Mamma!

Idag är det mors dag. Alla mammor i Sveriges egna speciella dag. Grattis mammor! Men framförallt grattis till min mamma!

Min mamma är en häftig mamma. Hon är ung, endast 43 år och ser inte en dag äldre ut. Hon har 4 stycken ungar som alla blivit kloka och trygga tack vare världens bästa mamma. Vår pappa var borta och jobbade 4 dagar i veckan då mamma fungerade som ensamstående. Tänk att vara det, ensamstående med 4 ungar? Men hon klarade av det hur bra som helst.

Min mamma har gett mig de värderingar jag har idag. Att alla människor är lika värda. Detta har hon jobbat hårt med ska ni veta. Allt från att hon läste barnböcker som handlade om homosexuella par som adopterade, till att jag fick en mörkhyad docka som fick heta Harobagabo efter vårt fadderbarn. Hon har pratat mycket med alla oss barn att inte döma andra och att vi som sagt; alla är lika mycket värda.

Detta bär jag med mig än idag.

Min mamma har alltid talat högt om vad hon tycker och alltid stått för sina åsikter. Där tror jag att jag är mest lik henne idag. Jag och alla mina andra 3 syskon. Snacka om lyckat? :)

En blogg har hon också. Väl läst av många trogna följare som inte kan vänta på att få läsa om vad hunden Märta hittat på, vad mamma har för åsikt kring den senaste politik debatten eller vilken mascara som är mest prisvärd.

Ni hittar henne här: http://pastasson.blogspot.se/ Grattis mamma på morsdag!

Så fort jag är tillräckligt mycket människa (ehh.. lite bakis idag..) så skall jag ta mig över med en lurvig liten present :)

Puss & Kram

Nu breddar vi Piratpartiet!Så lyder en kampanj som Piratpartiet för just nu.
Har väl inte kollat så super mycket på vad dom vill med den kampanjen, men tror de själva samt andra lägger förslag på hur partiet skall breddas med nya frågor, både inom och utom Internet?

Jag har i alla fall ett förslag!

Låt staten öppna ett eget "The Pirate Bay"

Som ett bibliotek, fast för Film, Serier, Ljudböcker, Musik, osv. osv. och givetvis på Internet.

Idag kan vi gå och låna en bok på Biblioteket helt gratis, det gör inte att vi slutat köpa böcker, men alla människor i Sverige har tillgång till litteratur. Låt det bli likadant med all annan kultur. Låt den vara gratis.

Dock, eftersom det inte kostar något att kopiera och dela filmer på internet så behöver de inte enbart vara till låns, utan givetvis kan man om man vill behålla filen på sin dator/hårddisk.

Sedan kan vi ändå behålla lagar kring ämnet. Men istället för att all nedladdning skall vara olaglig kan det vara olagligt att ladda ner t.ex. en film eller skiva innan den är släppt för försäljning. Så medan filmen fortfarande går på bio får man helt enkelt köpa sig en biobiljett om man vill se filmen. När filmen sedan finns för försäljning finns den även att ladda ner på statens egen "The Pirate Bay".

På denna statliga sida finns filmerna av högsta kvalité med bra text på alla språk.

Dock skall vem som helst fortfarande kunna göra en egen sida där det går att ladda ner, precis som folk redan gör idag. The Pirate Bay, Tanka fetast osv. Givetvis skall dessa sidor hålla sig till reglerna och inte ladda upp film som ännu inte släppts för försäljning. Pengar tjänar de på reklam, ungefär som bloggar gör idag.

Detta kommer, tror jag, leda till att nedladdning av film innan försäljningsdatum minskar, samt tror jag absolut inte att filmbranschen kommer förlora pengar på detta. Jag är inte säker men finns det inte statistik på att vi går på bio oftare idag än vad vi gjorde förr?


Nedladdning av musik tror jag ökat chansen för musiker att nå framgång. Vi människor lyssnar på fler artister och färre låtar då vi har tillgång till det, istället för att som förr, lyssna på en och samma skiva om och om igen i månader innan man lyxade till det med en ny.

Kanske förlorar de stora skivbolagen på fri nedladdning? Men musikbranschen och artisterna i det stora hela tror jag tjänar på det! Och framförallt så tjänar vi på det. Alla människor som får tillgång till kultur!PS. nu blev jag osäker, säger man verkligen kultur? Eller är det ett annat ord jag letar efter? :S

Stadens sötaste kattunge?Honheter Doris!

Pic's

Här kommer en liten bildbomb från Fredagens Syster Sol!Sofie! Fin som en pärla kom hit innan vi for till Varberg och Syster Sol!


"Vi har det bra, vi här bak i bilen, och vill ej va med om nån krock!"

Precis innan konserten!


Förfriskade och glada skrek vi av någon anledning "Det var bättre förr" på alla kort? :S


Fick inga bättre bilder än så på Syrran, men BRA VAR DET! :)


Syster Sol Live @ Varberg 2night.

Åååh! Syster Sol spelar live i Varberg ikväll under årets surffestival! SWEEET!

Förra året var vi på Kapten Röd när han spelade och det var fan-tas-tiskt! :) Då hade våren hunnit komma igång lite mer och det var betydligt varmare, även om det regnade under hela spelningen, men inget man funderade på speciellt mycket. Han vann inte årets live akt för intet. ;)

Han spelade lite tidigare på kvällen än Syster sol som kommer att köra klockan 22 ikväll! Sofie från jobbet kommer hit och tar med sig en vän, de ska sova här hos mig och Tobbe efteråt, så det ska också bli kul!

Är såå taggad för detta!! Bjuder därför detta sköna klipp där Syrran och Generalen kör två sköna låtar tillsammans:

 

Njut!


Frågor!

Jag blev utmanad av min köära mamma att svara på följande frågor, och sedan skall jag tydligen utmana 11 st också :S Det kan jag inte, för så många bloggerskor känner jag inte. Men här kommer svaret på frågorna.

♥ Vad har varit viktiga vägskäl för dej i livet?
Jobbigt att fråga nummer ett redan vart svår. Men jag vet inte om jag stått inför speciellt viktiga vägskäl. Eller så har jag det, fast jag ser det bara inte på det viset. Jag kan inte komma på ett enda!

♥ Nämn tre fördomar du vet om att du har?
Jag får ibland, när jag inte lyckas stoppa mig, (och jag har blivit bättre på det) fördommar mot alla människor som avslöjar sitt stjärntecken. Plötsligt tror jag att jag vet det mesta om dem redan.

Förut, i mina tonår, hade jag fördomar mot 90-talister, jag är ju alltså då 89:a och ett enstaka år från 90-talisterna, men jag kände att de var av ett helt annat slag. En annan generation. Tyckte att de var slarviga, curlade hemifrån, pratade allt för mycket om sex! haha! osv. Denna fördom har jag dock släppt helt, så var inte oroliga ;)

..Denna var också svår. Förmodligen har jag massor av fördomar, men jag har jobbat mycket med att inte ha det och tror jag lyckas ganska så bra ändå. Men en fördom, som jag knappt vill erkänna är en fördom utan bara ren fakta, är väl att de som röstar på moderaterna är antingen egoister eller idioter. Kort sagt.

♥ På vilka sätt lever du som du lär... och på vilka sätt gör du det inte?
Jag försöker leva som jag lär vad gäller att behandla folk så som jag själv vill bli behandlad. Jag försöker också vara poisitiv, tänka positivt, agera positivt, och förväntar mig positiva krafter från universum tillbaka. Flummigt va? :)

Var lever jag då inte som jag lär? Jag misslyckas väl med båda ovan nämnda då och då..

♥ Vad är du mest nöjd med vad det gäller ditt yttre?
Eh.. Jag skulle egentligen kunna säga att jag inte är super nöjd med något, tråkigt nog. Men jag är heller inte speciellt missnöjd med något, så det är ju skönt. Men jag är nöjd med mitt "braiga" pigment, gillar att vara brun. Och så gillar jag mina tattueringar, men de har jag ju adderat själv ;)

♥ Om du fick ligga med vem du ville... ett frikort helt enkelt... vem skulle det då vara. Välj en svensk och en utländsk.
Tänk att det finns inte i min värld att fundera på sånt när jag har min käraste Tobias! :) (och han läser inte ens min blogg så det är bara sant och inget fjäsk)

♥ Vem av samma kön attraherar dej mest?
Ingen ;P

♥ Vad retar du dej på mest med sittande regering?
Vad retar jag mig INTE på med sittande regering?

Nä men det är väl att de ger pengar till de som redan har i form av RUT och ROT som dessutom missbrukas t.ex. utomlands, där pengarna inte går till svensk arbetskraft eller till någon annan än just överklassare som har råd att ha "sommarstugan" på franska riviäran.

Det är även att de säljer ut sådant som Apoteket. Får väl en hel del pengar från det, och stadskassan ser bra ut, men hur smart drag var det? Sjuka människor kan inte få sin medicin i tid. Jag känner själv när jag går in på apotek idag att mitt förtroende är lika med 0. Får jag verkligen det jag behöver, eller får jag det dyraste? De dom tjänar mest på att kränga?

Retar mig även på att hela välfärden gått åt helvete.

Sedan kan ju listan bli lång som sagt. Vem kommer väl inte ihåg "FAS 3" tillexempel?

♥ Vad har sittande regering gjort bäst?
Eh.. Jaaa du...

Jag får väl erkänna att de lyckades ganska bra med... ehh....

Alltså det finns säkert någonting som de gjort bra.. men jag kommer inte på det.

♥ Beskriv dej som barn med fem ord?
Åh, kommer inte ihåg mig som barn.. Mellanbarn, Grubblare, blond, glad och söt ;P

♥ Beskriv dej som vuxen med fem ord?
Sambo, Politisk, Säljare, Hemlighetsfull, Känslig.

♥ Berätta om när du gjorde bort dej en gång?
Jaa.. Det var en svår fråga. Jag kommer itne på någon gång faktsikt. Inte för att det itne finns någon, finns säkert hundratals gånger, men jag kommer inte på det nu. Tråkigt nog. Kanske är det lite grann för att jag måste sticka iväg och köpa frukost nu? :) Men jag lovar att göra ett inlägg om när jag gjort bort mig om jag någon gång kommer på ett tillfälle!

Puss och kram!

Funkar det, så funkar det!

Man undrar ju hur han tänker. Vår stadsminister. När han kommer med ett uttalande som detta:

”Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet”, sa statsministern i en intervju med TT.ja du Fredrik, du har ju helt rätt!

det är ungefär som att om man tittar på pastan i "spagetti & köttfärsås" så är det en vegitarisk rätt. Tänk va?! :)

Eller Om man tittar på kvinnor så sker det inte speciellt mycket misshandlar i Sverige. Så då var det problemet ur världen?

Tänk vad skönt det måste vara att vara självaste Freddan.

"Om man tittar på det som funkar så är allt bra"Nya Moderaterna - Vi tittar på det som funkar!

Är det kanske därför de ger så mycket skattepengar till de som redan har? För de ser helt enkelt bara de som redan har! De som inget har, de finns inte ens i Fidde-lilles värld.


Och att titta på "etniska svenskar" sen. Bara det ordvalet är ju helt fel i vilket politiskt sammanhang som helst. Om han inte medvetet flirtar med SD. Där plockade han nog både en och två poäng.

Men helt allvarligt. Vad är det för ett sjukt uttalande? Vad ville han ha sagt? Vad var hans poäng? Att det faktsikt finns en och annan som har jobb i Sverige? Jo, i och för sig kan det ju vara bra att påminna oss om det, med tanke på hur hög arbetslöshet vi har.Men nja Freddie, du får nog vässa på replikerna liite till om du vill köra vidare i ytterligare en mandatperiod, för detdär, det var inte riktigt fiffigt sagt va?

Rättvisa

Rättvisa har för mig alltid vart väldigt viktigt. Enda sedan den tiden jag själv inte ens minns, har mamma berättat för mig att jag tydligt tyckte det var viktigt redan när jag var liten. Jag vet inte varför. Om det är för att jag är mellanbarn, eller för att jag är ett barn av fyra, eller om jag bara föddes med mycket moral ;)

Men fortfarande idag är det viktigt för mig med rättvisa. Mellan män och kvinnor. Mellan gamla och unga, Svenskfödda och utlandsfödda, människor och djur, dig och mig. För mig behöver rättvisa inte nödvändigtvis betyda att "alla ska ha lika mycket" Men Alla ska ha, innan någon annan får För mycket. Det tycker jag.

Rättvisa är inte för mig att världen idag lever på jordens tillgångar som om vi hade 1½ jord. Och att Sverige levde som om vi hade 3 jordar! Detta är orättvist mot framtidens människor, och mot de människor som inte ens lever på den jordens tillgångar som vi har idag.

Rättvisa är heller inte för mig att pressen på ungdomar blir starkare och tydligare, och kryper lägre ner i åldrarna. Pressen att välja rätt skola och utbildning redan som 14-15 åring. För inga resurser finns att göra om. Att göra fel.

Rättvisa är inte för mig att rika människor blir rikare i Sverige, och att fattiga människor blir fattigare.


Jag undrar, är ni människor som blundar för detta verkligen blinda? eller är ni korkade? eller är ni hjärtlösa? Eller hur kan svenska människor, från en bra del av världen, en del där vi lever som om vi hade resurser från tre jordklot, hur kan sånna människor, med all den utbildning man får i Sverige, all den information vi har tillgång till, inte se eller förstå att den politik som Moderaterna för, skapar en orättvis värld? En värld där skattepengar i mängder går till människor som redan har, och tas från välfärden som vi alla behöver?Frihet är en sak. Och Högerns ledord.
Men rättvisa är viktigare, och det är Vänsterns ledord.


Lite om allt möjligt :)

Inatt sov jag i 12 timmar!! Så skööönt! Vid 20:30 gick jag och la mig för en liten "power nap" och ja, det är väl lite sent för en power nap kanske, men jag äälskar ju mina nätter och det är bara på fredagar och lördagar som man kan få dedär nätterna, så då vill man ju passa på! Men när Tobbe väckte mig klockan 21 som jag bett honom att göra så gick det bara inte. JAg sov, och sov fram till klockan 9 imorse, SKÖÖNT!

I detta inlägg tänkte jag skriva lite korta tankar/åsikter om lite saker jag funderar på just nu.


Blondinbella - Viker ut sig!Många är upprörda, och av de upprörda är samtliga (vågar jag påstå) kvinnor. Typiskt kvinnor. "Hon är fortfarande för snygg" sägs det. Hon ser ju perfekt ut, och bilden är tagen ur en bra vinkel! "så det så" Ändå är hon en av få med lite kött på benen och inga (vad jag vet) operationer eller "fillers" lite här och var i bloggvärlden där så många unga tjejer hänger.

Jag tycker att det är modigt och bra! Vad jag läst bland annat bland kommentarerna på hennes blogg så är det många unga tjejer som är tacksamma! Som säger att äntligen kan en normal kropp visas naken på ett omslag! Och detta är inte det enda som Blondinbella gjort för unga tjejers självförtroende. Hon har bland annat även visat upp sitt osminkade acnetäckta ansikte. Jag tycker hon är modig och om hon hjälper några unga tjejer med sina kampanjer så unnar jag henne pengarna hon tjänar på det!

Blondinbella är smart, har alla förutsättningar i världen, men väljer att lägga fokus på unga tjejer / kvinnors självkänsla av alla andra saker det finns att tjäna pengar på. Det tycker jag skall hyllas! :)


Datalagringsdirektivet - Riksdagsomröstning!Från och med första maj så lagras allt vi tidigare gjort privat iprincip i ett stort lagar under minst ett halvår. Varenda sms, telefonsamtal från fasta och mobila nät även ip-telefoni, alla mail, all vår internetuppkoppling, osv. osv. ALLT sparas för att sedan kunna användas emot oss.

När detta gick i lås var tanken att det skulle användas vid brottsmisstanke där straffet var fängelse. Nu skall riskdagen rösta om det verkligen är nödvändigt. Måste det krävas fängelse straff? Ingen blir väl förvånad om detta sänks till ynka bötesbrott.

Det är vidrigt tycker jag! Och skrämmande! Att det inte stoppas?! Jag känner mig så maktlös och utnyttjad. Jag förstår inte hur detta kan ske öppet framför hela Svenska folket utan att vi protesterar?! Vem vill ha det såhär? Vad är det vi är så fruktansvärt rädda för? Varför ger vi upp vår rätt till privatliv och integritet för skydd mot skrämselproppaganda?

Jag får god lust till att fly till ett land där detta ännu inte är okej! Finns det?


Obama - Ja till enkönade äktenskap!Precis som med Blondinbella, många upprörda! Men jag tror att många fler firar, och jag vill vara med - GRATTIS USA! Obama är det, enligt mig, bästa som hänt USA och jag hoppas att han vinner även nästa val! Han införde sjukvårdsreformen, han drar tillbaka militärstyrkor, och det senaste: han säger ja till homoäktenskap! Det är fantastiskt!

..och konstigt! När USA börjar fatta galoppen och går mer och mer åt vänsterpolitik och dessutom väljer en mörkhyad president, då röstar Sverige in Sverigedemokraterna i riksdagen och Moderaterna blir Sveriges ledande parti.

Givetvis skall homosexuella få gifta sig, det är för mig, och de flesta svenskar en självklarhet, och förhoppningsvis blir det så även i USA någon gång snart. Det tråkiga är ju att Obamas åsikt kring detta egentligen inte spelar någon roll. Varje delstat bestämmer själv vad som är okej och inte. Men kanske kan ett ja från presidenten öppna upp för lite fler öppensinnade delstater!


Löfven - Sossarnas räddning?Som jag sagt förrut så kommer jag förmodligen aldrig mer att kalla mig själv för Sosse. Jag tycker Sossarna OCH Moderaterna har spelat ut sin roll i svensk politik och vi börde tänka lite mer som Demokratins hemland grekland, och bojkotta de stora maktpartierna och släppa in lite fräscha vindar, tankar och idéer - helst innan landet far åt helvete, vilket var Greklands miss..

Men självklart föredrar jag, och kommer alltid att göra, Sossarna framför Moderaterna! Och jag tror verkligen att Stefan är vår räddare här! Hur ska M kunna påstå att de kan något om jobb, att de kämpar för arbetarna när de dels har misslyckats så totalt på 1½ mandatperiod, och dels har en Metallarbetare, och fackman till motståndare?

Ha ha ha ha ha! Alltså jag skrattar inombords, jag kan riktigs se hur Fredrics fula hundnylle smälter ihop och rinner ner i någon gatubrunn för att aldrig mer skådas i svensk politik! WOHOO!

Hoppas verkligen att Stefan håller hela vägen och att vi får upp solidariteten i Sverige igen snart, det är väl en av de få sakerna vi svenskar kan hålla med varandra om att vi kan vara stolta över?


Det var allt för mig idag, puss och kram!

All dem females.

Min storasyster och min lillasyster har börjat blogga! Kul! :) Därför blev såklart jag sugen på att slänga iväg ett inlägg nu. Men det är som vanligt med mig och min blogg, den uppdateras sällan, men då och då. Den får helt enkelt vara så, bara dumt att påstå att "denna gången skall jag börja på riktigt" Blir bara som en lam jojo bantning, fast i blogg-variant av det hela som känns som ett enda misslyckande.

Jag får helt enkelt vara stolt över en sjukt lyckad "då och då" blogg. Det är kul att titta tilbaka i arkivet så långt bak som 2008, önskar bara att jag inte bytat blogg så mycket förr i tiden, detta är nog min 3:e eller 4:e, hade vart roligare att ha alla inlägg samlade på samma sida.. Men men..


Nu har samtliga tjejer i familjen varsin blogg. Och alla lär slänga iväg många politiska inlägg.

Jag tycker det är rätt intressant, visst har vi pratat lite politik där hemma, kanske mer än i många andra familjer, men jag har aldrig upplevt riktigt att vi pratat Så mycket politik där hemma så att 4 av 4 barn blitt så väldigt intresserade och insatta i politik som vi faktiskt är allihop! :) Men jag vet inte om det har så mycket med det att göra som det faktum att både mamma och pappa alltid vart väldigt stolta Socialdemokrater, även om de inte pratat om de jämt och ständigt så har jag alltid vetat att båda är Sossar, och väldigt säkra på varför. Då har det blivit en självklarhet, i alla fall även för mig, inte att vara Socialdemokrat, men att vara något.

Sedan tror jag att det tillsammans med att vår familj älskar att argumentera har resulterat i att vi alla tycker att det är så kul med politik. För även om argumentationerna sällan handlat om politik utan om allt möjligt, så har det ändå gett en ganska bra grundträning i just argumentation som är bra att ha när man sen gillar politik! :)

Så när man är säker på att man har en politisk åsikt, och gillar att argumentera så faller det sig rätt naturligt att intresset växer.

Sedan vill jag nog faktsikt påstå att jag utbildat mig själv om politik, genom medier för det mesta. Även om mina värderingar självklart grundar sig i min uppfostran av mina föräldrar.


Hur som helst är jag tacksam till mina föräldrar och stolt över mig själv att jag fattat vikten av politisk insatthet.

Som jag sagt många gånger förr, så borde Politik vara Minst en 50p kurs i skolan och inte två lektioner i Samhällskunskapen. Med tanke på hur viktigt det är att rösta, och att alla över 18 får lov att göra det, så borde det vara en självklarhet. I min värld.


Två nya bloggerskor och jag! :)

och här hittar ni övriga tjejer i familjen Lodén i bloggvärlden:
Mamma "Asta": http://pastasson.blogspot.se/
Storasyster Emelie: http://systerysteremelie.blogspot.se/
Lillasyster Petronella: http://petronellaloden.blogspot.se/

RSS 2.0