Trött på idioter

En sak som jag kan störa ihjäl mig på är vuxna människor som inte är insatta i politik över huvudtaget! Alltså som knappt kan säga om Kristdemokraterna är röda eller blåa eller skillnaden mellan höger- och vänsterideologi.

De menar att de inte är intresserade av politik, eller att alla är likadana iaf. och att det inte gör någon skillnad beroende på vilket parti som vinner. Vad de där emot kan göra är att gnälla över det ena och de andra som i grund och botten har allt med politik att göra.

Att skillnaden mellan blocken är enorm är det egentligen i min värld ingen tvekan om. Lyssnar man enbart på vad de säger på TV när de försöker locka väljare, ja då kanske skillnaden är liten, men om man ser på vad de gjort, vad de gör, och hur deras ideologi ser ut så är skillnaden stor.

Det går också att se när man tittar på vad som hänt sedan Moderaterna tog över makten. De har lagt miljoner och åter mikljoner på att sänka skatten och gett "Vanligt folk mer i plånboken" Men då frågar jag Er vanliga människor som tjänat några hundringar mer i plånboken, Är Ni med i facket och A-kassan? Då har Ni förmodligen förlorat några hundringar redan där sedan Moderaterna höjde avgiften och den som tjänar minst (vanliga människor) betalar mest.

Jag frågar Er också om Ni eller någon Ni känner har barn? Känner Ni någon som har barn i Malmö? Vet Ni om att barnfattigdomen har ökat enormt mycket i Sverige och att var tredje barn i Malmö är fattiga på bekostnad av Era extra hundringar i plånboken? För att de som redan har ska ha mer, så att de som knappt nått hade fick mindre. Är det okej att rösta för det? Är det värt några extra hundringar?

Jag frågar Er också om Ni är kvinnor? Vet Ni om att klyftan mellan män och kvinnor har ökat och forsatt ökat sedan Moderaterna tog över makten? Moderaterna säger kanske inte i sin TV-intervju att män är mer värda än kvinnor men deras politik säger just det.

Anders Borg har fått hyllningar för hans "ordning i finanserna" under krisen (som inte är över..) men frågan är om pengarna han fick för att sälja ut t.ex apoteket är värt att en del cancersjuka inte längre kan ta sina mediciner på avbetalning (med följande konsekvenser..) och att medicin har blivit ännu en verksamhet i Sverige där vinster är viktigare än tillgång efter behov.


I Sverige lever vi i demokrati och historiskt är vi kända för vår jämlikhet och rättvisa. Folket har kämpat för jämlikhet mellan män och kvinnor, för LAS som ger arbetare rätt till semester och skäliga arbetsvillkor. Moderaternas politik gynnar inte Sverige utan enbart en liten klick av eliten.

Att den som är född på gräddhyllan inte vet någonting om den övriga världen och på vilka villkor en "vanlig människa" lever sitt liv är om än jäkligt tråkigt så mer förstårligt, där de lever i sin skyddade värld. Men att vanliga männsikor kryssar i Moderaterna på sin valsedel utan att ha en aning om vilka konsekvenser det ger för att de inte är "tillräckligt intresserade för att sätta sig in i politiken" vill jag inte acceptera. Sätt dig in i skiten eller i värsta fall rösta blankt så speglar din röst mer din hjärna. Pucko!

Kommentarer
Postat av: mamma

Underbart bra skrivet. Love you gullunge.

2012-12-09 @ 15:26:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0