Inte rättvist.

Världens 8 rikaste människor äger lika mycket som halva mänskligheten (av de fattigaste människorna). Det är alltså 3,65 miljarder människor som delar på lika mycket pengar som de 8 rikaste personerna gör. 
 
Det är inte rimligt, även om de rikaste säkert tycker det är bra men det är inte hållbart. Utvecklingen i Sverige är inte bättre. Vi har över en miljon miljonärer i vårt land, vi har nästan 100 tusen Miljadärer!! Det går inte veta säkert då Moderaterna avskaffat förmögenhetsskatten och det finns inte längre något som mäter förmögenheter i Sverige. Men vad man vet är att både antalet miljonärer och miljadärer ökar stadigt i Sverige. Samtidigt hör vi människor gapa om systemkolaps, samtidigt stänger BB-enheter så gravida kvinnor tvingas resa tiotals mil för att komma till BB, det har tillochmed hänt att vi skickar födande kvinnor utomlands för Sverige kan inte hantera dom. Samtidigt behöver vi en ökande befolkning för framtida behov i bl.a. äldrevården. Men vi vill inte ta in några invandrare. 
 
Det är inte rimligt att svensk välfärd blir fattigare och mer utarmad. Att svenska hjältar (våra sjuksköterskor, poliser, lärare, med flera) bränner ut sig i underbetalda yrken med för få kollegor och resurser, samtidigt som andelen miljadärer blir fler och fler i Sverige. Varför ska vissa människor sko sig rika på att övriga befolkningen får det sämre?

Nej, vi måste återinföra förmögenhetsskatten och även arvsskatten och fastighetsskatten. Vi måste höja skatterna för de som tjänar allra mest, detta kommer inte göra någon fattig! Ingen av dessa miljardärer och miljonärer kommer behöva gå hungriga men Sverige som land kommer må mycket bättre. 
 
Att klyftorna ökar mellan fattiga och rika gynnar ingen. Och även om det hade gynnat bara de rika hade det fortfarande vart en dålig idé. Vi är ett land, vi behöver en politik som är bra för hela landet. Att massproducera miljonärer och miljadärer är inte bra för Sverige om vi samtidigt inte kan ta hand om våra sjuka, födande och gamla. Inte när antalet hemlösa växer och vi inte ens kan ta hand om människor som flytt för sitt liv undan vapen som mycket väl Sverige själva kan ha sålt. Det är hit pengarna måste gå, inte till privatpersoners bankkonton.

 
Och för att göra det hela lite värre men framförallt visa på att det är NU vi måste göra något åt denna utveckligen så kan jag visa hur de sett ut de senaste åren.
 
2014 var det 85 personer som ägde lika mycket som jordens fattigaste hälft. Den siffran sjunk 2015 till 80 personer. 2016 var det 65 personer och nu... 2017 har siffran blivit 8 personer. 
 
Vi står med andra ord inte still utan för varje år som vi folket inte står upp och kräver av eliten att sluta vara så giriga så roffar de åt sig mer och i allt högre takt.! På tre år har siffran gått från 85 till 8.... Tänk er själva om tre år om vi fortsätter i samma takt.... 
 

RSS 2.0