Sick and tired.

Jag ska egentligen sova, jag måste sova! Jag ska jobba imorgon och måste upp klockan 8 för att hinna duscha. Vilket jag verkligen måste. Men jag kan inte sova. Dels har jag vänt på mitt dygn så mycket dessa senaste sjukdagar och dels så ligger jag och tänker en massa.

Just nu på tandvård. Jag har hål i tänderna, det vet jag. Säkert bara nåra små tre stycken eller något men ändå. De måste ju fixas. Och vad kan de kosta? Senast jag var där (Vilket var riiiiktigt länge sedan) räknade dom ut att det skulle kosta runt 5000 spänn om jag minns rätt. Jag gick aldrig dit igen. Fem tusen spänn!! Vem fan har råd med det? Och skulle jag få de pengarna så skulle jag ha andra "hål" att stoppa dom i före min mun.

Mmh, och då kom jag att tänka på Moderaternas härliga valmöjlighets-idyll. Jag kan ju faktsikt VÄLJA tandläkare, precis som allt annat (speciellt om moderaterna får bestämma) och med detta FRIA VALET - TACK SNÄLLA! så kan jag "välja" att gå till någon billigare tandläkare med olagliga preparat som dom smugglat in där dom kan "laga" mina tänder så jag om ett år måste laga dom igen för tiodubblade kostnaden.

Ja sånt händer faktsikt.

Fyfan.. blir så jävla förbannad.
Det är inte fråga om att välja sjukvård, skola eller tandvård sålänge man inte har pengarna att välja med. Och det gör mig så förbannad när Reinfelt och hans M-hängare förespråkar de fria valet som något vackert när det är så jävla fult!

Och detta för att några miljonärer vill ha mindre skatt på sina miljonsvillor. För att rika människor vill betala mindre i skatt. Dom vill behålla sina pengar och inte en jävel ska få ta dom ifrån dem.

Ååh!! Mår riktigt illa över det äckliga mini-USA Sverige håller på att gå emot.

Och egentligen är Sossarna alldelles för höger för min smak med i många frågor, men de orkar jag itne prata om nu.

Men några grejer förstår jag inte. Om ni så gärna vill leva som i USA varför flyttarna ni inte dit bara? Alla klagar hit och dit på hur tråååkigt Sverige är, att tycker man någonting högt så är man unik för här tycker ingen något. Vi är mellan mjölk och inget annat.

Nää, säger jag. Sverige är riktigt unikt, för vi är jämställda, vi bryr oss om varandra, kanske inte på de viset att vi bor ihop med mormor och morfar och halva släkten, men på de viset att vi bryr oss om alla i vårt land. Blods band eller inte. Åtmintsonde var Sverige ett sånt land. Men nu vet jag inte riktigt vart vi är påväg längre, men jag vill itne vara med.

Och ni företagare som röstar blått. Tänk på att ju mindre vi konsumenter behöver lägga på tandvård och annat som skall kallas för välfärd, ju mer kan vi konsumera. (Men ni kanske hoppas på att vi ska skita i våra tänder och konsumera tills vi förfaller?)

Åååh, är bara trött nu, och arg. Orkar inte bo i ett Moderat land i fyra år till. Ush.
I brist på någon bra bild kommer en gammal teckning som inte alls passar in,
men något ville jag ju ha för er som itne orkar läsa textren. ;)

Mysiga dagar :)

Nu är jag praktiskt taget frisk. Hostar lite fortfarande och lite tät i näsan och sådär, men inget värt att frlora pengar över. Så imorgon blir det jobb, men har vart rätt behövligt att vila upp sig lite.

Har sovit riktigt länge på morgornarna och käkat riktigt goda middagar som jag och Tobbe har lagat.  Vi har bland annat gjort en god potatisgratäng med mycket vitlök (för förkylningens skull) och stark korv till. Och igår gjorde vi hemmagjorda hamburgare som blev riktigt goda med morötter och klyftpotatis i ugnen med åter igen massa vitlök. Mmmmh!

Idag bakade vi kakor som blev riktigt lyckade med choklad och nötter i, japp, riktigt mysigt har vi haft.

Igår när vi skulle gå och handla till våra hamburgare så följde Curry med oss hela vägen till ICA,
hon vägrade lämna oss, men det är ju inte så långt och hon känner ju till området kring ICA eftersom vi bodde där förut så vi tänkte att hon klarar sig.

När vi gick hem sen och lagade maten och åt den hade hon fortfarande inte kommit hem så vi gick ut för att leta efter henne. Hela vägen till ICA gick vi och mycket riktigt så står hon där och väntar på oss. Haha! Så jävla söt!! Knäppa katt står och väntar på mamma och pappa utanför ICA :D Så vi fick ta med henne hem igen och hon följer varje steg vi tar som en väluppfostrad hund. Lilla Curry. :)

Nu ska jag och Tobbe snart äta resterna från igår och sen får jag försöka roa mig bäst jag kan här vid datorn, för Tobbe har bytt ut TV:n och kan därför spela på sin brors X-box så att jag ska kunna kolla på TV någon gång de närmsta dagarna är väl lika troligt som att snön inte kommer innan jul iår...

Jaja, good bye so long mina vänner. Kanske kommer ett inlägg till lite senare.. eftersom.. ja ni vet.. x-box....

Project Runway

Project Runway går på TV just nu, ett program som jag bara äääälskar. Säsongen som går just nu har jag redan sett en gång, men det gör inget, för det är min favorit. Den gick när jag och Tobbe bodde i Malmö, och precis som då är Ulli fortfarande min favorit! Hon gör så jäääävla snygga kläder. Om en designer skulle få göra hela min garderob hade det vart hon. Helt och hållet min stil. Eller ja, smak iaf. Har inte riktigt råd att köpa så mkt kläder att jag skulle kunna skapa en direkt stil. än...

 


OOOOOOOMMMMMGGGGGGGG SÅ SNYGGA KLÄÄÄÄÄÄÄÄDEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!! <3<3<3<3<3
(tredje bilden är Ulli, så klänningen vet jag inte om hon gjort själv, men den är ju också hur snygg som helst!!)
Och mamma angående de andra inlägget med klänningar när du fråga var dom var ifrån så minns jag nog inte ens längre, men de kan ha vart från bubbleroom.se

Teach those with guns the power of speach.

Jag hade inget val, var tvungen att sjukanmäla mig. Näsan rinner lika mycket som ögonen och nu har även hostan börjat kicka in på riktigt. Suck!

Men! Min älskade mamma var här innan och lämnade både nässpray, värktabletter och super-halstabletter, så nu ska jag nog friskna till. Hoppas jag! Måste verkligen jobba, och är riktigt trött på att må såhär, känns nästan som att jag har drabbats av den manliga varianten av förkylning. Ni vet? Då man nästan är döende. Fast nää.. jag har faktsikt både lagat mat och diskat så ja... helt manlig är jag itne. Men lite synd är det om mig.

Näsan är helt röd och fast jag smörjer med fet handkräm under så svider de riktigt mycket.

Men men, kanske ska en till portion av min och Tobbes potatisgratäng med extra extra vitlök hjälpa mig på traven att bli frisk?

Egentligen ville jag skriva ett inlägg om Afganistan, men nu blev det lite för mycket förkylning här och jag orkar itne skriva ett helt till. Huvudet går sakta men säkert ner åt soffarmstödet, känns som de väger tre ton av allt snor uppe i hjärnan.

Men en sak ska jag säga. Håller så jävla mycket med Vänsterpartiet på denhär punkten. (och numera de rödgröna..) Sverige ska bort där ifrån! Förstår ingen att krig föder krig? Kriget har blivit mer brutalt och mer utbrett under tiden vi vart där, och då kan man inte försvara sig med att flickor får gå i skolan.

Pengarna vi lägger på att ha soldater med vapen i Afganistan skulle kunna läggas på bistånd!


Som den tattuering jag har säger: There is no way to peace, Peace is the way. /Ghandi


Trött och förbannad (och så förkyld på de.)

Jag är besviken på Sverige. Och på Svenska folket som tydligen blir mer och mer egoistiska för varje dag som går, och röstar fram en Moderat regering ytterligare en mandat period. Idag är jag mer förkyld än igår. Huvudet är alldeles tungt. Jag nyser var och varannan minut. Näsan är helt täppt och likaså mina öron, och trots detta, och trots att det säkert kommer vara värre imorgon om jag känner mina förkylningar rätt så kommer jag att behöva gå till jobbet imorgon.

För i Sverige idag kan en ungdom inte få ett jobb. Tobbe söker jobb varje dag och fortfarande har han inte ens fått mer en ett och annat automatiskt svar. Så vad som händer är att jag måste jobba, trots att jag är sjuk. För att vi ska få pengar att betala våra räkningar med. Och gör jag inte det så vem vet, då kanske jag inte får fortsätta jobba på Gekås i framtiden heller. Sjukskriver man sig för mycket kan det mycket väl hända.

Moderaterna är dumma i huvudet, dom bryr sig bara om sig själva och möjligtvis sin egen familj. Det är klart att det är viktigare att rika människor ska få bo i mång-miljons villor och ha skatteavdrag för städerskor än att satsa på välfärden åt hela Sverige? pffys..

Jag önskar att jag någon gång i mitt ungdomliga arbetsliv får leva i ett Sossestyre! Det har jag ännu inte gjort då det skiftade till Moderaterna året innan jag fyllde 18. Och jag har alltid vart en arbetare. Ingen av dedär lata människorna som det finns så många av i vårt land enligt Moderaterna och moderata röstare. Jag har haft fler jobb än de flesta av mina vänner, kanske tillomed alla. Jag fick mitt första jobb i tidigare ålder än någon av mina syskon. Nu senast på mitt "nybörjar möte" på Gékås blev hon riktigt imponerad av all min arbetslivserfarenhet trots min unga ålder. Så ja, jag har faktsikt försökt i mitt liv. Men varför sitter jag här då i en halvkass lägenhet, utan körkort (för det är för dyrt) utan pengar över till någonting roligt. Jag och Tobbe har på snart fyra år!! fortfarande itne kunnat åka utomlands tillsammans.

Vi lyckas aldrig få jobb samtidigt. För här kan man ju aldrig behålla ett jobb längre än en säsong. Carlsberg som säljer öl under sommaren. Gekås som säljer julklappar just nu, eller vad det kan vara.

Jag är så trött på att leva på dethär viset, hur fan kunde ni rösta fram Moderaterna? Dom satsar ALDRIG på oss ungdomar??!! Om du inte är ungdom till en rik farsa.. Om vi kollar på andra saker en jobb så ta lägenheter t.ex?  Fler och fler hyresrätter görs om till bostadsrätter och istället satsar man på att göra det enklare att hyra ut i andra hand. Trots att en undersökning visar att det är 0% NOLL!! som VILL bo i andra hand.

Men varför inte? Mer osäkerhet åt ungdomarna? det låter ju.... smart? Fyfan!

Jag var en gång stolt över att leva i Sverige där man är jämlika och bryr sig om varandra. Men nu går tillomed jämlikheten bakåpt och inte verkar Moderaterna tycka att det är något fel med det? Dom kunde inte ens försöka fixa ett undantag för Sverige när EU röstar fram nya regler om att TVINGA mamman vara hemma de första sex veckorna hon fått barn. Som visst kanske är ett framsteg för många länder där mammorna (eller papporna såklart.) inte har betald mamma ledighet ens de första sex veckorna, men som är ett rejält steg bakåt för Sverige då vi kommit längre än så i vår jämlikhet!

ÅH VA TRÖTT JAG BLIR!! :@


Lite av varje..

Idag har jag vart ledig, och tur är väl det, så förkyld som jag är. Kan knappt prata så täppt i näsan som jag är. Igår redan kände jag mig febrig och påväg att bli sjuk, idag var de bättre med febergrejen men värre med förkylningen. Jag är ledig imorgon med så hoppas att det blir bättre så jag kan börja jobba igen sen! Känns nästan konstigt att vara ledig två dagar i rad, men skönt.

I lördags jobbade jag nästan 13 timmar! men de var inte så farligt faktsikt, hade kunnat jobba mer om det inte vore för att jag lovat Karro att komma på middag, och hade verkligen sett fram emot det, så när jag fick chansen att gå hem så tog jag den! :) haha!

Imon blir de dock annat jobb för mig och Tobbe, vi ska försöka rensa så mkt av den gamla lägenheten som möjligt. Det borde vara gjort för längesen, men det är jobbigt att flytta utan bil, speciellt när man bor på världens fetaste backe.. typ.. iaf..

Men idag har vart en givande dag trots att inte mycket har blitt gjort. Jag och Tobbe har disskuterat allt möjligt intressant och så har vi handlat hem lite grönsaker. Allt vi hade kvar var två små gula lökar, och en middag utan sallad är så tråkig tycker jag. Speciellt om inget annat i middagen har någon speciell konsistens kan man behöva något knaprigt..

Jaja, sitter bara här å babblar nonsens, jag känner att jag vill måla! Vill ha fler färger hemma för har massa gamla tavlor i källaren som jag hade tänkt måla över, men all färg är typ slut. Så de blir nästa inköp från Gékås tror jag, har massa idéer i huvet..

Det är kul att måla tycker jag även om det inte blir världens konstverk som man kan sälja för nåra millar sen, (eller ens ge bort till en kompis! haha,) så är de en härlig sysselsättning och kul att ha hemma själv :)

Nu, good night.....

Vill ha!

 

 

Tre plagg som gärna hade fått flytta in i min garderob :)
Mest den sista, den var finast :) Tycker Tobbe med!

Banta?

Är så stolt över min vän Johanna! Hon har länge vart överviktig, det är kanske ingen hemlighet, men hon har alltid vart snygg och bär upp det bättre än många andra! Men det är ändå såklart inte hälsosamt, och kanske inte heller det bästa för självförtroendet! Så nu har hon tagit tag i det. Hon är en pepsi och chips älskare och livs njutare, så att gå på någon diet som förbjuder socker eller kolhydrater hade bara vart att gå mot en omöjlig lösning. Istället har hon bara dratt ner på onyttigheterna. Gör egen sås istället för halvfabrikat, äter mer sallad och mindre kolhydrater och cyklar mer (över fyra mil i veckan!)

Tycker hon är så duktig! Är verkligen glad för hennes skull, speciellt då de redan börjat ge resultat! minus tre kilo redan, det är inte helt fel! Rätt håll!

Och så börjar jag tänka. Jag har alltid haft turen att vara smal, trots allt jag stoppar i mig och trots att jag är väldigt dålig att röra på mig. Ja om man inte ska räkna med när jag föddes och mina allra första år på jordklotet då jag var en rätt så enorm bebis. Men ja, det brukar ju aldrig vara för evigt, jag får alltid höra att en dag kommer kilorna. Ida tillomed lääängtar tills jag blir tjock! jäkla oxe alltså... ;) Men ja, hennes längtan kommer väl gå i uppfyllelse någon dag.

Inte när jag kom i puberteten som många retades över och sa att det är dagen då jag blir tjock. Men kanske när jag får min första unge? Det är vad jag får höra nu iaf. "när du blir gravid så kommer det!"

Men jag tror faktsikt att jag har den disiplinen på mig själv att märker jag att jag har börjat gå upp i vikt, och att det fortsätter ditåt, då kommer jag ha väldigt lätt för att göra som Johanna. Dra ner på onyttigheter och röra på mig lite för att gå neråt istället eller kanske bara stå still?

Jag tror faktsikt inte de blir några problem för mig, jag känner de på mig. Och jag brukar känna mig själv rätt.

Så in your face Ida! du får inte se mig tjock! Mwohahahahha :D <3


Peace! ;)


13 bilder

Dagen till ära, på mig och min pärla, från förr :)


Jag och min spindelman <3


Jag och Tobias, dagen vi blev tillsammans, för tre och ett halvt år sedan. <3


En trevlig festkväll <3


Hur snygg?? :) min älskling och jag på Hultsfred :)


Ligger i gräset i Varberg vid fästningen :) <3


Utklädda till Hippies påväg på maskerad :)


En mysig kväll hemma hos Tobias :D


Tobbe Tobbe Tobbe kärleken <3

På trädgården hemma hos mamma och pappa :)


Utanför lägenheten vi har idag!! :)


På balen tillsammans <33333


Bruna och snygga hemma hos Issa <3


Glada och bäst på Harrys !

ÄLSKAR DIG TOBIAS <3


13-10-10

Idag är det den 13:e oktober, och jag och min favorit på jorden Tobias har varit tillsammans i tre och ett halvt år! :) Jag har jobbat hela dagen men när jag kom hem stod hjärtanet och lagade mat, en jätte god bacon och champinjon röra med pasta, åååh det var sååå gott, längtar riktigt till jobbet så jag kan få äta det igen på lunchen!

Han är galet bra på att laga mat min pojkvän, fått från sin pappa. Gillar att testa grejer i köket, ibland funkar de inte för mig, men jag känner ändå att det borde vara gott, om man nu hade gillat ananas, banan och Curry... jag gillar ju inte det, men jag fattar ju att de är en bra kombo ;P

På tal om Curry så är hon fortfarande inte hemma, mitt hjärta blöder, men.. detta inlägget ska inte handla om det. (kunde bara inte låta bli att kommentera det..)

Snart har vi vart i hop fyra år, jag och min älskling. Tycker att det låter så lite! Tre och ett halvt år. Det är ju ingenting!! Känns som att jag har varit Tobias och han har varit min i hela vårat liv! Men men, resten av våra liv duger det också! :))

Längtar till den dagen kommer då vi gifter oss och skaffar bebisar och hela köret, han kommer bli världens bästa man och pappa. Han är ju redan världens bästa pojkvän.


Jag och gullet ser lite knäppa ut båda två, mest jag, nä du ser inte knäpp ut ens Tobbe :) Bara fin å glad. Men jag gör de.. åååh, en lite små gammal bild från förra lägenheten. I LOVE YOU!!!

Älskar dig Tobias Simonsson <3 Tack för tre och ett halvt underbara år! <3 <3 <3

i Anneli

Är galet trött efter endag på Gekås efter alldelse för lite sömn. Hade preciiiis somnat när Tobbegick och la sig så jag vaknade. Annars är det nästan omöjligt att väcka mig när jag väl fallit in i dvalan, just därför är det ¨på Tobbes sida väckarklockorna ligger så har får ruska liv i mig. Men som sagt, hade precis somnat, så när han gick och la sig blev det hela inslumrandet som en härlig powernap istället och jag somnade inte om igen förrens någongång efter fyra. Klockan var strax över fyra sista gången jag kollade.

Så, en dag på Gékås var det, i kassa 13, dvs, en utav de "felvända" kassorna, så nu har jag dessutom "träningsvärk" eller vad man ska kalla det i högerarmen eftersom jag inte är van vid att använda den. Men måste ändå säga att jag är så glaad över mitt jobb på Gekås. Äntligen ett värdigt jobb. Och på lördagarna när det är 2 timmars kö in i butiken och lika lång kö till kassan sedan får jag riktiga kickar. Det är roligt att vara en del av Europas största varuhus och att vara med när nya rekord slås!

Just nu sitter jag och väntar på "i Anneli" en jätte rolig serie som går på SVT och börjar 21:50, Anneli är kring 23 år skulle jag gissa och jobbar på ett Café och man får följa henne och hennes inre tankar som spelas av samma person och kallas "Liket" skrattar flera gånger i varje avsnitt, det är nog det roligaste på TV just nu. Synd att varje avsnitt bara är en halvtimme långt bara.

Så ja, de börjar om fem minuter så ska gå och fixa till antennen lite nu så att man kan se bilden!


Anneli och "liket"


Bingolotto för hela slanten (eller 100 kronor!)

Just nu ligger jag i soffan och degar. Jag och Tobbe har vart på ICA och köpt glass till våra nya glasskålar som vi ska inviga ikväll till Bingo Lotto. Träffade broshan på vägen och även Tobbes bror, båda skrattade när vi berättade om kvällens planer. Men jag säger bara - Vänta till ikväll när jag och Tobbe är nyblivna miljonärer, så ska vi se vem som skrattar!

Curry är borta och har vart det i lite mer än ett dygn nu. Det har hänt förr, men det är första gången i denna lägenheten så mamma är lite orolig. Tycker att hon får komma hem snart, tycker om den katten så mycket, världens finaste och snällaste. Och såklart en fisk som mamma i stjärntecken :)

Hoppas hon dyker upp snart, balkongdörren står öppen och hon har ju sin kattstege så hon kan komma när hon vill.

Jag är hungring! förstår inte varför? Har ätit en stor middag för bara någon timme sedan? Känner mig hungrig mest precis hela tiden.. Får väl gå och sätta på en kopp te ellernåt för att mätta begäret efter något att stoppa i mig. :)

Vi höres!

Men kom igen.

Mamma..

Det är klart att det gnälls på fler än ungdomarna, men främst på ungdomarna.
Och inte bara på ungdomarna idag, utan på ungdomarna i alla tider. Det skrev jag ju? Att det har vart så alltid.. Skrev heller itne att det är enbart föräldrarnas fel för att de är de som fostrat oss, men att kämpaglöden för jämlikhet dog ut redan innan min generation. 

När du säger att det inte bara gnälls på ungdomarna är är det för mig som när män gnäller över att dom blir disskriminerade också. Självklart blir dom det, och det är också ett problem. Men inte i närheten av samma nivå som kvinnor blir disskriminerade. Ungdomar tar mest skit av alla generationer. Dagens ungdom, som förra tidernas ungdomar, som de kommande ungdomarna.

Alla..

Dessutom tas ungdomar inte alltid (sällan, tycker jag!) på allvar av vuxna,
jag vet, då jag själv är en ungdom, och har den känslan. Det kan gälla arbetsledaren, föräldrarna, hyresvärden eller någon inne på telia när man ska byta bredband och någonting är ologiskt.. Självklart har vi mindre livserfarenhet än vad någon som levt dubbelt så länge som oss har, men vi lever nu, och ungdomar kommer att finnas sålänge det finns människor. Alltså är vi en lika stor del av verkligheten som alla andra, och ingen, inte ens de äldre som en gång vart ung, vet bättre hur det är att vara ung idag än just vi som är unga just nu.

Men dels tror jag också att det beror på vårt språk. Vårt sätt att tala, som gör att vi kan framstå som mindre kunniga än vad vi är. Vi snackar inte som de som är 20 år äldre än oss gör. Vi använder ord som typ, liksom med mera som kanske får oss att verka "fjortis" i era ögon men som faktiskt är en del av nya Svenskan, som vi kommer att använda även när vi är 80 år antagligen.

Jag kan känna mig riktigt frustrerad många gånger, just för att jag inte blir tagen på allvar av vuxna, när jag vet att jag har rätt. Inte på något vis i en situation där jag inte vill släppa stoltheten eller där det kan uppfattas på olika sätt och vara på mer än ett sätt. Utan när det gäller mig t.ex. och när det är bara jag endast, som kan veta. När jag har åsikter om mig själv och mitt liv och någon annan vet bättre. Och jag märker hur man inte ens lyssnar på mig och vad jag säger utan hör kanske bara "men asså......liksom.....och typ......liksom...asså..." men inte orden imellan.

Självklart är just detta oftast en situation som uppstår mellan mig och mina föräldrar. Och då kanske man inte ser på saken som mellan "vuxen och ungdom" utan mer som mellan "förälder och barn" men då vill jag be er titta på era egna föräldrar, för trots att man är 40 år har man fortfarande föräldrar, och skulle ni acceptera att dom tror sig veta bättre om hur ni ska leva ert liv eller liknande? Och när tycker ni isf. gränsen ska dras då man vet bättre själv än ens föräldrar gör? Finns det en ålder eller avgör kanske "barnet" det själv? Jag tycker iaf. att jag vet bäst om vad som gäller mig. Nu. Kanske inte när jag var 15. Men nu gör jag det. Visst kan jag behöva hjälp ibland, men då ber jag om det.

Nu menar jag inte att föräldrar inte ska ha åsikter om sina egna barn. Trots att jag inte har några egna barn inser jag också att man alltid vill vad som är bäst för sina barn och vill alltid hjälpa dom att slippa problem, bekymmer osv. Men en dag kommer man också få lära sig att barnen kan bäst själv :) För ni kan väl bäst själva? Kan ni inte? ;)

Ush... nu låter jag allt för klagig. Som att mina föräldrar endast tror att dom vet bäst helatiden. Så är det inte.  Men ibland händer det. Och kanske framförallt från pappas håll. Och det är väl så med pappor mer framförallt. Ska överbeskydda sina "små" döttrar. Av välvilja.. såklart.. men ack så irriterande ibland!


Oåå ungdomar!

Läste på min mammas blogg för ett tag sedan, och även i en kommentar på aftobladet igår om hur vi 80-talister är helt förlorade, att allt vi vill är att bli hemmafruar åt män och vad hände egentligen med "ååooooo tjejer!" ?

Till min mors försvar vill jag säga att jag inte är en av dom vars högsta önskan är att bli hemma fru, men i övrigt.. så vilka är det egentligen som har uppfostrat oss 80-talister? Jo 60-talisterna! Kanske även 50.. Och nu är det väl kanske inte så att det enbart är föräldrarnas fel, men tycker isf. att det är lika lite 80-talisternas fel.

Det var under 70-talet 60-70 talet (alltså när våra föräldrar var små barn..) som det verkliga kämpet, det verkliga "oåååå tjejer!!" hade sin riktiga fart. Detdär försvann redan då 60-talisterna var ungdomar. Vad hände med det då? Under erat 80 tal? Var va kämpaglöden för jämlikhet då? Tycker den verkar vara minst lika stor nu som under 80-talet..

Sen att massmedia verkar villja få alla tjejer mellan 15-40's liv att kretsa kring hollywood fruar, skånefruar, new yourk fruar och jag vet inte vad är bara helt sjukt.

Men som jag skrivit tidigare om vuxna som gnäller på oss ungdomar för att vi inte orkar rösta, vi inte orkar jobba, vi går på Reinfelts skit snack, vi gör både de ena och de andra negativa. Att vi nu ska vara ansvariga för att dra jämlikheten åt fel håll också? Suck! jag orkar itne med gnället mer.

I alla tider har ungdomarna blivit klagade på. ALLA tider. Trots att det är tack vare ungdomarna som vå går framåt så klagas de på dom jämt å ständigt. Ungefär som med forskning. Som när man kom på provrörsbefruktning och det var både mot Guds vilja och helt omöjligt att kunna älska ett barn som kommit till i ett labb... På samma vis blir vi ungdomar kritiserade hela tiden.

Och vet ni vad? Jag är för jämstäldhet. Men jämställdhet för mig är inte bara mällan män och kvinnor. Det är inte heller bara mellan Svenskfödda och utomlandsfödda. Det är mellan ungdom och vuxen.

Jag vill gärna kämpa för att bli accepterad som en lika mycket värd människa i samhället i dag, som kvinna. Men framförallt som UNG kvinna.

(dvs. t.ex. jag vill inte jobba för halva lönen.. ALIANSEN.)

OÅÅÅÅ UNGDOMAR, ÅOOO UNGDOMAR, VI MÅSTE HÖJA VÅRA RÖSTER FÖR ATT HÖRAS!!
Bjuder på denna

Min favvo just nu! :)Love is too hard to break, Love is nothing you can take... it's a little thing we make..

jobb jobb jobb

Ska snart iväg till bussen som tar mig till en dags jobb på Gekan :) roligt, gillar mitt jobb sååå mycket! Äntligen ett jobb som ger en normal lön!!! :) Och normala arbetsuppgifter och raster och ja allt!

Har för första gången i mitt liv gåt med i facket också! Gött! :) Och även A-kassa! Life is goood! Ska bara försöka få lite fler dagar i mitt schema nu med. :)

Här är en tavla som jag målade klart igår:ignorera mig där på sidan, men de gick ju fan inte ta kort om man inte tjuvkikade! :S

NU ska jag gräva lite på mitt älskade spel innan jag snabbar mig till bussen fort som fannnnnnnn :S

Ska bli bättre på att skriva här! :S

RSS 2.0