Lista 2013

Lite listing time för jag har så fruktansvärt tråkigt denna nyårsmorgon :)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jaa.. det gjorde jag väl, bland annat fick jag sparken. Eller nej jag blev varslad som de så fint heter. Jag började övningsköra, de gjorde jag i och för sig när jag var 16 men jag vet inte om de två gångerna på någon parkering med pappa räknas. 

Hur har ditt 2013 varit?
Mmh det har gått upp och ner som alla andra år, är övertygad om att Karma, ödet och allt dedär inte riktigt ser på år så som vi gör det och där med vore det konstigt om det blev helt annorlunmda för att december råkade bli januari igen helt plötsligt.
 
Blev du kär i år?
Nää jag har varit konstant kär de senaste åren jag :)
 
Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma
Har redan glömt hela året.. Nejdå! Men tror nog att datumen vi var på Öland jag och Tobbe är de mest minnesvärda! :) Jag minns de dagarna, men sen vilket datum de dagarna hade de har jag ingen aning om.

 
Vad är din största framgång 2013?
Hade jag inte kuggat uppkörningen i december så hade väl kanske körkort vart min störta framgång. Hade jag inte fått sparken så låg de riiktigt fina affärer och väntade i december som hade kunnat bli en stor framgång. Nu får jag väl nöja mig med att jag fortfarande lever, det är väl en framgång i sig. :)
 
Bästa köpet?
Biljetterna till Öland, helt klart! :) 

Vad spenderade du mest pengar på?
Tror min tatuering och körkortet drar ganska jämt just där..

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina tre syskon har fått / ska ha barn! Det är väl helt fantastiskt och underbart :)

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Jag kommer se på 2013 som svensk Reggae och Hiphop's år, riktigt många bra låtar får man säga :)
 
Vem har du umgåtts med mest?
Tobias såklart :) <3

Vart reste du under 2013?
Öland och Danmark :) 
 
Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Ehmm.. ja mer revulotion i världen, fler whissle blowers, fler människor som står upp mot kapitalismen, orättvisor, missär osv. 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Öh.. Jadu, de var en onsdag så då jobbade jag..

Vem saknade du?

Jag tror inte jag saknat någon faktiskt...

De bästa nya människorna du träffade?
Humm.. som vanligt flera kollegor som kommit och gått, vissa bättre än andra såklart.. Vicky, en mycket intressant ung dam som redan lärt mig en massa :) 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Gott nytt år, klara nästa uppkörning för de blir dyrt som fan annars.

God Jul

Nu är det mindre än en vecka kvar till Julafton. Julafton... en av de värsta dagarna på året om du frågar mig och julen är den värsta tiden. Låter det tragiskt? Inte speciellt egentligen..

Jul är en kristen tid och jag är inte kristen för en sekund. Julen firar vi för att fira Jesus födelse och en massa annat som för mig är ingenting annat än skitsnack. Det är alltså inte mer tragiskt att jag skiter i julen än att jag skiter i Ramadan.

Varför är då julen en av de värsta dagarna på året enligt mig? Ja för att den är som ett fett j*vla kvitto på vilket hjärntvättat folk vi är, även vi svenskar. Vi som lever i ett demokratiskt land med allt från religionsfrihet, till yttrandefrihet. Men även vi (kanske framförallt vi som inte tror på gud..) blir som konsumtionsgalna robotar flera månader innan jul. Julklappar skall handlas, julpynt skall handlas, mat, godis, mera julklappar, skall handlas. Köphetsen är enorm. Människor har ångest för att man inte köpt tillräckligt med slit och slängprodukter och samtidigt har andra föräldrar inte råd att köpa vinterjackor till sina barn, julklappar är inte att tänka på.

Och nu önskar jag nästan att Jesus fanns för att påminna oss om vad julen handlar om.

Men jag önskar inte att Jesus fanns, jag behöver inget mirakel för att tänka logiskt. Det är inte logiskt att konsumera på dethär viset. Att en månad om året lägga alla pengar vi har på skräp, för att månaden där på ta mer av våra pengar (som vi också fått i julklapp...??)  och lägga på skräpet som blev över och reas ut för två tredjedelar av priset. Mer skräp att släpa hem. Samtidigt som andra föräldrar inte har råd att köpa glasögon till sina barn.
 

Men är inte det tragiska här att vi svenskar, som ändå lever i ett så fritt land inte tänker fritt? För det känns snarare som att tanken kring de pengar vi slösar kring jul (för att slippa ångest) kommer från de företagen som hovar in cashen, än att de skulle komma från dig och mig?  
 
 
 

RSS 2.0