Solidaritet

 
Ovan är en låt av General Knas - Solidaritet.
Underbar låt tycker jag, där han sjunger om solidaritet som en hyllning till Ship to Gaza.

Ville bara posta den här för att den är så bra :)
 
Solidaritet är ju ett ord som jag antar får många att föra sina tankar vidare till vänsterpolitk. Åtminstonde tror jag inte att ordet för någons tankar vidare till högerpolitik, vilket jag tycker säger en hel del om vänster och högerpolitik.

Solidaritet innebär att man tror på kollektivets styrka att fungera som problemlösare, och som General Knas sjunger: "Se du har ett problem, se vi delar problem, de blir ett mindre problem, de är så man löser problem." så är det inte svårare än 100/10=10.

Socialism bygger på solidaritet, och vill med hjälp av solidaritet skapa jämlikhet mellan alla individer och grupper, från olika klasser, kön, etniska grupper och sexualiteter. Man bryr sig även om miljön och resten av världen.

Det är på något vis därför väldigt konstigt att just vänsterpolitiken anklagas för att "leva i en bubbla" eller drömvärld när det faktsikt är den politiken i skalan höger & vänster som bryr sig om hela samhället och världen i den mån de kan, och inte en liten isolerad del som mer liknar en bubbla eller drömvärld, där förtryck mot sexuallitet, etniska grupper, kvinnor, osv. "inte existerar."
Det blir lite som när Reinfeldt säger att "ser man till medelålders etniska svenska män så har vi inte speciellt hög arbetslöshet i Sverige" (kommer inte ihåg ordagrant, men typ så sa han ju..) Där kan vi snacka om drömvärldar och bubblor.
 

 


 

Regnet gjorde kaos med oss

Igår skulle jag och Tobbe åka till Göteborg för att slänga lite pengar i sjön. Jag hade planer för att shoppa huur mycket som helst, som om det inte vore en morgondag. Det började bra. Jag och Tobbe bestämde oss för att ta tåget vilket var en bra ide. (kan fortf. inte göra streck över e) tåget var fullt så det gick inte att köpa biljetter, vi hoppade på ändå och ingen biljettkontrollant kom, så vi åkte gratis! :) Gratis är gott även när man är inställd på att slösa!

Så vi gick till Nordstan och började shoppa. Jag köpte nya skor, ett linne, en tröja och en klänning. Tobbe en massa grejer han med, men vi var långt ifrån klara när plötsligt brandlarmet går igång. Jag och Tobbe är inne på H&M för Tobbe behöver ett vitt linne. En i personalen får panik och springer runt och skriker att alla måste UT!!! NUUUU!!! De andra i personalen är lugnare och försöker även lugna psykbryt-tjejen men hon lugnar sig inte. Alla får springa ut.
 
Vi kommer upp på ett öppet tak och det ÖS REGNAR som aldrig förr. Det är bara att springa ut. Personalen från H&M snattade butikens egna paraplyer så för dem var det inga problem att springa ute i regnet, det var tråkigare för alla oss andra.
 
Hur som helst, vi stod i en evighet och väntade nyfiket på var branden kunde befinna sig.
 
 
Efter ett tag drar vi. Tar tåget hem, senare än planerat och med mer pengar kvar än planerat, men men,tåget hem blev också gratis och det är väl inte varje dag man får vara med och utrymma en byggnad i brand? ..det visade sig dock när vi kom hem på Aftonbladet att det var regn och inte brand som orsakat det hela..
 
Det var inte såhär jag menade när jag sa att jag ville slänga mina pengar i sjön... Bild: Aftonbladet.
 
 

Hyllningsbrev till Annie Lööf

Hej Annie Lööf.

Hahaha! Åååh Annie Lööf. Du är för fanstastisk. Underbar rent av. Finns ingen politiker som skänker så många skratt som du Annie Lööf. Reinfeldt han försöker, men kommer aldrig i närheten av dig.

Hörde nu senast ett skojigt citat av dig på tankesmedjan.

"..i Sverige sedan en väldigt lång tid, är det förbjudet att driva verksamhet med ett kriminellt syfte..." //Annie Lööf.

eehhh...? Hahahahahah! Vilket underbart humoristiskt uttalande. Så självklart, men ändå så genialt. Förbjudet att vara kriminell.... hihihi...

Men nu börjar jag ju undra. Är detta ert koncept Centerpartiet? Att vara helt jäkla skojigt förvirrande och lite galna rent av? För Olofsson var ju likadan! Minns t.ex. när Maud helt frälst av RUT "Inte ser några gränser för var detta kan användas!" Det blir så... flippat, när ni säger sånna saker. Man kan inte hålla sig.

Och ni är lite sånna. Lite scientologiska, spaceade och flippade. Ni är för och emot kärnkraft, t.ex. Lite skojigt..

Men är detta ert koncept, så, (även om jag verkligen upskattar det - tycker som sagt att det är underbart underhållande,) så tror jag tvärr inte att det är ett vinnande koncept för er :(

Svenska folket saknar nog helt enkelt humor och förstår inte riktigt vad det är ni försöker förmedla. Fan! Jag förstår inte vad ni försöker förmedla, men jag tycker åtminstonde att ni är skojiga!

Jag blir också full i skratt när du Lööf, t.ex. med en glad stämma i Almedalen säger att du vill döda LAS och förmedlar detta på ett hjälteaktigt vis. Här är det ju uppenbar och klockren ironi från din sida Annie Lööf, att stå och säga till folk att du vill minska deras anställningsskydd samtidigt som du är sådär nöjd är nästan för skickligt! Men som sagt. Med tanke på era siffror i opinionsundersökningarna så verkar det inte som att din humor och ironi når hela vägen fram Annie.

Det tog mig ett tag att lära mig er humor. Jag blev lite förskräckt när du sa att ungdomar borde ha 75% av ingångslönen. Men efter all kritik ändrade du dig och sa att det borde gälla alla och då trillade poletten ner för mig.

Ni står helt enkelt för humor och ironi, och jag tycker inte ni skall rubba på detta! Fortsätt på er bana, det kommer att ta er till toppen (...eller? var jag lite centerpartistisk nu? ;) lite flippande ironisk?)

 

Annie Lööf (C)itatens drottning!


Onödig update

Äntligen har sommaren landat i Sverige. Underbart! Helt fantastiskt varmt var det igår. Synd bara att alla jag känner jobbar eller är dödssjuka så fick vänta till Tobbe kom hem från jobbet 16:00 innan vi kunde dra till stranden! Men det var underbart ändå, fortf. varmt ute och vattnet var, när jag väl doppat mig, också underbart!

Ååh varför kan det inte vara sommar året runt i Sverige? Eller i alla fall ett halvår om året? Högsommar snackar jag då. Människor blir glada, plötsligt hälsar vi på varandra, kanske till och med vågar man småprata med en främling. Konstatera att vädret är underbart och att det var på tiden.
 
Jag vill bo på stranden just nu! När jag kom dit igår och gick i den varma sanden ville jag nästan gråta av lycka! Det är ju det som är sommar! Idag är fortf. är alla Falkenbergare på jobb eller i sjuksängen så fundera på att ta med några tidningar och P3 och hänga på stranden själv. Problemet är ju att man blir så rastlös!

..igår var det lön! Behövde bara säga det. Nästan lika efterlängtad som solen. <3
 
 

Vänner

Jag har inte speciellt många nära vänner. Jag väljer dem noga och med omsorg. Jag har väl en 4 stycken som jag känner att jag skulle vilja räkna till "vänner" och inte "kompisar" eller "ytligt bekanta" vilket ju inte är speciellt många? Under min livstid skulle jag väl kunna lägga till 2 eller kanske 3 stycken som vart mina "vänner" tidigare.

Inte ens mina närmsta vänner vet allt om mig, men tillsammans vet dom ganska mycket. En av mina bästa vänner är Johanna. Henne står det en hel del om i denna bloggen, speciellt förr när jag skrev mer om vad jag gjorde på dagar och helger och mindre om vad jag tycker om politik och annat tjaffs ;)

Jag och Johanna hade ett uppehåll på ungefär ett år, det bara blev så. Ingen av oss vet nog riktigt varför, men vi har hittat varandra igen och även om man trodde att det aldrig kommer att kunna bli sig likt efter ett år utan ett ord till varandra så är det faktsikt just det, lite som vanligt igen. Det känn fantastiskt.

Som jag sa, när jag väljer en vän gör jag det noga och med omsorg. Vilket innebär att när jag förlorar en vän så gör det såklart väldigt ont och det märks otroligt mycket i min vardag. Johanna är den jag kunnat ringao m jag vart ledsen. Prata om det som stör mig eller lägga tankarna någon helt annan stans med. När vi inte hade varandra fanns det ingen som tog den platsen. Inte fullt ut i alla fall. Knappt i närheten.
 
Hoppas vi alltid håller ihop från och med nu. Om vi så bor 50 mil ifrån varandra (hur det nu ska gå med tanka på hur dålig jag är på att höra av mig..) eller om vi skulle bo vägg i vägg.
 
En grej som är rolig med Johanna, är att när det händer något i mitt liv, som är ganska stort eller ovanligt så händer detsamma ofta Johanna! haha, eller tvärt om. När det händer Johanna så händer det även mig. Det är sant faktiskt. Därför kan vi ofta prata om just dessa grejerna på väldigt bra vis och reflektera över våra egna erfarenheter osv.

Bild på Johanna, snygg som bara den!

En annan bästis är Märta. Hon är hund och inte min bästis. Det är min mammas bästis. Bästa bästa bästa vän, på riktigt. Hon låg på operation igår och är både en ras som helst inte skall sövas och har egentligen lite för många år på nacken för att genomgå en operation. Jag brukar säga att hon är lite ouppfostrad. Att hon är lite äcklig (dregel överallt) och att hon är jobbig som hoppar och hoppas på en när man kommer och hälsar på.

Det är sant! min mamma är lite blind för detta bara, kanske just för att de är så bra vänner hon och Märta. Men igår var jag riktigt orolig och ledsen. För Märtas skull, och för mammas skull. Såklart! Beskedet kom sent hurvida operationen gått bra eller inte, så jag kunde inte ta del av det innan jag gick och la mig, och har vridit mig av oro hela natten. JAG har gjort det. Tänk då mamma i väntan på beskedet.

Såg på facebook att det gått bra. TACK OCH LOV.
 
 
Det är inte kul att utan förvaning bli av med sin bästa vän och följeslagare.

money money money

Nästa helg har man fått lön. Och ni aaanar inte hur mycket jag läängtat efter denna löning. Äntligen får Tobbe sin första fulla lön, min lön vart också helt okej så då blir det shopping på hög nivå i Göteborg! tapet, lister, bil, och annat viktigt får vänta, nu skall jag SLÖSA! :D

Och med anledning av detta har jag satt ihop ett litet inspirationskollage på vad jag skulle kunna tänka mig snubbla över när jag är på spenderarhumör i Göteborg.
 

Lika för Alla

Jag skrev ett inlägg ang. feminist för ett tag sedan. Jag kan ju inte anklagas för att blogga allt för mycket så inlägget syns bara ett bit ner här. Jag valde en vinkel som sällan tas upp i ämnet "feminism" nämligen männens feminism.

Jag vet inte om jag skrev på ett otydligt vis, eller om folk helt enkelt inte håller med mig, att döma av kommentarer jag fått både på bloggen och utanför så håller ni i alla fall inte med mig. Det är liksom "klart ska man bry sig om killar med, men vi måste prioritera kvinnorna, det är dem som lidit, och lider mest"

Min poäng var ju just den, att det inte måste handla om "män och kvinnor" utan att det i alla frågor ska  handla om att prioritera, och då inte prioritera mellan män och kvinnor, utan mellan frågor där ojämlikhet mellan kön råder. Oavsätt vem som är drabbad. Vi ska alltså ställa frågorna i sig mot varandra, och inte könen. Vart skall resurserna läggas, är det på lika lön, eller lika betyg? Förstår ni hur jag menar?

Visste ni en sak? I Hollywood tjänar kvinnor under 30 betydligt mer än män under 30. Måste erkänna att även jag tycker det känns lite roligt. Vi ser samma sak här i Sverige. Unga tjejer som gör karriärer syns på hela bloggtoppen. Vi i Sverige är flitiga bloggare och bloggläsare, som jag pratat om i andra sammanhang ligger Sverige i framkant vad gäller internetanvändande, och en hel generation av unga tjejer har många riktigt bra förebilder vad gäller att vara självständig, framgångsrik och egoistisk. Men alla unga killar. Vart skall de vända sig för denna boost?

Att män förr i tiden förtryckt kvinnor kan inte vara på våra unga killars samvete. Inte ens att det fortfarande idag finns ställen där kvinnor förtrycks av män går att skylla på våra unga killar. Jag tycker det är tråkigt att det inte finns någon som står upp för dem unga killarna. För jag tycker inte att någon gör det. Inte på samma sätt som unga tjejer och kvinnor står upp för de unga tjejerna.
 
En av mina största poänger vad gäller att prioritera jämställdhetsfrågor, istället för att prioritera män eller kvinnor, är just den också att vi blir många fler som passionerat kan kalla oss för feminister. Män och kvinnor, tjejer och killar kan alla kalla sig feminister och med detta kämpa för SIN sak och en rättvisare värld!

Vi kvinnor har kommit tillräckligt långt för att istället kunna se männen som våra sammarbetspartners istället för motstånd och konkurrenter. Tillsammans skall vi kämpa för Rättvisa.Rättvisa och feminism går ju hand i hand. Med total rättvisa hade feminism inte behövts. Jag tror att de kvinnor (och kanske även män) som vägrar låta feminism handla även om frågor som rör män i längden stjälper feminismen. För det går emot feminismens budskap tycker jag.
 
Jag säger alltså inte att vi bara ska bry oss om männen - Jag säger att det inte spelar någon roll om vi är män eller kvinnor.
 
Detta tror jag är den moderna feminismen och jag tror att det är ett steg vi måste ta för att feminismen skall bli verklighet. Det är egentligen ingen vinst för feminismen att kvinnor under 30 tjänar mer än män under 30, i Hollywood eller någon annan stans. För feminist, hur kvinnligt ordet än är, står för lika mellan könen. Inte kvinnor över män - inte män över kvinnor.
 

Håller ni inte med mig mer nu än efter mitt förra inlägg är vi helt enkelt inte på samma nivå. Då är feminist något annat för er än vad det är för mig. För jag kan inte förklara mig bättre än såhär.
 
 
 
 
 

18 år och 2 månader

Som ni har längtat efter sagan om min första tattuering, inte sant? :)

Vi tar det från början. En kompis som jag i princip satt ihop med mellan 14-19 års åldern snackade med en kille över internet. De snackade länge camade ofta och en dag kom de fram till att de borde träffas irl, in real life. Killen bodde i Helsingborg, men min vän kunde ju för allt i världen inte åka dit själv. Visserligen hade hon sett honom i cam, men han kan ju vara mördare, våldtäcksman, vad som helst! Så givetvis vore det klokast om jag följde med som moraliskt stöd.

Denna killen bodde tillsammans med en killkompis som tattuerade en del hemma. Han hade gjort det ett tag och var väl specialliserad på monster typ. Döda råttor, läskiga ugglor och annat freaky. Mycket färg och gärna blodfläckar ingick i de flesta av hans tattueringar. Han undrade om jag och Ida inte skulle passa på och tattuera oss när vi ändå var där.

Jag var nybliven 18 åring sedan 2 månader tillbaka och hade ju faktsikt tänkt tattuera mig när jag blev 18. Dessutom gjorde han ju det hemma och väldigt billigt med andra ord. Passade mig och min plånbok utmärkt. Ida hade inga tankar på att spruta in bläck under huden, men jag svarade alltså ja. Då ville han gärna ha en bild eller beskrivning på vad jag tänkt mig, så jag skickar en bild på något liknanade och säger sedan hur jag vill göra om den för mig.

Jag tänkte att detta skulle bli min första och enda tattuering så jag slår på stort! Så pass stort att detta inte skulle gå på en sittning, så jag får helt enkelt åka upp så snart som möjligt för att börja med den. Det vill säga innan min vän åker till denna potentiella mördare/våldtäcksman/annat-hemskt så får jag åka dit själv! Utan något moraliskt stöd.

Jag var trotsallt nybliven 18 åring, orädd och naiv så jag gjorde det! Satte mig på tåget och på stationen mötte båda killarna upp mig, täckta av tattueringar från fötter till ansikte(!!) visade de mig var bilen stod, jag hoppade in och vi for till deras hem. Tattueraren visade mig en skiss, jag gjorde lite justeringar och vi klistrade på stensilen på min kropp, sen drog vi igång.

När vi var klara efter tre timmar var alla konturer på plats, en blomma från undre revbenen, över midjan och ner på rumpan! Huuur snyggt och coolt som helst tyckte jag då. Och är faktsikt fortfarande väldigt nöjd. Killarna tyckte jag var stenhård som körde på något så stort som första tattuering och jag själv kunde inte hålla med mer.
 
När jag kommer hem frågar mamma i dörren var jag har vart hela dagen, och jag inser att jag >glömt< berätta för mamma och pappa att jag tattuerat mig! he..he..he.. Tur för mig att jag var 18 år, annars hade väl lite stryk kunnat vara nära till hands. Försökte lugna mamma med att "Jag har tattuerat mig, men det är bara en blomma..!" he...he..he...

Mamma tyckte (nog!) den var fin trots allt och var faktsikt inte speciellt upprörd. Bara pappa kvar då. Som givetvis fått höra ryktet. Han kommer hem och nyper tag i midjan, preciiis där jag för bara någon dag sedan dratt med en massa nålar och fortfarande är varm och ömm. "Jäkla unge" säger han. Jag visar mitt verk. "du vet att detdär inte går bort va?" säger han.
 
- Det hade han ju rätt i i alla fall, för den sitter där en idag. 6 år senare. :)
 
Här ligger jag under nålen, ser nöjd ut men det gör SVINONT!! Hittar tyvärr ingen bild på hela resultatet..
 
Edit: Hittade en bild på resultatet!

Kroppskonst

Om det inte vore för att jag vart en fattiglapp de senaste åren, eller.. i hela mitt liv. Så hade jag förmodligen vart täckt av tattueringar vid detta laget. Så det kanske är tur trots allt? Inte för att jag har något emot att vara täckt av tattueringar men lite plats över tills jag blir äldre med nya ideer (verkar inte som att det går att göra streck över e:et här?) vill man ju ha!
 
Men nu var det längesedan senast och den jag gjorde då räknas knappt för den är så liten (texten jag har på armen) så jag tycker att det börjar bli dags. Det jag har i huvet just nu är:

1. fiskarnas stjärntecken. Velat göra länge, och visserligen är det trist då var och varannan människa ju skall tattuera in sitt stjärntecken, men nu råkar jag ju vara lite av ett astro-freak så därför tycker jag att det passar mig. Jag tänker mig en fisk på varje fot, en som simmar upp och en som simmar ner. Givetvis skall det vara i färg.

2. Hela ryggen! Här är jag inte helt säker på vad själva motivet skall vara, men att hela ryggen skall göras har jag vetat sedan jag gjorde min första och bestämde mig för att det skulle bli fler! :) Denna skall förmodligen vara i svartvit, mycket detaljer, kanske något abstrakt och känslan skall vara femenin.
 
3. Halva överarmen. Detta hoppas jag skall bli nästa som görs. Här vill jag ha samma tänk som ryggen, alltså inget konkret motiv utan mycket detaljer, feminint och helt i svart. Jag har en bild på en rygg som jag tycker är jääkligt snygg, lite i den stilen kan jag tänka mig min överarm med, se här:

Oh la la! Eller hur? :)
 
Min första tattuering är föresten en ganska rolig liten historia, kanske drar jag dem för er imorgon! :)

Totalt onödigt.

Jag är inne på vecka två här på min semester. Vecka två av moln och blåst om vi skall vara lite negativa! Börjar fundera på om detta väder, med översvämningar och allt vad det är är en enda förberedelse inför jordens undergång 2012.. Hoppas inte!
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, tänkte bara uppdatera lite.. Tobbe jobbar och är hemma om 1½ timme ungefär. Julia har vart här idag, och imon åker jag till Halmstad för att hälsa på Sofie! Jennifer är i stan så henne vill jag svänga förbi PopQuiz med på torsdag, om hon behagar stanna så länge, och Johanna kommer jag också hinna träffa på torsdag!

Bästa med semester är att inte ha något planerat, inga ställen man ska åka till, och saker man ska göra, utan äntligen tid över att träffa vänner!!
 
Funderar på vad jag ska göra för att spara tid då jag jobbar.. Ska man leta bostad i Halmstad? Förmodligen inte, Tobbe jobbar ju åt andra hållet dessutom.. Men kanske börja ta tåget trots allt? Tycker bara de är så jävla meckigt att åka först till vår tågstation, sen ska man åka till Halmstad, sen ska man ta sig från den stationen till jobbet..

Skulle bara ta mig ett körkort, men då skulle la halva lönen gå till bensin för att överhuvudtaget ta sig till jobbet!

Nä, det är ett dilemma, men tid är sjukt viktigt, betydligt viktigare än pengar, så kanske ska man bara satsa på körkort och sedan köra bil helt enkelt...

Haha, fyfan vilket waste inlägg, men men, så kan det bli ibland, Imorgon blir det tandläkaren klockan 07:50, kul? Nej... Lust att avboka men de måste ju göras.. Fattar inte varför de ska göras mitt i natten i princip, MEN MEN,
 
 
mer än halva semestern kvar? I LOVE IT! ...nu ska jag göra en smulpaj! hahahha
 
Bild från i början av våren, inte ett löv på buskar och träd :)

Almedalen 2012

Almedalsveckan är slut, för ett tag sedan. Jag hängde knappt med tyvärr. Men vad jag vet var de varken några pengar som brann upp eller ministrar som köpte kvinnor detta år?

Jag brukar vilja följa med i denna veckan så gott jag kan, men i ärlighetens namn är jag nog för lat, för den stora anledningen till att jag inte hängt med i år är för att Aftonbladet TV inte funkar hos mig! Detta är mycket störande och jag har gjort allt för att få det att funka men det vill sig inte. Så jag har missat de mest intressanta, sedan går ju givetvis allt att läsa sig till också, men jag föredrar att kolla på t.ex. ett tal själv, än att läsa om det i efterhand från någon som ändå kommer vinkla det hela om inte med flit så ändå litegrann.
 
Jag vill ha mina egna åsikter. Först och främst, sedan läser jag gärna andras också. Men jag gick in på Youtube och kollade Reinfeldt och Löfvens tal i alla fall.
 
Reinfeltd.. Såklart har han dansande ungdomar med t-shirtar som tillsammans bilder typ "De moderna arbetarpartiet" eller något sånt. Skuttande och glada till tonerna av Gyllenetider.. Sedan skämtar han som vanligt, kanske lite mindre men ändå då och då genom hela sitt tal. Förmedlar till mig hur han egentligen inte tar något på allvar men sålänge han kan slösa värdefull tid på skämt så glömmer folk att det han säger är total smörja. Förövrigt verkade de inte bara vara jag som tyckte skämten sög, även publiken dröjde lite på skratten som skapade några sekunders tystnad då och då genom talet. Betyg? 1,5/5
 
 
Stefan då, inleder sitt tal med att hälsa på några Sossar och sedan drar även han ett skämt, men på ett fint och ödmjukt men ändå väldigt roligt sätt. Som näst sista talare i veckan säger han att "han skulle Kunna tacka sina "förband" som talat tidigare, men det ska han inte göra" ;) Jag fnissade för mig själv i soffan!

Sedan går han igenom politiken, nämner vad som för honom är viktigt. Situationen i Libyen. Han myntade även begreppet "Hållbar Frihet!"och kör nästan en "Nya Moderaterna" dvs. snor något som tidigare tillhörde dem, ordet Frihet. Med hållbar frihet tror jag han menar dels miljötänkande frihet, men framförallt frihet för Alla! "Solidaritet är lika ekonomiskt lönsamt som det är moraliskt rätt" var också något han sa. Miljön har för övrigt blivit en stor fråga för Socialdemokraterna, som vill göra två problem till en möjlighet. Problemet miljön, tillsammans med problemet arbetslöshet skall lösas genom Gröna jobb. Betyg? 3,5/5
 
 
Jag har sagt det förr, jag kallar inte mig själv för Sosse längre, men jag tycker att Stefan sköter sig bra, och tills ett bättre alternativ dyker upp kan det nog vara han som sköter sin roll bäst. En sak sa han t.ex. inte under sitt tal men i någon intervju, att politik handlar om att prioritera, vilket är så sant. Han sa då att sänkningen av momsen på krogen har kostat lika mycket som 20.000 jobb inom välfärden eller två tekniska högskolor varje år!
 


2014 är ett mycket viktigt val, och de året hoppas jag också att jag kan få befinna mig på Gotland denna härliga vecka! :)
 
 

Julian Assange

Jag är kluven. Kluven när det gäller Julian Assange.

Å ena sidan är han den jag väntat på, tillsammans med många andra på jorden. Han är den som satt äkta press på maktens människor genom att avslöja affärer de själva dolt för sitt folk av den enkla anledningen att de inte skulle bli stöttade. Han skulle kunna sätta press på världens ledare att vara mer, kanske till och med helt transparenta och låta demokrati bli verklighet på riktigt.

Å andra sidan är han åklagad för ett brott där det är så sjukt vanligt att offret beskylls. Våldtäkt på två kvinnor. Och jag vill inte vara en av alla dem som säger "hon hittar på!"

Men jag vet inte! Det känns så typiskt. Är det någon som maktens människor vill sätta stopp för så är det självklart Julian Assange! Och de kan ju göra vad fan de vill. Vill de sätta någon i fängelse så gör de det. Inga konstigheter. Inte konstigt att julian inte vågar sig till rätten även om han är oskyldig, med de motståndare han har så krävs inga äkta bevis. Jag är övertygad om det.

Och där blir jag kluven. Jag vill inte att Julian Assange ska vara någon våldtäksman utan en hjälte! Men jag vill inte anklaga våldtagna kvinnor för att ljuga!?

Min intuition, mitt hopp och min tro säger dock att han är oskyldig.
 

Ang. mitt tidigare inlägg..

Denna filmen säger typ precis det som jag ville ha sagt, fast bättre :)


Konsumera mera!

Varför är det viktigt att ett företag går med vinst? När ett företag ett år har ett visst antal anställda, har en viss produktion, där VD:n kan ta ut en viss lön, varför är det då viktigt att öka denna vinst till nästa år?

Världen är så besatt av konsumtion att de lett till vad som förmodligen en dag kommer att ta kol på oss. Vi skall alltid konsumera mer och mer, äga fler väskor, fler skor, fler tekniska prylar. De nyaste tekniska prylarna, den senaste modellen av de häftigaste märket. Men till vilken nytta? För att nästa år ha tröttnat och behöva köpa en ny?

Apple är ett bra exempel på detta. Det är inte allt för få människor som köpte sig en iPhone, för att bara några få månader senare köpa en ny, för - Nu finns den i vitt!!!!!!!! ...för att ytterligare en tid senare köpa en ny för nu är den några gram lättare och snäppet vassare kamera!
 
Det är en sjukligt konsumerande värld vi lever i och jag är själv en del av den. Ofta tänker jag på det, helt ärligt varje dag, men ändå är det så djupt rotat i oss människor att även jag mår lite bättre så fort jag köpt mig en ny klänning, eller hellre lägger 500 spänn extra för att få en liten logga i form av en stjärna på ett par precis lika dåliga tygskor som de för nån hundring eller två.
 
Sen dyker denna tröja upp i en affär
 
...och det är plötsligt inte så svårt att förstå varför världen ser ut som den gör. Såklart att om man sätter en tröja på sin lilla dotter där Mimmi håller upp en skylt där det står att hon älskar att shoppa, så kommer denna lilla tjejen som bär tröjan också bli en av alla myror i stacken som finner "lycka" i en nyinköpt klänning en vacker dag.

2012-12-21

Året är 2012. Det är året då världen skall gå under sista månaden i ordningen. Den 21 december 2012 kommer världen, som vi känner den, inte längre att existera. Så tolkar många i alla fall dels mayaindianernas kalender som då plötsligt får ett slut, och även Nostradamus talar och detta i sina profetior.
 
Tydligen skall även en del religioner antyda på att något kommer att ske detta datum, och minns jag rätt är det även där omkring som asterologin säger att vi går ur fiskarnas år för att gå vidare in i vädurens år (asterologins år är alltså inte 12 månader långa, utan hundratals år..)

Det är med andra ord en hel del historiska människor/grupper världen över som har något att säga om detta specifika datum!
 
En del är övertygade. De spänderar sina sista slantar, de bunkrar upp med konserver och predikar om jordens undergång. Andra tror det är nonsens, att det är enbart konspirationer, och väldigt flummiga sånna!

Vad tror jag? ..jag vet faktsikt inte. Jag tror givetvis inte att jorden kommer att gå under, och som jag tyder det så säger varken mayaindianterna eller Nostradamus detta heller, men det är ju aningen hypat för att inte betyda något. Tycker jag! Många har även fått höra om detta datum då de besökt spåkvinnor, om att de skall hålla sig hos sin familj just detta datum osv.

Jag har själv varit hos en spåkvinna och får väl erkänna att hon prickade en och annan sak rätt då jag vart där. Det är väl också allmänt kännt att jag är lite flummig och gärna tror på sånt som inte går att bevisa eller som inte riktigt "make sense" i den riktiga världen. Jag tycker livet blir mer spännande så.

Nej, som sagt, jag tror inte världen kommer att gå under 2012-12-21, men jag tror och hoppas att Någonting kommer hända! Vad vet jag inte, men någon slags revulotionerande händelse hade ju vart SÅ spännanade och intressant att få uppleva! Till skillnad från år 2000 som så många var exalterade över så har ju detta datum faktsikt historien att backa upp med.

Vad hoppas jag? ...också svårt att säga, men fick jag välja helt fritt, typ som fred på jorden, vilket jag ju såklart skulle hoppas på, men ingenting ger mig minsta antydan till att detta skulle vara det, så skulle jag nog vilja säga att jag hoppas på att detta datum blir datumet då vi människor tar tillbaka makten från den lilla, lilla procent som har all makt idag! De rikaste av de rikaste människorna som styr världen med järnhandske endast och enbart på grund av den sifferkombo de har på kontot.

De stora pengagrisar vars enda syfte är att tjäna mer pengar, så pass mycket att de är beredda att döda för att få siffran på kontot att öka. Dessa hoppas jag skall genomskådas!

Varför ser jag minsta antydan till detta nu då? men inte fred på jorden?

Jag vet inte om det är mitt eget intresse för det hela som får mig att se detta, men min känsla är att det redan är på gång. En extrem revolution som reser sig mot diktatur, mot masskonsumtion, mot klimatförstörare, mot maktmissbrukare!

Så om jag fick önska och hoppas lika fritt som miss universum när hon önskar fred på jorden, då önskar jag mig revoultion mot maktmissbruk och att folket tillslut skall vinna över denna mäktiga grupp.

Det är lite för flummigt för att vara realistiskt, men som sagt, jag tycker livet blir mer spännanade om man vågar vara lite naiv och tro på nått.
 
Och faktiskt, så är det väl inte flummigare än att kristna tror på Jesus återkomst till jorden? :)
 
 
 
 

RSS 2.0