God Morgon Lördag!

Härligt väder ute idag! Lite grått och lite mulet, men på något vis så känns det ändå ovanligt ljust, för att vara så mulet liksom? Och ovanligt varmt framförallt, efter de senaste dagarnas iskalla minusgrader!

Jag trodde verkligen vi skulle klara oss utan dessa svinkalla dagar denna vinter. Vilket jag nu i efterhand inser var totalt naivt, varför skulle naturen få för sig att skippa vintern liksom? Nää, det var nog mer av en drömbubbla jag hamnade i där, snarare än verklig tro...

Och på tal om tro! Ni har väl hört talas om Sveriges nyaste religion: Kopimismen!Grundare av The pirate Bay har startat en ny religion vars heliga akt går ut på att kopiera, och sprida! Härligt tycker jag. Jag har alltid tyckt att religion är skit, samtidigt som jag inser att troende ändå får ut något av det. Vet inte om ni minns (jag tror jag skrivit om det..) men ett tag var jag ju väldigt frälst utav den så kallade "Hemligheten" eller "The Secret" på engelska.. En hemlighet som går ut på att man ska utnyttja tankens kraft och fokusera på att tro, känna, och leva som om ens drömmar kommer, eller nästan redan har slagit in.

Detta tror jag fortfarande på, och för er som tycker att detta låter som hokus pokus så säg det till vilken elit idrottare som helst så ska du få höra att det är det icke! Givetvis påverkas du av tankens kraft. Mer eller mindre, oavsett om ditt mål är att prestera bra i en tävling, öka dina resultat på jobbet eller gå ner i vikt.

Tänker du att "Jag misslyckas jämt med vad jag tar mig an" så lär du misslyckas nästa gång du tar dig an något också. Tänker du istället att "Äntligen har jag bestämt mig, det ska bli så jävla gött att genomföra detta!" och riktigt andas seger in i lungorna när du tänker så, då kommer chansen att du klarar dig igenom vad du än tagit dig an att öka betydligt! Det handlar om att så sina frön, och samtidigt föreställa sig skörden tills den kommer!

Detta kopplar jag lite lätt samman med religion. Fast Hemligheten går snarare ut på att förlita sig på sig själv, än på någon annan, en Gud. Men i slutändan är tankesättet det samma: Man tror på att det kommer att gå bra!

Därför känner jag att det är befriande med en religion som faktsikt inte sätter en Gud i centrum, utan något man själv brinner för. Om det man brinner för är en Hemlighet, eller om det är rätten att kopiera och sprida kultur, visdom, kunskap, fakta etc. Då ska väl detta absolut kunna ses som en religion? För mig är religion en livsstil och behöver inte förknippas med övernaturliga saker.

Jag tror också att när man inte har en Gud att tacka (och skylla ifrån sig på!) så blir det en fredligare religion och en religion som är lättare att anpassa och låta utvecklas med samhället.

Framförallt så hoppas jag att Sveriges nya religion fortsätter att spridas över hela världen för att öppna upp ögonen för att det fria internetet som vi känner det idag faktsikt är hotat, och att om vi inte gör något för att rädda det nu, så kan det vara för sent!


Oj.. detta inlägget skulle handla om min lördag morgon i allmänhet, men gled in på både hemligheter och religioner.. där ser man! Hade ändå tänkt göra ett inlägg om detta, så det kan väl hända att det kommer fler inlägg med mer tankar kring detta..

Hoppas er helg börjat bra och att den fortsätter så!

PUSS OCH KRAM!


Sjuttiofem

Alltså denna regering!

Jag blir så jäkla trött(!!) på denna regering!

75 verkar vara en siffra som Reinfeldt och Co fastnat för just nu.

Jobba tills du fyller 75 tycker regeringen låter som ett bra förslag. Och jo vars. Det hade man kanske kunnat tycka. Om jobbet gick ut på att sitta på en kontorsstol och hitta på den ena idiotin efter den andra och samtidigt få en orimligt hög lön som man själv haft makten att höja till höjder de flesta inte ens drömmer om att vinna på lotto.

Kanske hade det vart en rimlig ålder att jobba till även för en vanlig kontorsnisse som inte gör annat än sitter på sin stol dagarna ut och dagarna in med en mer rimlig lön.

Men kära Reinfelt, tror du verkligen att en sjuksköterska, att en industriarbetare, att ens en kassörska på Gékås, eller någon annan med ett mer fysiskt krävande jobb (och en jävligt mycket sämre lön på det) kommer att orka att jobba i 10 år mer än vad vi idag gör?

Arbetarklassen dör redan betydligt tidigare än vad du och dina glassiga vänner gör, är din plan att utrota oss sakta men säkert? Eller hur tänkte du nu?

75 är en siffra Reinfeldt och Co vill använda inte bara mot de gamla, utan även mot de unga! Reinfeldt tycker nämligen att nu när han lyckats skaffa Sverige en av Europas högsta ungdomsarbetslösehts-siffror att vi skall lösa hans lilla misstag med att, jaa... - Straffa de unga lite till! Och låta de jobba för endast 75% av lönen!

Jo men det hade väl vart rimligt. Om också hyran för ungdomar kunde sänkas med 25%. Och om också maten för ungdomar sänktes med 25%. Och om hygienartiklar, kläder, och andra utgifter bara kostade 75% av vad det annars kostar. Men naeee... det ingår inte riktigt i de blåas plan.

Hur i helvete kan man komma med ett så sjukt jävla idiotiskt förslag som att sänka lönen för unga och hoppas på att detta ska göra oss glada? Och de stackars ungdomar som lyckats skaffa sig ett jobb; de ska straffas med att bli av med 25% av sin lön?!

Alltså jag så jävla trött på dig nu Reinfeldt, och så jävla trött på din Filippa, och så jävla trött på dina MUF:are, och dina alianskollegor, och jag är så jävla trött på er allihopa! Kan inte ni bara ta och sticka 75 jävla ljusår här ifrån och sedan aldrig, aldrig, någonsin komma tillbaka. För jag PALLAR INTE!


Bild från: http://moochiecoochie.wordpress.com/2010/09/14/fredrik-reinfeldt/

Thank you for the music!

....och för att inte glömma. Thank you for the lyrics!

Jag önskar ibland att jag hade en ljuvare stämma. Inte för att jag har en dröm om att bli känd. Inte för att jag får en kick av att stå på scen. Inte för att jag känner en sådan passion till musik. Utan för att musikens texter kan påverka så många människor, och det är ett utmärkt forum att säga ifrån i! I musiken alltså.

Det finns många låtar, som inte på grund av dess rytm eller musik får mig att må bra, som väcker kämpaglöden i mig, utan på grund av dess text. Jag har väldigt lätt för att komma ihåg låttexter, då detta är vad som intresserar mig som mest i musiken. Jag kan höra en låt som jag tycker är okej, och då tänker jag alltid "Hoppas denna texten är bra!!" Är texten bra kan låten för mig bli oemotståndelig!

En bra låttext kan verkligen få mig inspirerad. Till att vilja förändra världen, och speciellt svenska, politiska texter kan få mig att vilja blogga, kampanja, förändra! Engelska låttexter om fred på jorden kan få mig att gråta!

Tänkte därför ägna detta inlägg åt att hylla några låtar som jag tycker har bra budkskap, och skriva en liten motivation till varför :)

Anthony B - How Do You Feel
Från Jamaica kommer mycket bra musik med texter om orättvisa och brister i världen. Barn som far illa och pengar som är fel fördelade. Jag tror att om man släppte fördomarna kring reggae och dess koppling till droger så skulle fler kunna uppskatta musiken. De har förutom bra texter också härliga och fina malodier.
I denna låten sjunger han till Gud (vilket jag iofs. ifrågasätter, men frågorna är bra) och frågar honom;
http://youtu.be/NYYvrh9eCxk

How do you feel?
To see the suffering in the streets
kids go in to bed hungry
with no food to eat.
How do you feel?
Violence and crime are increased
Jamaica is a one love country
but still there's no peace


Patrice - Dove Of Peace
En underbar låt med många riktigt tänkvärda meningar. Lyssna gärna! Här sjunger han framförallt om orättvisa och riktar sig mot presidenten. Denna får mig att vilja sprida låten och dess budskap!
http://youtu.be/S4TIvCSIOOE

We’ve got to reach up as high as we can reach
Teach those with guns the power of speech
Remove the bullets from the breach
And feather a nest for the dove of peace

Dub Fx - Love Someone
Här har vi en kille som verkligen kan skriva texter! Hans texter är som ren poesi och det är sällan man hör så pass väl utformade meningar i låttexter tycker jag. De är för mig också väldigt tolkningsbara. Har lite svårt för att välja ut ett enda stycke att klistra in här då refreng som text är så mästerligt skrivet och låten är lång. Men här kommer en bit ur texten:
http://youtu.be/UiInBOVHpO8

in this concrete jungle we live
our survival is love that we give
now my instincts has got in my way
its true what they say
the world is your chance to create

Syster Sol - När vi kommer
Syster sol har inte bara en bra text! I denna låten sjunger hon till alla feta män som bestämmer allt för mycket i detta landet, att det är dags att dra nu och att de gärna kan stänga dörren efter sig! Mycket politik. Men hon sjunger även om jämlikhet. I låten fällan sjunger hon om hur tjejer och kvinnor matas med budskap som att vi inte duger som vi är och att vi ska konsumera mera och inte minst banta för att duga!

Hennes texter går för de mesta inte att hitta på nätet, men de är bara att slå på en låt för man hör väldigt bra vad hon säger, vilket ju inte alltid är helt vanligt. Kanske inte minst för att det faktsikt är texterna i låtarna som är det viktigaste för henne. Hittar inte låten När vi kommer på Youtube, men nedan hittar ni Fällan.
http://youtu.be/2UbTa0QaDng

Kapten Röd - Pankman Anthem
En annan grym svensk artist som sjunger mycket om politik och brister i svenska samhället. Han har plockat hem de två mest ärofyllda (enligt mig) priserna i P3 Guld 2011. Guldmicken (bästa live artist) och Årets artist, vilket ger mig hopp om framtiden. När en kille med texter om orättvisa och korruption vinner priser som dessa betyder det ju att det finns folk med huvudet på skaft trots sittande regering. Här en bit ur Pankman Anthem:
http://youtu.be/pxLV7KjoKiw

Knack knack vem där jo det är inkassören
Han har kommit för att hämta alla dina möbler
Du jobbar dygnet runt får ändå inget över
För hyran stiger uppåt det gör inte lönen
så du ringer djävulen och sms-lånar
För på arbetsförnedringen där blir du hånad
Ja staten är en gangster och du blir rånad
Ja dom tullar dig i slutet på varje månad
Vi blir radiostyrda in i tanken
Om du tittar riktigt noga kan du se en antenn
Det blir mera räkningar och flera kontrollanter
Och alla sjunger pankman anthem

Pengarna måste in, pengarna måste in
Kärlek och respekt mättar inte din familj...

Bob Dylan - Like A Rolling Stone
Bob Dylan! En riktig musik gud tycker jag och många med mig. I denna låten sjunger han om en en gång i tiden rik tjej utan bekymmer vars karma kommit ifatt henne. Lite kaxig, mycket bra.
http://youtu.be/g1s47L8DrJ0

You never turned around to see the frowns on the jugglers and the clowns
When they all come down and did tricks for you
You never understood that it ain't no good
You shouldn't let other people get your kicks for you
You used to ride on the chrome horse with your diplomat
Who carried on his shoulder a Siamese cat
Ain't it hard when you discover that
He really wasn't where it's at
After he took from you everything he could steal

Michael Jackson - We Are The World
Alltså hur dumt de än må låta nu; men det är väl M J som gjort orginalet? :S ...hur som, ingen artist jag beundrar speciellt men texten är ju fin. Så pass fin att jag här ger er hela, och låter den avsluta:

There comes a time when we heed a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And its time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on pretending day by day
That someone, somehow will soon make a change
We are all a part of Gods great big family
And the truth, you know,
Love is all we need

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So lets start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
Its true we'll make a better day
Just you and me

Send them your heart so they'll know that someone cares
And their lives will be stronger and free
As God has shown us by turning stones to bread
So we all must lend a helping hand

When you're down and out, there seems no hope at all
But if you just believe there's no way we can fall
Let us realize that a change can only come
When we stand together as one


Eftersom jag som sagt inte är ett big fan av MJ så tar jag denna videon på samlade artister som sjunger för Haiti!


Finns såååå mycket mer fantastiska låtar som är värda att sättas på denna lista. Märkte när jag började att som vanligt, när man väl ska presentera något såhär så får man ju hjärnsläpp. Men vem vet, det kanske kommer fler sånna här inlägg..

Puss och kram!


RSS 2.0