5 Saker jag stör mig på.

Känner mig irriterad, och kommer därför lista 5 saker som jag stör mig på just nu.


01. De "Nya arbetarpartiet - Moderaterna".

För det första är det bara provocerande att dem över huvudtaget kallar sig för ett arbetarparti. Det är ett direktörsparti och kommer aldrig bli något annat. Anledningen till att arbetslösheten ökar (nu snackar jag om folk i arbete och inte i "sysselsättning") är helt enkelt av den enkla anledningen att Moderaternas ideologi går ut på att göra arbetarna svaga. Ju högre arbetlöshet = ju lägre krav kan arbetarna ställa på sina arbetsgivare.


02. Folk som röstar på SD för att "de andra partierna inte tar i frågan om invandring".


Bilden talar ju för sig själv, men det jag stör mig på är människor som försvarar en röst på SD med att resten av partierna i regeringen inte "tar i frågan om invandringen". Alltså rasister är idioter och SD är rasister, jag behöver inte argumentera för mig där. Men att säga att att man röstar på SD för att lyfta frågan så är det som att rösta på ett parti som hatar miljön och vill mörda jordklotet för att lyfta frågan om miljön.


03. Övervakningen som alla verkar blunda för!

 
(..om vi ska fortsätta på punkt två lite grann så är ju ett alternativ till alla partier i riksdagen Piratpartiet!) Men ännu en övervakningsskandal har kommit till ytan. NSA avlyssnar 35(ish?) av världens ledares telefoner. Ingen chock egentligen, men hallelujah Snowden som avslöjar vansinnet! (...) Men det sjukaste av allt är att vi, var och en av oss övervakas hela tiden, att mail och annan kommunikation lagras i 6 månader och att informationen redan missbrukats, här i Sverige, flera gånger. Ingen säger någontiong om det. Här har vi en fråga som inget av partierna i riktsdagen tar i. Vad håller du på med?


04.  Kapitalismen, Egoister.

 
Alltså en sak är bara så logisk, och det finns inga argument emot. Det är att det finns bara så mycket resurser, och om en, (1.) människa ska vara väldigt, väldigt rik. Så måste många (flera.) människor vara fattiga. Och då undrar jag, vad är det som rättfärdigar och någon ska få lov att vara så väldigt rik? De flesta är inte så rika, men bara den rikaste procenten i världen förbrukar så otroligt mycket resurser på bekostnad av allt annat nuvarande och kommande liv, och detta är något vi övriga tycker är okej? och till och med strävar efter att komma så nära som möjligt själva? Går vi inte i så fall åt helt fel håll?


05. Slöseri på resurser.

 
Jag ska försöka att inte trampa någon på tårna, och jag skall heller inte hylla marijuana på bågot vis. Men det är väldigt många som brukar denna relativt ofarliga drog. Det finns gott om farligare eller minst lika farliga droger som vi brukar dagligen lagligt i Sverige, alkohol är en av dem. Men denna plantan är faktiskt en planta med långt många mer kvalitéer än att skapa ett rus. Den går att använda till allt från papper, till rep, till kläder, olja osv. (även medicin om vi ska gå in på någon form av bruk..) så att inte utnyttja denna resurs som dessutom är så enkel att odla och som växer så snabbt är ett slöseri på goda resurser, istället tär vi på jordens tillgångar som inte växer lika fort, om alls. Varför?

Kommentarer
Postat av: mamma

Jag håller nästan alltid med dej. Nästan som i princip jämt men nu blev jag både irriterad och oroad.
Marijuana/ hasch är på intet sätt en ofarlig drog. Den är inte lättare el mindre farlig än vilken annan narkotika som helst.
Alkohol ställer till stor skada i samhället, det är inget skäl till att öka acceptansen för ännu en drog som på många sätt är farligare och mer oberäknelig än vad alkoholen är.
Prata inte emot mej där, jag VET vad jag talar om, hörde dej nämna något om detta sist vi sågs men låtsades då som ingenting för jag orkade inte diskutera.
Cannabis lagras i hjärnans fettvävnader. Cannabis kan framkalla psykoser som ibland är livslånga. Om det sker första gången man röker på eller 101 gången är det ingen som i förväg kan säga. Inte heller vem som drabbas.
Du är för smart för sånt snack!
Mamma.

2013-10-26 @ 00:04:29
URL: http://pastasson.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0