2010

I vissa länder behöver man varje dag oroa sig för att få mat, för att inte svälta ihjäl. I Andra länder behöver man oroa sig för kriget som pågår, vissa länder drabbas av naturkatastrofer och oroar sig över det. Vi i Sverige har det riktigt bra, vi behöver inte oroa oss över någonting egentligen. Min största oro är om jag kommer få fast jobb, vad jag ska utbilda mig till för att kunna få det. Andras oro i Sverige är hur mkt av deras lön som ska gå till skatt.

Men jag tror att vi har en uppgift, tack vare att vi är befriade från svält, krig och naturkatastrofer. Vi ska lägga den energin på annat, på att rädda planeten. Just nu förstör vi planeten mer och mer. 3/4 delar av fiskevattnet är uttömt eller håller på att bli det. Oljan kommer en dag att ta slut, rent vatten och träd lika så, isen kommer smälta och skapa översvämningar om vi fortsätter som vi gör.

20% av alla människor brukar 80% av jordens resurser! Med vilken rätt?!

Vårt uppdrag i den befriade västvärlden är att ta oss ur detta självdestruktiva betende som vi har på vår planet. Att komma på en lösninng. Vi ska komma på lösningar. Istället för att gräva efter olja ska vi lära oss hur vi kan plocka tillräckligt med energi från solen, solens energi som sålänge jorden finns aldrig kommer att ta slut!

Men för att göra detta behöver vi någonting värdefullt, kunskap! Och just nu är det så att i takt med att kunskapen, utbildningen ökar runt om i världen, fler och fler människor får tillgång till kunskap, i samma takt kommer nya lösningar. Världen börjar gå i rätt riktning, förnybar energi får mer och mer plats osv.

Samtidigt vill Moderaterna hellre satsa på nya kärnkraftvärk. Samtidigt vill moderaterna sänka krav på utbildning i skolan. Göra Svenska folket MINDRE utbildade. Moderaterna vill gå bakåt.

Jag mår dåligt över att Moderaterna ska få styra i 4 år till för dom tänker inte ett steg längre än deras egen näsa når. Dom tänker inte på någon annan än sig själv, varken född eller ofödd.

Sossarna vann valet, och tvåa kom Miljöpartiet. Svenskarna bryr sig om solidaritet, miljön och framtiden. Men på något vis lyckas Reinfelt lura hälften av oss att tro på egoism.


Jag längtar till år 2014, och hoppas att Svenska folket med sitt ansvar i en befriad världsdel tänker rösta fram ett parti där klyftor inte ökar, och där vi vill ta ansvar för framtiden och varandra. Där kärlek är viktigare än makt.

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.


Hej hej

Snart har jag och Tobbe flyttat färdigt, eller.. de är lite kvar, men vi har fått dit soffan och dubbelsängen vilket är allra viktigast, massa kartonger, som jag inte har en aning om vart jag ska göra av, har ju ingenstans att lägga de? Måste skaffa någon byrå eller nått, gyllor? Nått iaf. där jag kan lägga allt.

Men ska ta lite kort på stället någon dag och visa er iaf. Kanske på söndag? Då är det valvaka hos mig och Tobbe, men inte hela natten eftersom jag jobbar på Gekan klockan 8 dageen därpå, men lite iaf. Då kanske jag kan knäppa något litet kort :)

På söndag är det vaaal, hoppass nu som fan att vi byter regering på söndag. På måndag vill jag leva i ett välfärdsland! :)

Nya Moderaterna - Det nya bidrags partiet!

Jag undrar hur man tänker, när man å ena sidan pratar illa om Svenskar som går på bidrag och kallar dom för lata människor som "inte vill jobba" och å andra sidan höjer A-kasseavgiften så himla mycket att tusentals människor tvingas gå ur, och även om de kanske har råd, tvingas prioritera bort A-kassan.

Folk som röstar blått vill gärna påstå att det är folk som gått i pension som lämnat A-kassan, och ja, 150.000 gick i pension. Men 350.000 yrkesaktiva människor lämnade a-kassan, och minst 150.000 nya på arbetsmarknades gick aldrig ens med. Så dyr är den!

Och vad tror ni händer med oss 450.000 människorna när vi förlorar jobbet? Förvandlas vi till "lata bidragstagare" tror ni? Inte direkt. Hade vi haft ett val hade vi nog fan hellre gått på vår egna försäkring utan möten och regler, och med möjlighet att spara pengar. Hade vi fått en a-kassa med rimlig avgift hade vi sluppit gå till soss den dagen man mister sitt arbete, och istället kunnat leva på sin a-kasse FÖRSÄKRING, som man själv har betalt för varje månad.

Jag vet att många av er som verkligen står för Reinfelts och Moderaternas politik aldrig aldrig nåågonsin skulle behöva gå på soss, inte för att ni inte är lata och vi som skulle kunna hamna där är det, utan för att ni har haft det lite lättare i livet än vissa andra. Precis som jag också har det lättare än andra som inte ens har soss att gå till, (än så länge gäller detta andra länder främst, men man vet ju aldrig med Moderaternas politik.)

Men om ni nu tror att det är en dröm att gå på soss, och slippa jobba, och bara ligga hemma på soffan, och att det är ett frivilligt val människor gör, så kan jag säga att det är det inte.

Jag ska nu börja jobba på Gékås, vilket jag är jätte glad över, men Tobbes anställning tar slut i veckan, och jag har jobb fram till mitten av december. Hade inte a-kassan vart så dyr hade Tobbe haft råd att vara med även under den tiden han var arbetslös, vilket han inte hade nu, så han får ingen A-kassa. Jag kommer gå med i A-kassan såfort jag börjar min anställning på Gékås men jag kommer inte hunnit vara med tillräckligt länge för att få ut något i mitten av december. Så om inte Tobbe har fått något jobb tills dess, (vilket är rätt svårt i nu läget..) så gissa var vi kommer hamna? Ja just det, på soss.

Och det känns ju jävligt kul. Det känns så himla kul att vi måste vara berädda på att hamna där och därför leva på existensminimum tills dess, också! Att vi inte får spara några pengar till körkort, för att få större möjligheter till nya jobb. Att vi inte får möjlighet att spara pengar till något kul överhuvudtaget. Att vi inte får spara pengar till trygghet. Nej vi påste leva fattigt i kanske tre månader, tills vi får gå på soss och leva fattigt, har vi tur då så kanske vi får ett jobbet efter typ.. tre månader. Och då kanske den anställningen ligger på ungefär tre månader, på dom pengarna måste vi leva fattigt, för att återigen hamna på soss.

Och ja, går man på soss lever man som sagt på existensminimum, och då har man inte råd att betala sin A-kassa med moderaternas höga avgifter under arbetslösa tider. Just därför kommer man behöva leva på soss om och om igen imellanåt, tills man får ett fast jobb, istället för på en egenbetald försäkring.

Dedär är vad jag kallar bidragspolitik, Fredrik Reinfelt.


Sluta skyll på mig!

Om debatten kommer ett inlägg senare tror jag. Nu vill jag hellre skriva om nått annat, o-parti-politiskt.

Ungdomar. Var jag än läser, vad jag än läser, så ser jag i kommentarerna inlägg av 40 plusare att vi ungdomar är problemet. Om Reinfelt luras så är det bara vi ungdomar som är dumma som går på hans skit snack. Om ungdomsarbetslösheten är hög är det bara vi ungdomar som är så lata att vi inte orkar jobba. Om valdeltagandet är lågt är det vi ungdomar som är så ansvarslösa att vi inte röstar.

Jag är trött på er idioter till "vuxna" som sopar allt under mattan, dvs. skyller på ungdomarna, istället för att granska er själva och se att de är nog en hel del vuxna som köper Reinfelts skitsnack också.

Och kollar vi på Mc Donnalds, så är de nog fan fler ungdomar än vuxna där som tar dessa skitjobben, kollar man på telefonförsäljarjobb då är det nog ungdomar som sitter där och sliter (för det är slitsamt psykiskt) för inga pengar alls. Kollar vi på min senaste anställning, grandplanterare, då var de nog fan bara ungdomar som jobbade i ösregn med att sätta granar (förutom thailändarna som var vuxna..)

Och hallå?! Även om arbetslösheten är hög hos ungdomar så är den hög i hela landet, jag vet massor av arbetslösa vuxna med, men varför söker inte ni dehär jobben då? varför ställer inte ni er och gör hamburgare, försöker sälja en svindyr annons på en okänd hemsida eller planterar en gran i ösregn?

Är det för att ni är lata? Eller är det för att ni vet att villkoren är så dåliga, lönen är så låg, så det är inte ens värt att jobba på i 3 månader tills ni hittar ett mer värdigt jobb?Och varför är det skillnad för oss ungdomar isf. ? Varför ska vi nöja oss med skit hela jävla tiden och ni vuxna kan skylla på att ni är överkvalificerade? Jag kan säga er, med mina knappa 3 år på gymnasiet och lika många i arbetslivet så är tillomed jag överkvalificerad för att utföra dessa jobb, men jag får inga andra. Jag har inget val! Om jag vill ha en egen lägenhet, om jag vill leva mitt liv utanför soss och existens minimum då får jag gott ta dessa skit jobben.

Men om jag inte hade gjort det, då hade det inte vart på grund av att jag var lat, utan för att jag hade tyckt att det var värt att bo hos mamma och pappa tills vidare, och sätta min övergång från ungdom till vuxen på paus, för det är så det känns när man bor hemma trots att man är 21.

Är Svenska samhället värdigt oss ungdomar idag? Nej det är det inte. Tills det är det, skyll fan inte all skiten på oss!

Mona är så jävla bra!

Såg inte hela partiledardebatten, men har sett de bästa av Mona och så kollade jag lite under reklamerna till ensam mamma söker, eller ja, jag fastnade ju för debatten varje gång så egentligen så kollade jag inte riktigt noga på något av dom. För att hör och häpna! Tobbe ville kolla på ensam mamma söker! :) Så vi tittade lite på båda.

Nu har han gått och lagt sig så jag tänkte blogga lite och sen lägga mig jag med. Vi ska kolla på debatten tillsammans imorgon helt ut, så då kommer jag nog skriva lite mer om de, men ville bara slänga in klippet där hon börjar med att säga: 

Jag hoppas att alla som jobbar, eller alla som förlorat jobbet, hörde vad den som kallar sig ledare för Sveriges enda arbetarparti just nu uttryckte: att dom som har förlorat jobbet, förpassas.. du sa det nu igen, till gruppen "dom som inte jobbar och lever på bidragen."
och avslutningsvis säger hon: 

"..så rösta på ett arbetarparti om man ska fixa jobben, men de heter Socialdemokraterna och inte Moderaterna!"

Så kaxigt och samtidigt så sant.


Moderaterna lockar gärna sina väljare med exempel som att den stackars sjuksköterskan (stackaren som är så utsatt i sitt kvinnodominerande jobb som pga. det tjänar en riktigt kass lön för sitt arbete.) hon ska få en (hör och häpna!) femhundring mer i månaden! (oj oj oj) om hon röstar på moderaterna.

Men vad Reinfelt antingen inte vet(??!) eller inte bryr sig om då, eller rent av, inte vill berätta är att denna femhundringen är så väl som välförtjänt, inte utbetalad ur rätt hand, den extra hundringen ska inte betalas med skattesänkningar (och välfärd), den ska betalas med höjd lön! Reinfelt lockar sjuksköterskan med sin femhundring, men han jämnar inte ut några klyftor. Han ökar dom! Socialdemokraterna prioriterar hellre för en jämlikare lön för ett jämlikare jobb på en jämlikare arbetslplats i ett jämlikare land!

Och trots detta är Mona och Reinfelt iaf. överens, sjuksköterskorna ska ha mer pengar, frågan är bara vill du ha det i skattelättnader (och sämre välfärd), eller vill du ha det i lön (och jämlikare samhälle).

Medans Reinfelt ger denhär femhundringen till en sjuksköterska i form av skattelättnader (som också drabbar en massa andra kommunalt anställda sjuksköterskor) i hopp om att hon håller tyst. 

Så använder Mona denhär femhundringen, och många andra femhundringar, (och många andra betydligt mycket högre skattelättnader för betydligt mycket högre betalda jobb än sjuksköterskor om Aliansen får bestämma,) och använder för att göra det politiker borde göra. Bekämpa klyftor, orättvisor och skapa välfärd.

Nu kanske det inte går lika fort för jämlikhetens, och rättvisans femhundring att hamna i fickan,  som för skattelättnadernas femhundring  men kanske är det så att nästa generations, eller generationens efter dens sjuksköterskor har ett jämlikt yrke, och bor i ett ännu jämlikare land.

Åt det hållet gick iaf. Sverige innan regeringen Reinfelt tog över, kungen av klyftor.

Så för att dämpa Kungen av klyftor lite, och få Sverige till ett rättvisare land där kvinnor inte tjänar mindre pengar än män, där rättvisa löner för rättvisa yrken betalas. Rösta istället fram Kvinnan för jämlikhet och rättvisa den 19 November.


 

Vad har hänt?

Jag skriver ETT inlägg som inte handlade om politik och nu plötsligt har jag fått bloggtorka. Flowet tog slut..
Idag kommer ett politiskt inlägg, om vad vet jag inte än, men jag måste försöka rädda dethär flowet, helt plötsligt har mitt läsarantal sjunkt med typ 10 pers. Och det är mycket när man ligger på runt 30 som bäst! :)

Puss

Till mor

Min mor är lite underlig. Ska kopiera vår senaste chatt på facebook så kommer ni förstå varför.

Anneli: Hej Evelina Lodén
Hej då Evelina Lodén
Jag: Hej Anneli Lodén
Anneli: :):)
Jag: Hejdå Anneli Lodén ? :S
Anneli: Ska ut med hunden.
Jag: haha jaså :)
Anneli: puss å kram... Idol idag.
Jag: aaa har märkt det, alla pratar om det :):) spännande
Anneli: skriv ett inlägg under tiden.
hej svejs
Jag: ett blogginlägg?
Anneli: ja
Jag: okejdå :)
Anneli: Duktig flicka
hej hej
Jag: hej hej
Anneli är inte inloggad.


Ja... ni ser ju.. lite underlig.

Och nu när jag måste skriva ett inlägg helt utan förvarning så vet jag itne riiiktigt vad det ska handla om. Eller jo! Det vet jag faktsikt. För fick ett spännande besked idag. Jag och Tobias ska flytta! :D Kul va?

Jag har tjaaaatat och tjaaatat de senaste månaderna (typ sedan Johanna flyttade och jag blev inspirerad av hennes lägenhet.. vilket är typ ett halvår sedan.) om att jag vill ha en lägenhet med HALL OCH KÖK! Jag viiilll verkligen ha det. Är så trött på att kastas in i TV-rummet det första man gör när man kommer in utan att ha en riktig hall att hänga av sig på och att köket är så litet att man knappt kan laga mat tillsammans i.

Är dessutom sedan Karro och Ida och Johanna börjat inreda med massa gardiner hit och kuddar dit, söta ljus här och tjusiga blommor där också sugen på att inreda! Men ju mer grejer jag stoppar in i denna lilla lägenheten ju stökigare ser det ut!

Dessutom är jag och Tobias två personer, Tobbe jobbar skift och sover ovanligt tidigt vissa dagar, vi har ingen dörr mellan sovrummet och TV-rummet osv. Vi behöööver en större lägenhet.

Och ja, nu när jag försvarat mig för varför vi ska lämna denna billiga och fina lilla lägenhet så ska ni se att det är en bra deal vi gör. Vi får ett mycket större TV rum, vi får ett ganska stort kök. Vi får en lagom stor hall, ballkong, dörr till sovrummet osv. Och byter hyra från 3471:-/månad till 4300:-/månad. Men i det priset ingår dessutom elen, så allt som allt så går vi upp med 500:- extra i utgifter ungefär varje månad, och det tycker jag att det är värt.

Tobbe får jobba mer och mer på Carlsberg och jag har fått in en fot på Gékås, så dethär fixar vi.

Ska bli sååå skööönt att få lite utrymme att röra sig på, och spännande att få inreda lite.

Lägenheten ligger i arvidstorpsbacken och är egentligen en av två lägenheter i ett stort hus. Tobbe bodde där när han var yngre så det är också lite kul.

Sådär mamma, där fick du ett inlägg och alla andra fick vår goda nyhet också! :)


En liten Curry bebis som får flytta med mamma och pappa för andra gången,
nu till ett bättre ställe med mindre trafik! :)Kommentar

Min lillebror kommenterade inlägget jag skrev om statestiken från aftonbladet som visade att det är så pass många som tycker att plånboken är helt avgörande eller avgör en hel del när de röstar, vilket jag blev upprörd över, han skrev såhär:


Rasmus
om en bild..:

Men nu tänker du ju fel. Det kan ju faktiskt läsas åt det andra hållet också, för plånboken är viktig för dem som behöver hjälp från försäkringskassan också. Folk som behöver bättre hjälp vid arbetslöshet och sjukskrivnignar. Så läs inte siffrorna enbart negativt syster, glaset kan lika gärna vara halvfullt som halvtomt =)

Och jag får väl ge honom att han har faktsikt rätt, man kan även rösta på Sossarna, (eller rödgrönt) trots att plånboken är helt avgörande. Trots allt så tjänar 8 av 10 mer pengar netto på en rödgrön politik, så ja, det kan ju bli bra trots allt.

Men det är ändå upprörande för mig, för jag tänker att när man röstar på ett parti som ska styra Sverige, så ska man inte ha annat än just Sverige som avgörande för vilket man ska välja. Jag vill tänka "Vad är bäst för Sverige.." inte "Vad är bäst för min plånbok.." sen om de valet jag gör gynnar min plånbok också är det bara ett plus, men inget som styr mitt val. Just därför är det upprörande för mig.

Vad som också upprör är att många människor verkar tro att de faktiskt tjänar på Moderaternas politik. Men det är inte bara skatten som avgör om du gynnas eller inte?! Vad som även är avgörande är om du har en A-kassa på 80 spänn eller 800 spänn, vad som också avgör är hur stor chansen är att du kommer att få en fast anställning eller möjligtvis visstidsanställning. Vad som också avgör är om du får hjälp den dagen du blir arbetslös eller om du får hjälp tre månader efter du blivit arbetslös.

Det är många faktorer som avgör hur mycket pengar du tjänat i slutet av året, och en lägre skatt på de tre månadernas visstidsanställning på olika arbetsplatser med dåliga villkor och en skyhög A-kassa bland andra utgifter kommer inte ge dig mer i plånboken än vad de rödgrönas politik har att erbjuda dig. (ja jag pratar med dig, ungdom mellan 18-26 utan akademisk utbildning..)

Så om du nu trots att jag nu inte tycker att man ska göra det, röstar efter plånbok istället för hjärta (och hjärna) så rösta Rödgrönt ändå. För det gynnar de flesta av oss personligen och det gynnar vårt land. Nu tar vi två flugor i en smäll och så röstar vi RÖDGRÖNT!


Lasse!Kollade självklart på SVT's utfrågning av Lars Ohly idag som jag tycker att han skötte hur bra som hellst. Så pass bra att jag återigen nästan lägger en tanke på att bli Vänsterpartist. Jag håller med om väldigt mycket av vänsters politik, även om dom ibland kan kännas lite som om allt är svart eller vitt. Men ibland kan det vara det också.

Jag håller med vänstern om att det ska vara obligatoriskt för mammor och pappor att dela på föräldraledigheten. Även om jag förstår idag att man ska få bestämma själv över sitt liv så tror jag att vi människor ibland behöver regler och lagar för att vilja rätt saker. Sverige är ett av världens mest jämnställda länder, och jag tror att det har mycket att föra med just de lagar och regler vi har.

Skulle 50/50 föräldraledighet gå igenom så kommer vi inte kunna förstååå hur vi någonsin kunde tycka att mammorna skulle ta ut mer av ledigheten om 50 år. Dessutom är det ju ingen som tvingas vara hemma, men då får man räkna med att den föräldraledigheten brinner inne.

Och sen är det faktiskt så som Lars säger tror jag med, att man kan inte riktigt veta vad som är hönan och vad som är ägget, men kanske att tillexempel kvinnolönerna påverkas av just vårt ojämlika sätt att ta ut föräldraledigheten. Många jämlikhetsfrågor hänger ihop med varandra, och det är faktsikt så att skaffar man barn, har man enligt mig lika stort ansvar, och lika stor rätt till detta barnet, så tycker att papporna kan vara glada över detta som får dessa dagarna med sina barn som annars kanske kan vara svåra att argumentera sig till.

Många pappor ångrar sig vääldigt mycket att de inte tog någon eller mer föräldraledighet, för det är en tid som aldrig kommer igen.

Ja, det är bara en av ett flertal frågor som jag tycker att Vänsterpartiet har rätt i, och jag är glad att ha dom i ett sammarbete med de rödgröna, det känns iaf bra. Dessutom hörde jag, vet inte om det stämmer, men att Vänsterpartiet är ungefär där i politiken idag, som sossarna var under Palmes tid. Så heelt så knäppa, flummiga och naiva är dom ju inte som dom ofta målas upp som. I år blir det ju iaf. en självklar röst på sossarna men inför 2014 så får vi allt se..

2 veckor kvar nu, 13 dagar imorgon. LET'S GO!

Vilgot

Ni har väl inte missat Vilgot på arbetslinjen på Aftonbladet? :)en bild..

..eller statestik.. säger mer än tusen ord.Självklart vinner Aliansen när 20,4 % säger att plånboken är Helt avgörande när de röstar.
29,2% säger att det avgör en hel del.. bara där har vi ju nästan 50%...

19,9% röstar som mig.. creds till oss skulle jag vilja säga. Synd att vi inte är fler.

Här kommer det, MERA POLITIK!

Förra valåret, år 2006  sa Moderaterna att det skulle sänka skatten med 30 miljarder kronor. 50 miljarder i sänkningar och 20 miljarder i höjningar. Idag innan valet år 2010 kan vi se att dom har sänkt skatten med 100 miljarder kronor. Det är 70 (SJUA NOLLA!) miljarder mer än vad dom sa förra valet.

Dessa skattesänkningar har gått på bekostnad av de sjuka och de arbetslösa. Sessa sänkningar har kostat svenska folket ungefär 25.000 anställda innom skolan, vården och omsorgen. Alltså inom välfärden! 

Dessutom sa Moderaterna att de inte tänker låna några pengar till skattesänkningar, det gjorde de ändå. Och trots att de år 2006 tog över de socialdemokratiska överskottet på 70 miljarder kronor så ligger de nu (enligt finansdepartimentets siffror) på över 30 miljarder i underskott. Det är en skillnad på 100 miljarder kronor.

De rödgröna har räknat ut att om regeringens partiers förslag förverkligas så motsvarar det ytterligare 100 miljarder kronor, regeringen själv påstår att de bara ska sänka med 20 miljarder, men hur gick det sist dom lovade?

Förra valet hade dom ett överskott på 70 miljarder och 25.000 fler anställda inom vård, skola och omsorg. Dom sjuka och arbetslösa betalade för de rikas skattesänkningar. Vem ska betala nästa gång? Hur många fler välfärdsarbetare kan vi minsta? Hur många mer miljarder ska dom låna?

Om moderaterna skulle sänka skatten med hundra miljarder till skulle det motsvara nästan var tionde anställd inom välfärden. Det är ännu fler arbetslösa!

Hösten 2006 hade Sverige 6% arbetslöshet, vilket Anders Borg beskriver som en massarbetslöshet. Idag är det närmre 9%...
 
En hotellstäderska betalar idag FEM GÅNGER MER än en överläkare i A-kassa..

Jag vill att Sverige ska vara ett bra land. Det BÄSTA landet. Inte det billigaste.


Rösta den 19 September.
Moderaterna leder och varje röst är extremt viktig.
Din med!


Mera mera politik :) ...eller?

Japp denhär bloggen är min, jag bloggar om det jag vill och det som händer i mitt liv, eller.. inte så mkt om de som händer i mitt liv för tillfället kanske för jag har nämligen både vart på arbetsintervju och fått jobbet! Gékås here I come, vecka 38 drar det igång, känns skit gött, och detta trots en moderat regering.. Vi ungdomar i Falkenberg ska vara glada över Gékås, för det hade vart riktigt jobbet annars, täänk så många som jobbar där, 2 av mina tre närmsta tjejkompisar t.ex. Och nu jag med.

Men som sagt, mer politik blir det, för jag vill faktiskt dra mitt strå till stacken och kan jag omvända en ynka (eller var det ynklig?) moderat så är det värt att skriva och prata om exakt helatiden. Tänk om vi alla omvände varsin? :) Dessutom är det flera som sagt till mig att dom gillar mina inlägg, kända som okända och tillomed en och annan som säger att jag övertalat dom till att rösta på sossarna, och det är jag stolt över.

So here it comes.... eller vet ni va? Det är för viktigt så jag slänger in det i ett eget inlägg :)

Men lite roliga politiska bilder kan ju inte skada. :)
Socialdemokratiska reformer

1918 Riksdagen antog den stora författningsreformen om allmän rösträtt.

1919 Provisorisk lag om åtta timmars arbetsdag. 1930 permanentades lagen.

1921 Dödsstraffet avskaffades.

1928 Lagförslaget om arbetsdomstol och kollektivavtal antogs av Riksdagen.

1934 En rad viktiga socialpolitiska reformer genomfördes. Bland annat: Arbetslöshetsförsäkring, Egnahemslån och bättre folkpension.

1935 Lag om folkpension infördes. Pensionerna förbättrades.

1937 Flera socialpolitiska reformer genomfördes. Bland annat: Förebyggande mödra- och barnavård, Mödrahjälp och Bidragsförskott till ensamstående mödrar.

1938 Beslut om två veckors lagstadgad semester och beslut om folktandvård.

1945 Lag om förbud mot avskedandet av kvinna på grund av äktenskap eller havandeskap.

1947 Allmänna barnbidrag infördes.
Familjebostadsbidrag infördes.

1949 Ny arbetarskyddslag.

1950 Beslut om 9-årog obligatorisk enhetsskola.

1951 Tre veckors semester infördes.

1954 Ny lag om yrkesskadeförsäkring.

1955 Flera viktiga försäkringar infördes. Bland annat: Den allmänna sjukförsäkringen och Moderskapsförsäkringen. Läkemedelsrabattering infördes inom sjukförsäkringen.

1956 Socialhjälpslagen infördes.

1958   Allmän arbetstidsförkortning från 48 timmar till 45 timmar.

1960 Lagen om Allmän Tilläggspension (ATP) trädde i kraft.

1963 Lagen om allmän försäkring trädde i kraft.
Beslut om fyra veckors semester.

1964 Vårdbidrag för funktionshindrade barn infördes.

1967 42,5 timmars arbetsvecka infördes.
Omsorgslagen infördes.

1968 Bättre läkemedelsrabattering.
Svenska riksdagen säger nej till svenska atomvapen.
 
1970   Ny arbetstidslag med 40 timmars arbetsvecka.

1971  Särbeskattning genomfördes.
Tvåkammarriksdagen avskaffades och enkammarriksdagen inrättades istället.

1972 Ny sjukvårdslagstiftning och utbyggnad av den öppna sjukvården.
Lag om löntagarrepresentation i företagens styrelser (försöksverksamheten startades 1973 och permanentades 1976).

1973 Allmän tandvårdsförsäkring och utbyggd folktandvård.
Beslut om allmän förskola för alla sexåringar (med start 1975).
Lagen om anställningsskydd infördes. Den avskaffade arbetsgivarnas rätt att fritt avskeda arbetstagare.
Ny lagstiftning om arbetarskydd, skyddsombudens ställning förstärktes.

1974 Ny abortlag och kostnadsfri preventivrådgivning.
Rösträttsåldern sänktes till 18 år.

1975 Föräldraförsäkringen infördes.
Studieledighetslagen infördes.

1976 Lag om medbestämmande i arbetslivet (MBL).
Ny lag om barnomsorgsutbyggnad för daghem och fritidshem infördes.
Handikappersättning infördes.

1977 Riksdagen beslutade om fem veckors semester.

1980 Beslut om avveckling av kärnkraften.
Socialtjänstlagen beslutades om i Riksdagen.

1984 Förbättringar av stödet till barnfamiljer, bland annat höjdes barnbidraget.

1987 Barnbidraget höjdes.
Garantibeloppet i föräldraförsäkringen höjdes. Arbetslöshetsersättningen höjdes och studiebidraget förbättrades.

1990-talet Statens finanser saneras efter att den borgerliga regeringen raserat den svenska ekonomin under mandatperioden 1991-1994.

1995 Sverige blir medlem i EU

1999 Sverige blir först i Europa med att förbjuda köp av sexuella tjänster genom den nya sexköpslagen som införs.

2002 Maxtaxa inom barnomsorgen införs. Högkostnadsskydd för äldre inom tandvården införs. Maxtaxa inom äldreomsorgen införs.

2003 Allmän förskola införs för alla barn. Det förbättrade pensionssystemets regler trädde i full kraft.

1994-2004 Föräldraförsäkringen har förlängts från tolv till 13 månader (de 90 garantidagarna är inte medräknade).
Barnbidraget höjdes med 200 kronor per barn och månad.
Ökade resurser till hälso- och sjukvården som lett till att antalet sysselsatta läkare sjuksköterskor och barnmorskor har ökat med 13 000, eller drygt 10 procent.
Högskolan fick ökade resurser och byggdes ut över hela landet.
Stora satsningar på fler poliser som lett till en stor nettoökning med 1200 fler poliser än tidigare.

1997-2002 Kunskapslyftet genomförs. Den största satsningen på vuxenutbildning i Sverige genom tiderna leder till att cirka en miljon människor fick möjlighet att skaffa sig bättre kunskaper för att stå starkare på arbetsmarknaden.

2005  Den nationella vårdgarantin införs
Stor satsning på psykiatrin.
Barnbidraget höjdes och flerbarnstillägget höjdes och utökades.
Underhållsstödet förbättrades
Barntillägg inom studiemedelssystemet har införts
Taket i sjukförsäkringen höjdes.


Vad ska hon göra? Mona?

Blir så ledsen när man mer och mer inser att moderaterna kommer att få styra i fyra år till. Det blir nog så, och om jag försöker sätta mig in i Monas huvud så kan jag tänka mig att hon riktigt undrar vad fan hon ska göra för att vända detta. För vad ska hon göra?

Jag undrar om människorna i Sverige så snabbt plötsligt blev så egoistiska? eller om dom plötsligt blev så okunniga? Så oinsatta? eller så blåögda att dom går på Reinfelts skit snack. Vad hände egentligen? Och vad SKA Mona göra för att vända detta?

Mätning efter mätning visar hur det går bättre och bättre för M, är det Reinfelts hundögon som lockar? Eller hans lättsamma sätt att prata på? Är det hur han skämtar när han kallar de rödgrönas fastighetsskatt för "Den gamla finingen" ? Den som föresten bara drabbar 1% av Sveriges befolkning, resten får SÄNKT eller lika beskattning som nu. Och den lilla procenten som dessutom betalar mer än en fjärdedel av sin lön i hyra slipper den höjda fastighetsskatten.

Är ni rädda för verkligheten och kan blunda för den när Reinfelt säger att "ungdomsarbetslösheten är en synvilla" ? Är det därför ni röstar på M? Eller tror ni på Reinfelt när han påstår att S har ofinansierade politiska löften som skapar hål i vår ekonomi? Som om S inte förstår att man måste kunna finansiera sina vallöften? Självklart kan dom göra det!

Röstar ni på M för att ni helt enkelt inte vet om att samhällsklyftorna har ökat? att jämlikhetsklyftorna har ökat?

Röstar ni på M för att ni helt enkelt gillar Reinfelt mer än Mona och inte inser att detta är ett ideologiskt val och inte ett personval. Att vi röstar på parti och inte person?

Jag undrar verkligen, varför röstar ni på M? Är det för att blondinbella säger det? Katrin Zytomierska? Moneybrother?

Röstar ni på M för att dom har lagt till ordet "nya" framför partinamnet? För att dom har slängt in lite varm orange bland den annars blåa iskalla färgen? Vargar i fårakläder är vad dom är.

Vet ni vad Reinfelt skrev Själv i sin bok som nu helt plötsligt är spårlöst försvunnen från alla biblotek och inte längre går att köpa? Något i stil med att Svenska folket är inkompitenta idioter som TROR att politiker kan skapa välfärd! Det sa han då. Nu säger han att dom har en hel meloooooon av välfärd. Köper ni det?

ÄR NI BLINDA? DÖVA? HAR NI FÖRLORAT ERA SINNEN? HJÄRNCELLER? VAD HAR HÄNT?

VARFÖR RÖSTAR NI PÅ MODERATERNA OCH VAAAAAD SKA MONA GÖRA FÖR ATT ÄNDRA ER?

Det är 18 dagar till val, och det ser lite väl mörkt ut. Jag mår nästan illa.

Delar jag land med egoister eller idioter? Jag vet inte vilket som är värst. Men är det så att ni köper all denna skiten pga. av några ynka hundra lappar mer i plånboken i form av lägre skatt. Då tycker jag att ni kan dra till USA eller nått annat land där pengar har högre värde än vad människan har. För här i Sverige vill jag inte ha det så.


Såg ni föresten på nyheterna om kvinnan som får tälta pga. av att hon inte har, inte får något jobb. och har inte längre råd att betala hyra. Det är i dagens Sverige det händer. Det kunde lika gärna hända dig, din familjemedlem, din vän, eller någon helt okänd. Men det är lika förjävligt vilket som. För så ska vi inte ha det i ett land som Sverige. Och det är det M skapar med sin politik. Det är vad ni röstar på. Egoister eller idioter.

Kommentar.

För ett tag sen skrev jag om en så söt kommentar jag fick av en äldre dam som jag blev så lycklig över.
Idag ser jag en annan kommentar som jag faktsikt också är lycklig över fast av en annan anledning och samtidigt lite olycklig också.

Christina den coola om åhhhhhhh:

Säg ja till detta: ordning och reda i våra statsfinanser, arbete och företagande ska löna sig så att jobben blir fler, fler poliser och krafttag mot brott och högre kvalitet i välfärden.

Säg nej till detta: Ofinansierade politiska löften som skapar hål i vår ekonomi, chockhöja bensinpriser som försvårar ett liv på landsbygden, snabbavveckling av kärnkraften som slår ut jobb i våra industrier, en kravlös skola med färre betyg och rovdjurspolitik som bara styrs från Stockholm.

Välkommen till moderaterna :)

Lycklig för att 1. jag får ge svar på tal för det är min blogg, 2. folk är iaf. engagerade! och olycklig för att det fortfarande finns folk som röstar på moderaterna efter 4 år...


Så Christina den coola.. (HAHAHA..) Jag säger gärna Ja till ordning och reda i våra statsfinanser, säger gärna ja till att det ska löna sig att jobba och ha företag. Säger gärna ja till fler poliser och högre kvalitét i välfärden.

Detta tycker jag också att socialdemokraterna står för. Dock lyckas dom inte bara uppfylla dessa kraven, utan också något som är väldigt mycket viktigare, iaf. för mig när jag ska rösta. Och det är att ta ansvar för alla de människor som pga. t.ex. sjukdom inte kan arbeta med hjälp av en värdig sjukförsäkring. Jag vill inte att dessa människor ska bli beskyllda för att vara lata, TV-tittande skattefuskare som väljer att inte arbeta.

Och ja coola Christina, det finns sääkert en och annan lat, TV-tittande skattefuskare som väljer att inte arbeta och där av "tar" dina skattepengar. Men det är inget man ska straffa de som faktiskt är sjuka på riktigt för. Dom måste kunna leva på en värdig peng ändå.

Det är också viktigt för mig att man tar ansvar för ungdomarna. Och det gör man inte enligt mig genom att först och främst kalla en av Europas högsta arbetslösheter för en synvilla. Och sedan komma med förslag som att halvera ungdomar upp till 23 års ålders lön. Vilken ungdom vill jobba för en halv lön?

En annan viktig sak är att ta ansvar för skattepengarna, och det gör man inte genom att först och främst sänka skatten extremt mycket för de allra rikaste i Sverige, sedan ge dom skattepengar i form av RUT-bidrag för att skapa fler jobb, samtidigt som man inte ger pengar till kommunerna så de kan anställa tillräckligt med personal inom t.ex. sjkvården, vården och skolan. Och där med skapar färrejobb.

Politik handlar om att prioritera. Jag vill prioritera välfärdsjobb och vård till alla framför städerskor och barnflickor till rika människor.

En fråga som är väldigt viktig för mig är jämlikhet mellan könen och jag vill stötta ett parti som går framåt och inte bakåt i jämlikheten. Som minskar och inte ökar klyftorna mellan könen.

Det är viktigt för mig att man skiljer på bidrag, försäkring och lön. Ett bidrag är ett bidrag. A-kassa är inte ett bidrag. Det är en försäkring som man betalt för. För mig är det också viktigt att denna försäkringen är i en prisklass som alla har råd med. Att ta runt 800 kronor för A-kassa som moderaterna gör om man jobbar inom livsmedel t.ex. är inte okej. Sossarna vill ha ett tak på runt 200 kronor för A-kassan. DET är värdigt.

Pension är heller inget bidrag. Det är en uppskjuten lön och ska heller inte beskattas som något annat än en lön. Det är också viktigt för mig.

Det är viktigt för mig att man bygger billigare hyreslägenheter och studentboenden, detta är något som moderaterna har minskat på samtidigt som fler och fler hyresrätter blir bostadsrätter.

Det är viktigt för mig att man tar ansvar för miljön, och med en något högre bensinskatt gör man detta. Samtidigt är det viktigt att man tar ansvar för människor på landsbygden och att man därför lägger ner tid på att komma på en plan för att kompensera detta för just dom.

....Det är en hel del mer saker som är viktigt för mig när jag röstar den 19:e september. Att göra rika människor rikare, fattiga människor fattigare. Klyftorna större, Sverige orättvisare, vården sämre, och pengar mer värdefulla än människor tillhör INTE de saker jag tycker är viktigt. DÄRFÖR röstar jag INTE på Moderaterna.


AV ALLA EFTER FÖRMÅGA, ÅT ALLA EFTER BEHOV, så stavar man solidaritet.


RSS 2.0