Utkast: Apr. 13, 2013

"Människan - Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt." - Dalai Lama

Stjärntecken!

Stjärntecken! Jag kan inte få nog! Älskar det, kanske för att jag tillhör fiskarnas stjärntecken och det väldigt sällan finns något dåligt att säga om fiskarna ;) (hehehe) Nej, men faktiskt, jag tycker så ofta att det stämmer in, inte bara på mig utan på faktiskt nästan alla jag känner.

Jag har väldigt svårt för att komma ihåg namn och ansikten. Det finns en sån sjukdom där man inte riktigt kan registrera sånt, och jag vet att t.ex. kronprinsessan Viktoria har en liten släng av det (sägs det, kanske bara är en ursäkt för att hon inte kommer ihåg alla hundratals människor hon möter..) men jag skulle faktiskt inte utesluta att jag har en liten släng av det också.

Jag hälsar ständigt på personer jag redan träffat, ofta vid flera tillfällen, och presenterar mig. Eller så möter jag folk jag borde "känna" och beter mig som om vi är totala främlingar, jag tror jag gjorde det härom dagen på ett fik t.ex. men är osäker eftersom jag inte vet.. haha!

Hur som, någons stjärntecken där emot, det glömmer jag väldigt sällan. Vet vilka stjärntecken alla på mitt jobb är och alla i min vänskapskrets. Och japp, de passar väldigt bra in på sina stjärtecken allihop.De som inte tror på stjärntecken säger ofta att "det där kan stämma in på vem som helst" men nej, så är det inte. Varje stjärntecken är unikt med starka karaktärsdrag, sedan om ett av dessa drag kan stämma in på vem som helst är en sak, men att hela "personligheten" skulle göra det håller iaf. inte jag med om. Det är tydligt att varje stärntecken är olikt de andra och där med kan det inte stämma in på vem som helst.


Sedan är det inte så att det endast finns 12 typer av människor, som det finns 12 stjärntecken. Planeterna  (och solen, och månen) kommer även att ge dig olika karaktärsdrag beroende på var i världen du är född, och vilket klockslag. Så Ni förstår ju att även i astrologin är man väldigt unik.

För den intresserade finns det att Googla sidor där Ni kan ta reda på hur planeter, sol och måne påverkat just Er. Annars kan jag rekommendera denna sidan: http://www.astroguide.se/personligt-horoskop/Slutligen skulle jag vilja säga såhär, varför det i min värld är logiskt att vi människor faktiskt går att "dela in" i stjärntecken är för att vi alla är uppbyggda på energi. Det finns energi överallt, vi vet att månen har inverkan på t.ex. vatten. Människan består av till stor del vatten. Hit och dit! haha, okej detdär sa inte mycket "hit och dit" men, det är för flummigt, men vem sa att vi måste förstå allt för att det ska vara möjligt?Jag pratar i telefon varje dag, jag vet inte hur det fungerar att jag pratar med någon som är flera mil bort, men jag vet att det fungerar och jag nöjer mig med det. Vi måste inte förstå allt, men vissa saker är möjliga ändå ;)

 
Här kommer lite om mitt stjärntecken som jag hittade på facebook igår:

PISCES - The Partner for Life (February 19 to March 20) Caring and kind. Smart. Likes to be the center of attention. Very organized. High appeal to opposite sex. Likes to have the last word. Good to find, but hard to keep. Passionate, wonde...rful lovers. Fun to be around. Too trusting at times and gets hurt easily. VERY caring. They always try to do the right thing and sometimes get the short end of the stick. They sometimes get used by others and get hurt because of their trusting. Extremely weird but in a good way. Good sense of humor!! Thoughtful. Loves to joke. Very popular. Silly, fun and sweet. Good friend to others but needs to be choosy on who they allow their friends to be.


Random: Denna bilden är tagen för 2 år sedan ganska exakt på dagen. Ute och grillar i linne? VAR ÄR DU VÅR?!
 


Armsleevin'

Jag har ju påbörjat en armsleeve! :D Har inte kommit alls långt ännu, den ska gå från axeln ner till lite mer än hälften av underarmen, och än är det bara lite på överarmen / axeln som är gjort, men det är iaf. en början!

Jag tycker redan mycket om den och har en klar bild framförmig hur snyggt det kommer bli, men helt ärligt, så är det inte så mycket att hurra över än så länge. Haha! Inte mycket är klart på den och att få en helhetsbild för Er är nog svårare än det är för mig.

Längtar så mycket tills jag ska fortsätta med den men först måste den få läka :( Tar ju evigheter för att det ska hända, ca 4-5 veckor, så fortsättning blir först i maj,

tydligen kan man blötläka tattueringen genom att hålla den smörjd och inplastad dygnet runt, detta ska funka på armar och ben, och då ska de ta ca 5 dagar att läka! Men vem vill gå inplastad i 5 dagar?!
 
Men ska överväga att ge de ett försök nästa gång tror jag.. Känns ju värt att slippa vänta så länge, plus att sommarn ju kommer nu! Får ju inte sola alls med tattueringen när den är nygjord.. Hmm..
 
 
Nyfikna på vad det är?! Bild kommer tidigast efter nästa sittning, om ens då ;) Så Ni får hålla Er.

Men kan avslöja att den främst är i svart. Lite färger som gul, rosa och grön, men bara som highlights mest. En fågel som håller i ett pärlband och pärlbandet skall slinka som en röd tråd genom hela sleeven, Sen är det främst blommor som hela verket kommer besstå utav men även en trollslända ska få plats.

Kommer bli sååååååååå snyggt! :D
 

Från de ena, till de andra, till de tredje.

Jag tycker verkligen om mitt jobb. Enda negativa är att pendligen fram och tillbaka kräver 3,5 timme av mitt liv utöver de 9 timmar jag spenderar på jobbet, så det tar alltså 13,5 timme från att jag sticker hemifrån till att jag kommer hem varje dag, men som sagt, utöver det gillar jag verkligen mitt jobb! :)

Jag har en helt okej lön, inte minst för att vara ung, outbildad kvinna tjej. Jag har många fantastiska kollegor som jag tycker om, och jag har en arbetsuppgift som inte går att tröttna på - att prata med människor! Visserligen ska jag även sälja men eftersom jag säljer en produkt som jag faktiskt tror på så känns det knappt som att jag säljer, utan som att jag övertygar folk om att vår produkt faktsikt kommer hjälpa dem i deras arbete.

Jag som hatar reklam och överkonsumtion (för Er som inte vet det så säljer jag reklam på Blocket.se) hade ett tag lite av ett problem med min arbetsuppgift, eller, jag vet ju att jag måste ha ett jobb och har kunnat gömma mig bakom det lite, men kände mig ändå innerst inne lite som en hycklare.

Men jag har kommit till underfund med detta nu eftersom jag faktsikt i första hand vänder mig till små och medelstora företag som jobbar lokalt och de är inte dem företagen som jag är emot och inte den typen av konsumtion. En viss konsumtion måste vi ju ha (anser jag,) och då är det ju just min typ av kunder som jag faktsikt vill gynna!
 

Oftast så vill jag inte prata om annat än det sakliga, dvs. Blocket.se, deras verksamhet och hur deras verksamhet kan dra nytta av Blocket.se. Men ibland klickar man med kunder och kan prata på om lite allt möjligt.

Idag pratade jag med en kund som jobbar med affärsöverlåtelser. Han är även utbildad ekonom vilket ledde oss in på krisen som råder. Vi pratade länge om detta och han har kommit fram till att han tror att krisen kommer ta slut i oktober. Han hade flera bra argument för varför det pekar på detta och jag kände verkligen att jag blev hoppfull.
 
Denhär jävla krisen börjar verkligen bli riktigt lam! Ja alltså lam är kanske fel ord men sen jag tog studenten och började jobba på heltid (eller var arbetslös med följder av olika slag) så har de vart kris i världen och det har pågått så länge att man nästan inte kan förstå att det faktiskt är en kris som vi förr eller senare kommer ta oss ur.

Det känns nästan som att detta är det normala, som att arbetslösheten ska se ut såhär osv.
 
 
Jaja, samtidigt så är krisen ett riktigt I-landsproblem. Vad är egentligen arbetslöshet jämfört med krig?

Ush, man tänker sällan på det, man är så van av att se och läsa i nyheterna om att det råder krig i världen att man nästan låter det bli något surrealistiskt. Det går liksom inte att greppa att det pågår krig på samma jordklot som jag lever, under samma årtionde.

Ibland tänker jag nästan att krig är något historiskt, något som pågick förr, men det pågår varje dag. Just nu.

Hemskt! Men det blev ett litet sidospår, blev lite väl långt inlägg men de blir alltid så när jag inte har något riktigt mål med vad jag ska skriva, när jag bara skriver det som jag tänker på just nu och spinner vidare på det..

Så jag ska stoppa mig själv nu innan detta inlägget blir ännu längre.

Ett litet hej från mig på kvällskvisten bara!

Peace, Love and Understanding.

vill ha!

Så jäkla snygg tavla! :) Vill ha!Ensam men med en snygg tröja!

Denna veckan jobbar Tobbe kväll, vilket innebär att han är hemma strax efter 22, jag borde egentligen gått och lagt mig då.. men det gör jag aldrig, oavsett om Tobbe jobbar kväll eller inte, men det är lätt att vara uppe lite extra länge när han kommer hem så sent, man vill ju gärna hinna ses lite grann på en hel vecka!

Jag sticker ju hemifrån 06:10 och då sover ju Tobbe fortfarande när han jobbar kväll så.. japp..

Ja de jag vill få sagt med detta är att det suger att Tobbe jobbar kväll! Inget är ju kul när man är ensam. Inte att äta, inte att kolla på TV, inte ens att kolla facebook är kul när man är själv! Tycker jag.. Och det är inte kul att stiga upp 05:10 dagen efter när man gått och lagt sig runt 23-24..

Men en sak som är kul är att jag fått min nya tröja! :D Kom på posten idag, en svart och grå snygg adidaströja som jag kommer kunna ha lite som jacka när de blir lite varmare, om nån månad eller så.. Alltså användbar!

Betydligt mer användbar än långklänningen för 3,5K som jag bara mååååååste ha! ...men som jag givetvis inte kommer köpa :(


Såhär ser den ut, snyggingen! :)Såfort jag slår mig ner i soffan så ska curry krypa upp i knät. Och det låter väl mysigt? :) Det är väl därför man har katt, för att slippa känna sig ensam och ha nån att gosa med i soffan framför TV:n?

MEN så fel. För Curry ska borra in sina sylvassa klor i låren och trampa och kurra! :S GÖR SVIN ONT kan jag säga!

 
Är de någon som sett In Time förresten? Filmen jag skrev om härom dagen? Eller som blev sugen på att se den efter? som ska se den? Ni kan väl kommentera! :) Ni har ju blivit lite fler som kollar min blogg nu när jag är så duktig och uppdaterar ;) :)

Tyska män

Jag är så himla dålig på historia, när vilka krig utspelade sig, vad tidigare kungar hette osv. osv. Synd ändå för det är ju såklart intressant och jag skulle säkert känna mig rikare om jag visste. Klokare.

Hur som, en grej som är rätt sjuk, efter att jag kollat upp det, som jag aldrig tidigare vetat är att Einstein och Hitler levde under samma tid. (Ja det kanske är ren allmänbildning och något man borde veta, men jag visste inte..) Två Tyskar, båda två världskända men för helt olika anledningar.

Hitler, en galen massmördare och Einstein, en otroligt klok tänkare. Einstein dog 10 år efter att andra världskriget, skapat av Hitler, tog slut. Jag hittade en bild med ett citat av Einstein ang. andravärldskriget som jag tycker verkar så klokt, men ändå skrämmande, eftersom det förmodligen är sant..Det är om vi inte lyckas förhindra ytterligare världskrig.


Visdomsord

Mitt favoritcitat är:

When the power of love, overcomes the love of power, the world will know peace.

Jag gillar det för att det är sant, och för att det är snyggt. En snygg ordlek som kastar runt orden och skapar ett sant påstående som också är viktigt och betydelsefullt.

Vet tyvärr inte vem som sagt visdomsorden, men de är väl ett allmänt kännt citat vad jag vet.


Andra fina visdomsord med en liknande ordlek, fast i lite längre form ser Ni på bilden nedan,
också sant, viktigt och betydelsefullt.


Solidaritet - Det är logiskt!

Är det inte uppenbart att det är bättre och smartare att sammarbeta? Att om vi hjälps åt, med vad som helst, så kommer det gå bättre och lättare?

Varför är det då så konstigt att vi är så rädda om vår lön att vi inte kan betala lite mer på skatten? Varför vill vi så gärna behålla våra pengar och betala mer när vi väl behöver vård, omsorg eller vad det kan tänkas vara, än att vi gemensamt betalar en mindre slant tillsammans, och får det "gratis" när vi väl behöver det?

Det är konstigt tycker jag i t.ex. ett land som Amerika. Där man är så patriotisk och älskar sitt land så mycket, att man inte vill vara med och betala för att landet ska vara så bra som möjligt? Man skickar gärna ut sina söner i krig, att dö för sitt land, men man betalar fan inte en extra slant av sin lön!

General Knas sjunger i sin låt -Ship to Gaza- "Se du har ett problem, se vi delar problem, det blir ett mindre problem, det är så man löser problem - vi sätter det i system - som kallas solidaritet."

Är inte det logiskt? Att om vi delar problem blir det mindre problem?
Vi människor värderar pengar och materiella ting så högt att det är sjukt. Vi värderar det högre än liv. Det är den massiva hjärntvätten som de absolut rikaste tvingar på oss genom TV och annan media som gör att vi tror att det enda som livet går ut på är att konsumera. När ska vi vakna upp ur koman?


Nånting annat..

När jag startade min blogg föra flera miljoner år sedan känns det som så var jag mycket mer personlig. skrev för det mesta om mig själv, vad jag gjort under dagen och lite tankar sådär, inte så värst mycket politik även om det också kunde slinka med här och där.

Vet inte när det vände, men det är väldigt roligt att kolla tillbaka (för mig iaf. kanske inte för Er) och se vad man hade för sig..
Slås över hur mycket jag festade när jag var yngre. Jämt och ständigt! När jag var arbetslös så festade jag säkert 5 dagar i veckan, hur jag nu hade råd med det.. Lite cash kom in från helgjobbet på Pizzerian och sen var jag inte speciellt intresserad av kläder och prylar på den tiden.. Ja, det är jag väl iofs. inte nu heller, är jäkligt kass på att shoppa faktiskt, men öl var inga problem att spendera pengar på!

Men eftersom det är roligare för mig att kolla tillbaka om några år om jag även skriver lite mer "dagboks-inlägg" så tänkte jag eventuellt ge mig på det igen.

Kommer fortsätta skriva den typen av inlägg jag gör idag också (ja dom två i månaden som jag snittar på ungefär) men varva detta med lite dags uppdatering, skoj va ?! ;) haha!


Såå, vi börjar lite kort redan nu tycker jag! Det är påskledighet på schemat och jag som blivit pensionär på förtid gillar ju typ inte att festa längre så har hållt mig lugn. Hade dock planer på att träffa både Johanna, Karro och Jennifer men samtliga dejter ställdes in pga. olika anledningar så har fått hålla mig till Tobbe på heltid.

Vi ses ju dock knappt längre pga. jobb och pendling till jobb så det har ju bara vart mysigt! Idag var vi en sväng på stan, vi letade efter en loppis som skulle hållas i stan men hittade inte dit så vi svängde in på "På G" på en kaffe och kaka. Vet inte om det heter på G längre dock, det är ju nya ägare sen en tid tillbaka, men Ni vet? Enda stället med uteservering i sol iaf. så det var ju smockat med folk. De spelade låten "Young, Wild and free" och sommaren kändes mycket nära! <3

Sen har vi gjort cecarsallad idag med hemmagjord cecardressing som blev riktigt gött, och nu springer katterna runt och vädrar grillad kyckling helt lyriska här hemma. :)


Ja de var lite dagboksinlägg detdär ;) Skit i att läsa om det tråkgar ut er! :)

Peace and love my friends <3

RSS 2.0