Trött på män

Jag är så jävla trött på män. Och nej, inte alla män. Min egen man tillexempel är det bästa exemplaret av en man jag träffat. Han är feminist, han ser och uppmärksamar orättvisor mellan könen och han försvarar kvinnor så fort han behöver. HAn är fantastisk och jag vet att han inte är ensam även om jag inte träffar allt för många män av den kalibern.

Men i övrigt... Män. som såfort kvinnor pratar om feminism måste styra om frågan till att handla om dom. Skriker dom inte "inte alla män" så ska dom berätta att det minsann är synd om dom också "män kan också bli våldtagna eller slagna av sina kvinnor". Jo, det kan dom, men den farligaste platsen för en man att vistas på är inte hans egna hem. Kvinnor har inte ihjäl män var och varannan vecka i Sverige och vi behöver inte mänjourer för män som flyr för sina liv undan galna kvinnor i hela landet. 

Jag är den första att säga att även män förlorar på det patriarkala samhället som råder i hela världen, men det är män som har satt oss i denna sitsen, inte kvinnor. Det är alltså män som är problemet. Inte alla män, men män.

Jag är också så jävla trött på att det bara är män som ska synas och höras hela jävla tiden överallt. I 9 av 10 filmer (typ jag har inte exakta siffror, det är säkert värre än så..) så är det män som har huvudroller. Det är män som pratar med andra män och det görs sexistiska skämt och annat hela tiden. Det ska ständigt gås på strippklubbar, köpas horor, och sen än det kvinnorna som bara är så jävla tråkiga och vill hindra män i filmerna från att ha roligt. 

Frozen är en av få barnfilmer där tjejer är i huvudroll och där dom dessutom inte ska räddas av en prins eller liknanade. Den hyllas som en feministisk barnfilm. Men kollar man närmare poå Frozen ser man att även i den är det män som tar mest plats. Det är mer manliga karaktärer som fått ett namn och som pratar med andra manliga karaktärer. Tjejer är visserligen huvudroller men dom ska inte prata, dom skainte göra väsen ifrån sig, dom är ju tjejer. Dom ska vara fina att kolla på.
 
Donald Trump i USA vinner röster på att skrika till kvinliga advokater som behöver pumpa ut mjölk från sina amningsbröst att dom är äckliga. Han påpekar för varenda kvinna varför hon är ful, för att hon har platta bröst eller för stor röv. Donald Trump som om han vinner kommer bli en av världens absolut mäktigaste män. En sån riktig jävla mansgris alltså.

Jag är så jävla trött nu på att detta ska fortsätta. Min egen pappa tycker att jag överdriver! Att jag är för upprörd och pratar om feminism för mycket. Han som är en vit, hetrosexuell man tycker att jag ska lugna ner mig och vänta in jämlikheten som ju är på väg. Problemet är bara att om vi kvinnor sätter oss ner och lugnar ner oss, för att behaga män som tycker vi är jobbiga så kommer utvecklingen framåt att stanna av, rent av backa med tanke på alla antifeministiska krafter som finns överallt, från Trump i USA till SD i Sverige. Och även om den inte skulle stanna upp så skulle varken jag eller mina framtida döttrar få uppleva jämlikheten för det går för långsamt idag.

Jag vill inte vänta. Det behövs inte väntas. Varför ska vi vänta? Kolla på Island där man kvoterar in kvinnor i alla styrelser. Det går att göra förändringar om man vill. Men ändå har vi en regering som påstår sig vara feministisk som inte vågar agera. Men då ska man fan inte stå och kalla sig för feminist heller och sno röster från partier som faktiskt tar feminism på allvar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0