuppoffrande. Människan ska ha drömt, sökt, men vart vilsna utan mål och mening. Överlag är det tro, och religion som man kan se som en röd tråd i fiskarnas tidsålder.
 
 
Vissa astrologer menar dock att vi inte går ur fiskarnas tid fören om ca 160 år till.. Men i de perspektiven som man går på här så är 160 år inte speciellt lång tid, och då vi är så nära gränsen så börjar förändringar ske redan nu i vilket fall..
 
 
De närmsta 2000 åren väntar nu som sagt Vattumannens tid. Detta är kunskapens, vetenskapens och insikternas tid. Det är en förnuftig tid som letar mer på vetenskap och fakta än tro, fantasi och föreställningar.. Nu går vi in i en tid av allvar, förnuft och djupa tankar. Vattumannens tid kan även präglas av en del dysterhet.
 
 
 

2012

Då har det blivit dags för mig också att summera året. Tvåtusentolv. Jag hade kunnat vänta någon vecka till, men det vore ju tråkigt om världen gick under... Så jag gör det nu!


Januari
Årets första månad och man är ofta fylld av förhoppningar för det nya året. Jag är det i alla fall. Jag skulle tattuera mig, skaffa körkort, renovera hemma och bli framgångsrik på jobbet.... Det gick sådär, förutom jobbet, just där känns det väldigt bra just nu, så gjorde jag inget av detdär.. Men det kommer väl.

Fick dock träffa min kusin för första gången! tyckte det var riktigt kul, det är det första barnet i vår ganska unga släkt, min första kusin, och hon är ljuvligt söt! Något annat som skedde i januari om jag inte har helt fel är att
Håkan Juholt avgick som partiledare för S. Jag vart så jäkla glad och lättad, då han faktsikt var som en retsam mygga i mitt liv, funderade helt alvarligt ofta på hur det nu var kört för S att vinna valet även 2014, han hade inget förtroende, inte från mig, inte från någon. I princip. Skönt!
 
 
 
Februari
Tro det eller ej, men precis som varje år i februari fyllde jag år. 23 i ordningen och jag märker ingen skillnad.. Jag gick med i kopimismens samfund (tror jag det heter??) som var Sveriges färskaste religion där kopiering och spridning är heliga akter. ..och nej, jag är inte helt seriös.. men jag tror inte på någon annan religion, och har absolut inget emot att stödja "kopiera sprid". Regeringen vill höja pensionsåldern till 75 och sänka ungdomars lön till 75%
 
Mars
Vi tapetserade vårt kök i en fin tapet med vit grund och lite lila och gröna löv och fåglar. Blev mycket fint, men vi har ännu inte fått upp listerna igen.. SUCK!! Sveriges politiker röstade JA till DDL (Datalagringsdirektivet) och jag blir besviken på att Sverige inte är mer upprörda!
 
 
April
Jag firar hela 5 år med min andra hälft, min finaste Tobias! Och förutom det vart jag väldigt inne i Piratpartiets sak-frågor och läste en hel del om detta på diverse bloggar och annat jag googlade fram. Tobbe får dessutom jobb på ett lager i Morup och äntligen ser det ut som att vi kommer kunna ha två löner ett tag, för första gången, på dessa 5 år!!!
 
 
Maj
DDL som röstades igenom i mars träder i kraft och jag läser ännu fler forum och bloggar om detta. Piratpartiet bestämmer sig för att bredda partiet och siktar förmodligen mer målinriktat på att bli ett störreoch bättre  alternativ 2014. Stefan Löfven tar över posten som S nya partiledare och jag känner mig politiskt hoppfull! Reinfeldt kläcker ur sig årets groda:”Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet”
Om man struntar lite i politiken så blev jag vän med Johanna igen efter över ett års "uppehåll". Vi ses inte i närheten av lika mycket som förr, men tror det beror mycket på att hon pluggar och jag jobbar..Vi hade kattungar och en av dem var världens finaste Doris som jag fortfarande saknar. Hon visade sig dock vara en kille.. :)

For även till Varberg och kollade på fetaste Syster Sol!
 

 
Juli
Trodde knappt det var sant, men äntligen var det 4 veckors semester framför mina fötter! Jag hade inga planer, och ville inga planer ha! Njöt av att göra ingenting men hade njutit mer av att göra ingenting med Tobbe som verkar trivas bra på sitt nya jobb! :) Sommaren kickar igång efter en trög start efter en helt sjukt bra vår. Jag missar ännu ett år i Almedalen, men åkte till Göteborg med Tobbe och fick vara med om brandalarm på Nordstan!

Augusti
Jag börjar jobba igen efter 4 veckors semester och får nu ett helt nytt säljstöd. Nya kunder, nya möjligheter och jag ser mycket fram emot detta! Annie Lööf jobbar på hon också och bjuder på fest där endast inbjudningskorten går på blott 185.....TUSEN!!! spänn...  

September
Inget speciellt händer, mer än att man fortfarande inte riktigt vant sig vid att det faktsikt kan finnas pengar kvar på kontot efter den 20:e!

Oktober
Samma som september. Nya serier börjar gå på TV, jag fastnar inte för någon. Partiledardebatt på SVT som man sett fram emot ett bra tag visade sig vara riktigt lame och jag ville bara stänga av skiten!
 
November
Hälsar på Jennifer i Göteborg innan hon flyttar vidare tillbaka till Stockholm och hade en av årets roligaste kvällar. Måste hälsa på denna sköna brud även i Stockholm, är så glad att vi tog upp kontakten igen efter att glidit ifrån varandra i högstadiet.

Regeringen tycker att det är en bra idé att avskaffa LAS för ungdomar och fortsätta att försämra villkor för alla som inte är vita, medelålders, rika män i Stockholms innerstad. Passar på att skänka en tidig julklapp till samma till sina kära överklassare och låter bartender hemma bli avdragsgilltigt med hjälp av dina och mina skattepengar!

Får årets mest fantastiska nyhet, JAG SKA BLI MOSTER!!! Hade aldrig anat att jag skulle bli SÅHÄR glad som jag är, men kastade mig på telefonen, ringde upp min fina, fina storasyster och grattade så mycket, sen grät jag en skvätt av lycka. Tänk va? Jag! den mest o-familjära individen på jorden gråter av att familjen växer :) Men jag är verkligen såå glad, inte minst för Emelie och hennes Mikes skull. GRATTIS!! :)

 
December
Börjar månaden med att lyssna och titta på Musikhjälpen så mycket som möjligt. Måste säga att Radio och TV-avgiften vi betalar i Sverige för att få tillgång till SVT och SR är så sjukt jävla värt det. Fan vad det är bra! Älskar
P3 för deras roliga och intressanta program, deras vilja att spela NY musik från mindre etablerade artister i Sverige och för denna solidariska och fina aktion som hålls varje år i December - musikhjälpen.

Annars så gör jag inte så mycket just nu, förbereder mig för att få vara ledig i 11 hela dagar i rad och funderar på de sista julklapparna som ska inhandlas...


2012
Ja, ganska mycket om vad som hänt inom politiken som jag tycker är värt att nämna, men det är också för det mesta det min blogg handlar om ju, men en gnutta mer privata inlägg så det är också vad jag summerat här.

Annars under 2012 så har jag funderat väldigt mycket. Mycket om politik, världen, krig, fred, konsumtion, rättvisa, positivt tänkande, ekonomi, och andra stora frågor som jag känner att jag egentligen vill göra någonting åt, men jag vet inte vad eller hur. Men på något vis så är det så jobbigt för mig att veta att världen är så skev och orättvis. Att giriga män sitter på så mycket makt och pengar och att barn svälter.

Det är tankar jag bär med mig varje dag. Bland det första jag tänker på på morgonen och det sista på kvällen, och flera gånger under dagen. Denna orättvisa och korruption.
Tänk om det var det som skulle förändras 2012.12.21.

I fas med julen?

Min mamma gjorde en lista på hur hon liggertill i julförberedelserna, jag kopierar eftersom jag är rastlös, svarar och lägger till några egna punkter! :)

♥ Knäck - Njae, inget jag gör, eller lär börja med heller.
♥ Julbak - Skrev iaf. en lista på vad man behöver till lussebullar, det blev inga.. Men hemmagjorda snickers blev det, och ska väl försöka baka ihop något mer!
♥ Julgran -  Önskar jag att jag skaffade, men har inte funnits tid till det...
♥ Julklappar - Köpt till mor, lillasyster och pojkvän, som vanligt ute så sent som möjligt för att införskaffa detta, resten fixas förhoppningsvis imorgon...
♥ Köttbullar - Funderar på om man ska göra någon julmat? Jag är sugen på att göra grönkål, en Hallends tradition som är såååååå gott!!!
♥ Julstädat - Inte hunnit!!!! (Läs prioriterat)
♥ Putsat fönster - Har jag behövt göra sedan vi flyttade hit, har jag gjort det någonsin? Nix!
♥ Jansson - Läs ovan köttbullar!
♥ Stora julhandlingen - Fattar jag inte vad det skulle innehålla?? :S
♥ Klänningen - Eller vad det nu blir.. Brukar jag bestämma mig för samma dag, den 24;e..
♥ Apelsiner med nejlika i - Vem gör det?
♥ Glöggen Har jag druckit alkoholfri på jobbet, både röd och vit! Varm saft! 
♥ Pepparkakor - Är egentligen inte så gott...
Julkort - Inte min grej än, blir väl seanre i livet :)
 
och så några egna punkter..
 
• Julpyntat - 80% av grejerna ligger på vinden, adventsljustaken är framme! Även en stjärna och två tomtar.. Resten tänkte jag göra idag, men är fortfarande för trött för att röra mig! :S
• Julkalendern - Har jag inte sett ett avsnitt av, men hört talas om debatten ang. anden i glaset.. trams!
• Musikhjälpen - Följer jag på radio så mkt jag kan! Önskat 3 låtar och där med givit 150 spänn, någon låt till lär det bli! Önska en låt du med, skriv 50, 100 eller 200 [mellanslag] Låt + artist till 72999. Gärna en motivering.
• Chokladkalender - Nää, sånt bryr jag mig inte om ;) Men önskar att jag köpte katt-kalendern på ICA innan den tog slut!
• Talgbollar - Tror jag det heter? de små bollarna man hänger ut till småfåglarna som stannar kvar i Sverige undern vintern? De hänger på balkongen iaf. och katterna sitter som klistrade i fönstret! :)
• Förbereder för att vara leeediiiig - Oh ja! förbereder mig för en jobbvecka till och sedan 11 dagars LJUUUV LEEEDIGHET! <3<3<3
 
god Jul på Er! :)

Är det fel på Sverige?

 
I alla länder, över hela världen så går det som en trend att bli mer rasistisk när det råder kris i världen. När pengarna tryter bildar vi ett "vi mot dem" samhälle och man vill själv inte vara en del av problemet, då måste man hitta någon annan att skylla på.

Det är enkelt att skylla på dem andra, Män och kvinnor finns i alla familjer och släkter. Unga och gamla lika så, men invandrare.. Det är inte varje familj berikad med. Då är de ett lätt offer.

I Grekland t.ex.har ett främlingsfientligt parti vuxit sig mycket stort nu när de går igenom sin värsta ekonomiska kris någonsin. I takt med att Sverige kommer djupare in i krisen (för Ni duckade inte den kulan Moderaterna, Ni sköt bara lite på den..) så blir också vi mer och mer främlingsfientliga.

Men en sak som jag iaf. inte uppfattar går som trend i världen under kris, och som jag heller inte ser som något nytt här i Sverige utan som ett pågående problem som alltid rådit, det är vår extrema rädsla för att verka just rasistiska.

Jag förstår inte hur det över huvud taget har kunnat bli en snackis att pepparkqaksgubbar i lussetågen skall uppfattas som kränkande då de är mörka? Eller varför det varje år är snack om att inte få sjunga nationalsången på skolavslutningar, osv. osv.

Patetiska frågor som jag är övertygad om att vi svenskar bryr oss mer om att debbatera, ifrågasätta och bli kränkta över än våra invandrare är.Tror inte det finns en enda mörkhyad svensk som någonsin tagit illa upp av en pepparkaksgubbe i ett lucia tåg, och finns det de så borde hen kanske tänka på att gå till psykolog då hen är extremt lättkränkt och blir förmodligen även kränkt av att se mörka trädstammar i skogen.
 


Jag tror, som en teori, att det är just främlingsfientliga grupper som lyfter dessa frågor för att uppröra. För att svenskar ska mer och mer skilja på "vi och dem" och för att vilja värna om "vårat svenska luciatåg med våra fina små pepparkaksgubbar". Och vi går på det gång på gång!

Så jag undrar, är det fel på Sverige? Eller varför är vi så jäkla nervösa? Varför kan inte vi, som Norge älska vår nationaldag, och göra det tillsammans med nya som gamla svenskar och hylla vårt land för de vackra land det är, med (än så länge... rösta rött 2014) en av världens bästa välfärder!


I.N.T.E.R.N.E.T GE - NE - RA -TION

Jag har ofta... vet inte om man kan kalla det för "mindervärdeskomplex" men annars, något i den stilen, på grund av min ålder. Att jag är ung. Personligen är jag djupt imponerad av "ungdomen" och tror att jag, även när jag är 40 år kommer att vara det. Jag tror att det är ungdomen som är de kloka och visa. Att man när man kommer upp i åldern blir lite bitter, att man ger upp, att man slutar tro på förändring. Att detta är mer regel än undantag.
 
Men ändå har jag detta komplexet. Detta beror på hur jag Tror att andra ser på mig. Jag tänker mig att de som är lite äldre, med lite mer "livserfarenhet" ser sig som så mycket bättre än mig. Jag behöver inte alls ha rätt. Där emot har folk som bara är några år äldre än mig ofta sagt att de blivit förvånade över att jag är så pass smart, men tror det har mer att göra med min blonda hårfärg än ålder just då...

Hur som helst. Jag tror inte att jag, och vi ungdomar (Japp, kommer fortsätta kalla mig ungdom ett tag till..) är smartare än de som är lite äldre, men jag tror inte på tvärtom heller. Jag tror att vi har våra egna kloka idéer var och en. Precis som jag tror på att blanda män och kvinnor och olika kulturer tror jag på att blanda åldrar och på att det är så man blir smartast.
 
Men så läste jag i Metro för ett tag sedan att varje generation är ca 10 (jag vet inte vad måtten heter...? men vi kallar det enheter för tillfället..) enheter smartare än tidigare generation om man tittar på det viset vi mäter IQ idag. 10 "enheter" låter kanske inte jätte mycket, men medel ligger ungefär på 100, och då är det ändå ganska mycket.
 
Att kommande generationer blir smartare än föregående förklarades bl.a. av de sociala medierna, tillgängligheten till nyheter, och sammanfattat i ett ord: Internet!

Haha! Tänkt på detta mycket så kände för att dra ett inlägg om det, så där har Ni det. Kommande generationer är smartare än föregående, och tur är väl det, då behöver vi inte tappa hoppet om framtiden.

Yeah, we're part of it. Talking about the I-generation!

.

 

Bryr vi oss inte mer än så?

Svenska Akademien - Ctrl Alt Del
 
Men när barnen trampar på minor i Angola
Tänker vi då att det kan dom tåla
Bryr vi oss inte mer än så?
Förklara för mig för jag kan inte förstå
Han vill ändra en lag för att slippa nån skatt
Förklara för mig för jag kan inte förstå
Han har vitaste kragen, mat i magen, makt över lagen
och av makt betagen och bedragen
Äger tv-bolagen, är på mittuppslaget med lättklädda flickor
Pengarna från scoopen hamnar i hans egna djupa och giriga fickor
Men när människor inte har vatten för dagen bryr vi oss ändå om bostadsbidragen
Bryr vi oss inte mer än så?
Förklara för mig för jag kan inte förstå
 
 
 
 

-

-

Trött på idioter

En sak som jag kan störa ihjäl mig på är vuxna människor som inte är insatta i politik över huvudtaget! Alltså som knappt kan säga om Kristdemokraterna är röda eller blåa eller skillnaden mellan höger- och vänsterideologi.

De menar att de inte är intresserade av politik, eller att alla är likadana iaf. och att det inte gör någon skillnad beroende på vilket parti som vinner. Vad de där emot kan göra är att gnälla över det ena och de andra som i grund och botten har allt med politik att göra.

Att skillnaden mellan blocken är enorm är det egentligen i min värld ingen tvekan om. Lyssnar man enbart på vad de säger på TV när de försöker locka väljare, ja då kanske skillnaden är liten, men om man ser på vad de gjort, vad de gör, och hur deras ideologi ser ut så är skillnaden stor.

Det går också att se när man tittar på vad som hänt sedan Moderaterna tog över makten. De har lagt miljoner och åter mikljoner på att sänka skatten och gett "Vanligt folk mer i plånboken" Men då frågar jag Er vanliga människor som tjänat några hundringar mer i plånboken, Är Ni med i facket och A-kassan? Då har Ni förmodligen förlorat några hundringar redan där sedan Moderaterna höjde avgiften och den som tjänar minst (vanliga människor) betalar mest.

Jag frågar Er också om Ni eller någon Ni känner har barn? Känner Ni någon som har barn i Malmö? Vet Ni om att barnfattigdomen har ökat enormt mycket i Sverige och att var tredje barn i Malmö är fattiga på bekostnad av Era extra hundringar i plånboken? För att de som redan har ska ha mer, så att de som knappt nått hade fick mindre. Är det okej att rösta för det? Är det värt några extra hundringar?

Jag frågar Er också om Ni är kvinnor? Vet Ni om att klyftan mellan män och kvinnor har ökat och forsatt ökat sedan Moderaterna tog över makten? Moderaterna säger kanske inte i sin TV-intervju att män är mer värda än kvinnor men deras politik säger just det.

Anders Borg har fått hyllningar för hans "ordning i finanserna" under krisen (som inte är över..) men frågan är om pengarna han fick för att sälja ut t.ex apoteket är värt att en del cancersjuka inte längre kan ta sina mediciner på avbetalning (med följande konsekvenser..) och att medicin har blivit ännu en verksamhet i Sverige där vinster är viktigare än tillgång efter behov.


I Sverige lever vi i demokrati och historiskt är vi kända för vår jämlikhet och rättvisa. Folket har kämpat för jämlikhet mellan män och kvinnor, för LAS som ger arbetare rätt till semester och skäliga arbetsvillkor. Moderaternas politik gynnar inte Sverige utan enbart en liten klick av eliten.

Att den som är född på gräddhyllan inte vet någonting om den övriga världen och på vilka villkor en "vanlig människa" lever sitt liv är om än jäkligt tråkigt så mer förstårligt, där de lever i sin skyddade värld. Men att vanliga männsikor kryssar i Moderaterna på sin valsedel utan att ha en aning om vilka konsekvenser det ger för att de inte är "tillräckligt intresserade för att sätta sig in i politiken" vill jag inte acceptera. Sätt dig in i skiten eller i värsta fall rösta blankt så speglar din röst mer din hjärna. Pucko!

Frågar bara..

Varsel, varsel, överallt. arbetslösheten ökar, i industrin, bland ungdomar och andra. Krisen kommer till Sverige påriktigt. Det är lätt att ha ordning i finanserna när man säljer apotek och annat, men det är en kortsiktig lösning, och när utförsäljningspengarna är slut. Vad gör man då?

Tomten jag vill ha...

Vad fan som helst från www.Topshop.com
 
Det finns inte ett plagg i den shopen som jag skulle tacka nej till! Men.. nedan följer några favoriter:
 

RSS 2.0