Sola och bada.

Inget inlägg om midsommar nu heller, ska gå till Fami om 25 minuter och har lite grejer att fixa först..

Men en kort update hinner jag med! :)

Igår var jag på Fami som vanligt till klockan 12, sen gick jag hem till Johanna och vi gick vidare till stranden tillsammans med Johannas bror Daniel. Där låg vi i typ 2-2½ timme innan jag kände att jag verkligen behövde komma hem och äta, så då gav vi upp. Men tycker att jag ser ett rätt så bra resultat ändå, eller vad säger ni?



Efter stranden och maten så gick jag och Tobbe in till stan för att köpa ettpar billiga badbyxor till honom eftersom han inte har några. Så vi köpte ett par röda som han egentligen tyckte var för stora, men huvudsaken är att han kan vara med på stranden :) Sen får vi la köpa ettpar snyggare till honom när pengar finns.

Så idag blir det stranden igen efter Fami. Tobbe kommer strax efter 4 från jobbet. Men känner nog att det är ryggen som gäller idag, för tror jag bränt mig i ansiktet lite.. :]

ÄLSKAR SOMMAREN!!! :D

Midsommarhelg! :)

Gomorron gomorron :) Har väldigt lite tid så hinner inte skriva något superinlägg just nu, men ville bara säga hej, har knappt spenderat någon tid framför datorn i helgen och det tack vare världens bästa midsommarväder. Har det inte vart bäst?

Jag har haft en jätte mysig midsommarhelg men tänkte skriva mer om den senare, nu får ni nöja er med två fina kort från i fredags. Och visst är min klänning huuuuuuuur vacker som helst? :D Dör lite.


Jag och Johanna tidigt på kvällen hemma hos Tulle :)


Skulle nog vilja påstå att jag och Tobbe skapar världens snyggaste par, ellerhur? ;)


Gomorron!

Såhär ser jag ut idag:



HAHAHAHAHHAHAH!!!!!!!

Om några minuter är det dags att börja gå till Fami, idag ska vi söka jobb hela dagen tror jag. Om jag förstod det rätt. Men det hoppas jag att jag inte gjorde, för det känns rätt orimligt att söka jobb i tre timmar. SÅ mycket jobb finns det faktiskt inte att söka!?

Den 30:e ska jag på ett möte med nått ställe som jag tyvärr har glömt vad det heter, det är ingen arbetsintervju, men förhoppningsvis ska jag få en praktik där i sommar. Det ligger jätte nära mig, så det är bra, men bäst av allt är att det faktiskt verkar rätt intressant.

Tydligen så är det ett ställa som hjälper kvinnor som har eller vill starta företag inom kreativa branscher. Låter väl trevligt? Jag tycker att jag är kreativ, och det var ett plus tyckte dom. Sen var det dessutom bra att jag hade gått media, och dom ville att jag skulle vara bra på mediekommunikation. Sicken tur att jag har MVG i både mediekommunikation A och B då va? :)

Hoppas verkligen jag får praktiken, och sen kanske förhoppningsvis så kan det leda till jobb. Hoppas hoppas hoppas! Är trött på att vara fattig och arbetslös nu.

Nu måste jag dricka en snabb kopp kaffe till innan det är dags att kila iväg.

Och vet ni, jag ljög... :S Såhär ser jag ut idag:



Hahahahahhaha :S

Till min mor.

Yes, ni ser rätt, denna blir mitt tredje inlägg denna morgone. Vill bara passa på att tacka världens bästa mamma för igår, en mysig fika och världens finaste rosa spetsunderkläder. Du är bäst mamma :) Ser fram emot att ses på onsdag. Puss!


Bara kolla!

Igår när Tobbe kom hem så berättade han om en dokumentär han hört talas om på jobbet samma dag som verkade intressant och vi kollade på den på en gång. Tur var väl det, för det är helt klart bland det bästa jag sett. Tycker att alla borde se den!

Och ja, självklart fattar väl jag med att jag itne är först i världen med att se denhär filmen, så folk behöööver inte kommentera "redan!" eller "old news" Tycker att den är intressant ändå!


Första filmen handlar om hur religionerna alla grundar sig i (hihihihi) Zodiaken!!! Alltså stjärntecken mer eller mindre ;) Och nej, tappa inte lusten nu. Utan de förklaras varför så många olika religioner, från olika tider, från olika ställen på jordkloten kan se så lika ut. Och detta ligger i himlen.

I extremt många religioner föds en son av en jungfru den 25:e december, varför?

Just den 25:e december står solen som högst på himlen, och den står i jungfruns tecken.

Jag är sämst på att förklara, men andra likheter med solen och världens olika religioner är bland annat att i rad med solen den 25:e december står det tre stjärnor (de tre vise männen, de tre kungarna...) I Zodiaken finns det 12 stjärntecken (12 lärjungar) Samma dag som man säger att bl.a. Jesus dog och tre dagar uppstod går solen ner, och syns som minst, står stilla i tre dagar och börjar sen komma tillbaka igen.. ja... som sagt, sämst på att förklara, men jag lovar er att om ni tittar på filmen kommer ni aldrig tro på Gud igen. 



Andra filmen handlar om hur U.S.A själva orsakade WTC 9/11.



Tredje filmen om hur U.S.A. styrs av privata banker, hur dom dragits in i 1:a och 2:a världskriget och Vietnamkriget på grund av att bankerna vill tjäna pengar...



Alltså alla borde bara kolla på detta. DO IT!

Alla tre filmerna är runt halvtimmen långa och så sjukt värda att kolla på! Bara titta lite för att se efter själva.

Dagens tips alltså!

suck...

Inatt sov jag inte så bra, jag funderade på för mycket olika saker, vilket gjorde att jag inte alls kunde gå upp med Tobbe idag som jag brukar. Jag låg kvar i sängen och drog mig länge och väl, tills klockan blev 07:00, då gick jag upp. Utvilad och nöjd som jag känner mig går jag upp, sätter på mig väääärldens finaste underkläder som jag egentligen tänkt spara till midsommar, men det får räcka med klänningen, (alltså tvinga mig inte hålla in på detta också!) Så känner jag mig då ytterligare lite bättre. Går upp till köket, ser att Tobbe låtit kaffe stå på kvar på värmning och inser att denna dagen kommer flyta på bra. Igår tvättade jag bort mitt smink (Ja jag är inte bäst på såntdär då...) så de var bara att börja sminka sig. Jag sätter mig vid datorn och vad händer?

Väääärldens fucking mensvärk. Orkar jag det eller? NEJ. Aså ont i ryggen och ut i magen. Och nu ska jag snart GÅ till fami. En 45 minuters promenad, för att efter bara några timmar gå samma promenad hem.

Morgonen förstörd...

Härlig Johanna tid ! :)

Godmorgon! Klockan är halv 8, jag har redan vart vaken i 1 och en halv timme men bara legat och dragit mig framför facebook och sippat lite på min kaffe. Tänkte fortsätta med detta i 30 minuter till ungefär, men sen blir det till att sminka sig, klä sig och sen börja vandra.

Japp jag säger vandra.. Min cykel har gått sönder, så jag har inte så mycket till val. Jag räknar med att det tar 45 minuter att gå till Fami om man går snabbt, och det hoppas jag verkligen! Orkar inte gå längre än så 2 gånger om dagen! haha! Fyfan, jag som tycker att det är jobbigt att gå till ICA...

Men men, vad gör man.

Igår var jag hemma hos Johanna och vi hade lite Eve&Johanna kvalitéts tid. Det gillar vi! :) Vi åt middag och kollade på del 1 av 3 av någon woodstock dokumentärserie. Sååååååå bra! ÅH! Önskar verkligen att jag var där. Det ser så himla fantastiskt ut, och härligt. Helt bekymmerslöst, och tänk att det kom såå mycket folk första gången. Typ 400.000 mer än man hade räknat med! Helt sjuk, vilken stämning det måste ha vart. Och vilken känsla att stå på scen framför alla dessa människor och framföra sin musik om fred och kärlek! :) Väldigt väldigt bra tycker jag, längtar redan till del 2.

Förutom detta så gjorde jag och Johanna iordning en pop quiz som vi ska köra med våra kära vänner på midsommarafton. Vårt gäng är ju sämst på lekar egentligen och vill väl knappast anstränga sig mer än mööööjligt vis röd eller svart. (Röd eller svart är alltså ett öl-kort-spel där man först gissar på om kommande kort kommer vara rött eller svart. Gissar man rätt får man ge bort lika många klunkar som kortet visar, gissar man fel får man ta lika många klunkar som kortet visar.) Världens simplaste kortspel.

Men därför tycker vi att pop quiz känns rätt bra, det är ju trots allt midsommar afton och detta kan man ju göra sittandes vid bordet utan större ansträngning. Så hoppas att dom inte tänker tjura för detta nu, dom lata jäklarna! :S

Haha! Men nu ringde klockan för att påminna mig om att det är dags att ta tag i dagen! (Ja jag tror faktsikt att det var därför, för jag kan inte alls minnas att jag har ställt den.. :S)


Ni fattar vad mycket folk eller? Som en myrstack!


Jimi Hendrix bland annat! :)


Det vår lååååånga bilköer. Gick snabbare att gå. :)



Så puss och kram, fred och kärlek till er alla! Vi hörs. <3


Onödigast i världen.

Hejsan hejsan. Jag ligger i sängen med datorn i knät och är så trött som aldrig förr.. Njaee, tröttare har jag väl vart, men är himla trött iaf. Ska ut med Karro idag och vet inte var, vet inte när, inte heller hur och framförallt vet jag inte i vad jag ska vara klädd...

Låten Screaming for the poor som jag lyssnar på för tillfället är visserligen bra, men inte riktigt party. Jag är sugen på att gå ut, jag är det.. men jag är bara så trött.. Och så tycker jag att det är tråkigt att göra sig iordning själv med. Vill sminka mig med en kompis och ta smakråd från en kompis om vad jag ska ha på mig..

Men men, får väl försöka rycka upp mig lite och bara helt enkelt ta tag i mig själv.

Uppgift nummer 1. Tvätta bort gårdagens smink.
Uppgift nummer 2. Leta upp lämplig klädsel för ikväll.
Uppgift nummer 3. Sminka dig.
Uppgift nummer 4. Ring Karro och ta reda på frågor som när, var, hur och varför.


haha såhär pigg, glad och entusiastisk ser jag ut för tillfället.

Och imon är det söndag, och det är bra, för då ska jag vara med Johanna, och jag har längtat för länge efter henne nu, så det blir skönt att vi äntligen ska få ses och göra det vi är bäst på, umgås, äta mat, kolla på TV, prata, prata, prata. :)

Curry!



Inte världens bästa bild, men på världens bästa katt! :)
Nu ska jag cykla till Fami och idag ska vi till Åkulla för team building.. Får väl se hur de går!

Dagnes miss!

Hahahaha näääääääääääää... hittade just de gamla inlägget i "utkast"

Vem retas? :)

MEN ÅHHHHH!!!!

Näääääää! Hade precis skrivit klart hela listan när jag.. nä jag vet inte vad som händer, men plötsligt är jag utloggad och inget är sparat! ÅÅÅÅH, inte för att de var sååååååå jobbigt, men dedär bara irriterar mig.. -.-'

Listan är stulen på mammas blogg! Förvänta er nu mer pessimistiska svar än ursprungligen!


1. Bästa sommardryck?
Kall öl på uteservering eller stranden.

2. Bästa svenska badställe/strand?
Har inte erfarenheter av speciellt många Svenska badställen, men eftersom de ena är Skreastrand som jag tycker är jätte fint å de andra är Göteborgs skärgård där nudistregler råder så väljer jag de första!

3. Bästa glassen?
Magnum white eller double!
3: Bästa maten att grilla?
Kött av alla slag. (och korv är fan inte kött!) gärna med lite grillade grönsaker till! mmmh!

4. Två viktigaste maträtterna på midsommarbordet?
Va? De e la inget julbord? Sill och nypotatis såklart. gräslök och gräddfil.

5. Bästa midsommarsnapsen?
Nej tack, kan ta en extra drink istället.

6. Mest pinsamma midsommarminne?
Have none. Dock kommer jag bara ihåg en midsommar bak, sen sviker minnet mig..

7. Sommarstuga eller husvagn/husbil?
Vad som helst går bra, men får jag välja blir det nog stuga, är väl bekväm om jag kan :)

8. Bästa semesterminnet?
Antingen första steget av planet i Grekland förswta gången, eller första doppet!

9: Värsta semesterminnet?
Kan inte påstå att jag har några så hemska minnen att jag vill kalla dom "värsta" (asså var tog pessimismen vägen? :)

10: Bästa sommar-barndomsminnet?
Återigen.. minnet sviker.. :/

11: Tidig eller sen semester?
Skulle jag få välja tror jag att 4 veckor med start midsommarveckan hade vart super! :)




Jag just nu, nyvaken och bitter på bloggkrånglet.. :(  :)))!

OC H FUCK YOU om detta försvinner igen, då gör jag inte om det.. (jaha där var den... pessimismen..) Nu ska jag fylla på mitt glas med kaffe och sen blir det att göra sig iordning.

Men på tal om sommar och midsommar och allt såntdär.. Johanna! På söndag kan vi väl komma på lite lekar att köra på midsommar? Eller vad säger du? Låg och tänkte på det heeela natten där av kom jag upp 1 timme senare än planerat ur sängen.. Så känner att jag behöver få de ur skallen.

WHY O WHY måste jag alltid tänka på massa skit när jag ska sova som lika gärna kan tänkas på morgonen där på???

Jaja, det är oviktigt, detta skulle ju bara vara en lista.. Om en timme ska jag börja cykla till Fami så datatiden är är slut nu.

Fred och Kärlek vare med er! ;)


Världens modernaste land

Igår var jag på Fami, idag skulle jag gått dit igen, men det kan jag inte för jag hade ett möte med soss klockan 10:15, men det var okej sa dom. Fami var helt okej, ungefär smo jag hade förväntat mig, vi var några ungdomar mellan 20-24 typ som kändes som en liten skolklass. När jag först kom var det bara en annan tjej som hade kommit. Hon satt och pratade med någon annan som hon redan kände där, så jag frågade om jag hade kommit rätt, och de hade jag. Sen sa vi inget mer till varandra. Inte ens när tjejens kompis gick sa vi ett ljud. Det droppade in fler och fler människor, och trots att vi är i samma ålder och det var uppenbart att vi alla var i samma situation, med samma "ärende" där så var det ingen som sa nått. Inte ens hej. Ja, inte jag heller då.. men det var så svårt. Alla valde en plats i rummet, en bild, tavla, klocka, mobil, vad som helst att stirra på för att slippa få ögonkontakt. I en kvart satt vi utspridda i rummet. Så få personer vid varje bord som möjligt. Vissa stod hellre än att slå sig ner vid samma bord som någon annan.


Mina tankar fördes på en gång till "Världens modernaste land" som går på SVT på söndagar.
Precis just detta beteendet hade dom tagit upp förra söndagen i programmet. Hur skygga vi svenskar är. Näst in till okontaktbara la jag till i mitt eget huvud. Sen kom jag på att jag hade missat gårdagens program. Ja alltså går- gårdagens blir det ju idag då..


Det ändrade jag dock på igår innan jag la mig.
TACK GUD eller vem det nu må vara som uppfann playkanalerna!
(Det kan väl inte vara någon annan än Gud?) Har haft så mycket nytta av alla kanalers playsidor nästan, men framförallt SVT's!


Så, i veckans program var ämnet mest hur vi svenskar är kring mat.
Hur vi nästan skäms över vår egna matkultur,
men är väldigt snabba med att haka på andra, mer exotiska länders recept och varor. Hur Pizza t.ex. har blivit nästan
"det gamla vanliga," hur vi är heelt säkra på hur man ska blanda wasabin med sojan innan man doppar sushin och äter den. Hur man absolut inte kan dricka chaite på morgonen och latte på kvällen.. osv..


Väldigt intressant program är det verkligen,
och det är kul för mycket har man tänkt på själv tidigare, och mycket ger
inspiration till nya tankar. Dom pratade t.ex. om hur vi har väldigt få "typiskt svenska" matställen här. Hur alla öl caféer
från förr är stängda och glömda, och när jag och Tobbe sen pratade vidare om saken så tänkte vi på en sak, som vi tycker låter rätt så logisk, men som inte nämdes i programmet. (eller så gjorde det de, men vi missade de totalt.) Och det är att vi i Sverige inte lever på vår turism så som många andra länder med starkare matkultur gör. Så mycket turister som t.ex. Grekland och Italien har, det är klart att dom kan leva bättre på sin matkultur när det är vad turisterna vill ha.


Men vi i Sverige har inte samma turism,
samtidigt som vi ändå är nyfikna och öppna för att prova nya saker. När vi går ut och äter och betalar mycket pengar vill ju inte vi ha någonting som vi lika gärna kan laga hemma. Dessutom så har ju vi ungdomar blivit serverade svensk mat (bland annat iaf.) helt gratis varje dag i skolan från 0-9 + 1-3. Det är 13 år. Vi är helt enkelt trötta på det och vill ha någonting nytt.


Jaja... intressant är det iaf. att tänka på.
Tyckte det var lite kul också som dom nämnde i programmet att ruccolasalladen inte blev populär här i Sverige förrens vi bytte namnet till just ruccola istället för det tråkiga svenska namnet den hade tidigare: senapskål. haha! visste jag inte..


Nu ska jag göra lite viktiga ärenden.


Peace! <3

 


Första dagen..

Klockan är snart halv åtta, jag är vaken och har vart sedan två timmar tillbaka. Galet tidigt med tanke på att jag inte somnade förrens nått tag efter tre. Idag ska jag till Fami för första gången, jag är lite rädd, känns nästan som att börja skolan igen. Det är liksom inget jobb, men vad är de då? Får väl se när jag kommer dit. Vet inte riktigt var det ligger heller så får nog cykla i god tid. 09:15 ska jag vara där.

Men va bra Fami är ändå! Precis vad jag behöver just nu. Eller nää, egentligen behöver jag ju ett jobb, men det har jag inte, och då tycker jag att Fami är ett bra allternativ. Det kommer iaf. att få upp mig på morgonen, få mig i säng på kvällen (alltså inte natten!) och ge mig lite rutin i vardagen. Det ska hjälpa mig söka jobb också, och jag vill vill viiiilll verkligen ha ett jobb, men jag är så trött på allt vad telefonförsäljare och svarta pizzeriajobb heter nu, jag vill ha ett riktigt jobb, med riktig lön, riktiga villkor och...nä... där slutar nog mina krav. Det är allt jag vill ha.

plixs giiiive!


Bild på mig och Rasmus från farfars begravning, snodd på mammas blogg.

Min farfar

Ååååh, orkar inte vara sjuk längre. Mår fan kasst. Nyser, hostar, svettas, fryser om vart annat. Ska det aldrig gå över? Mådde helt okej i morse, men som vanligt blir det bara sämre och sämre ju mer timmarna går på dagen. ORKAR INTE!!!!

I torsdags var ajg på min farfars begravning. Den var fin och mysig. Vi var bara 20 jäster i kyrkan, men trots att de är min släkt känner jag ingen av dom.

Under begravningen var jag rätt så tankspridd. Jag tänkte på annat medans prästen pratade. Mest eftersom jag inte tror på gud, så känns snacket nästan löjligt även om det kan vara fint. .."Undra hur vi är släkt.." "Undrar vad han tänker på nu.." Sånna tankar som man bara får utan att man kan hjälpa de, men jag fick ändå dåligt samvete. Mina tankar ska ju gå till farfar. Så jag började tänka på honom, till honom, att jag tycker om honom, att han var en bra och fin farfar trots att vi så sällan sågs, att jag inte dömmer honom.. När jag gick fram och la min röda ros vid unan blev jag lite ledsen, när jag tänkte på hur hela hans kropp nu var aska som fick plats i den lilla unan.

Men sen tänkte jag på hur liten jorden är. Hur kort ett liv är. Och hur otroligt det är att farfars "nästa liv, efter detta" nu bara ska gå ut på att se och höra mig, och alla andra han lämnar efter sig. Varför skulle han höra vad jag säger till honom?

Nä, det tror jag inte att han gör faktsikt. Men jag tror heller inte på att när man dör så finns man bara inte längre. Jag tror heller inte på att livet vi lever nu, livet han har levt klart, att det är helt obetydligt. Därför tror jag att mina tankar om honom ändå är viktiga. Även om han inte kan höra dom.

Jag tror att de blir hans...karma... i nästa "liv."

Och eftersom mina tankar till honom är snälla, och eftersom jag vet att många andras är de också, så var hans liv här på jorden inte färgäves, och därför känner jag mig heller inte speciellt ledsen. För döden är en del av de livet vi lever här på jorden.


Jag, sjuk och sliten.


En teckning jag gjorde :)

Hej och sådär..

Heeeej, åh vad är det med mig och mina bloggperioder? ibland vill jag bara skriva tusen inlägg per dag och ibland vill jag att det ska ta tusen dagar mellan varje tydligen? Jaja, min mamma har lagt en länk till mig på sin nya blogg (blogg.amelia.se/astapastasson) så jag blev plötsligt påmind om att jag ju faktiskt har en blogg, så blev lite sugen på att skriva ett nytt inlägg.

Vad har då hänt sen sist? vad händer just nu och vad är på gång? Inte sådär jätte mycket faktsikt. Men lite.

Jag och Tobias har tattuerat oss"There is no way to peace, peace is the way" pryder just nu min vänstra arm och Tobbes bröst, en liten kärleksförklaring. Jag gillar den jätte mycket.

Jag sitter just nu och knappar på en ny liten laptop istället för min gamla sega dator från högstadiet, köpt på netonnet på avbetalning, och de ordet får mig typ att må illa. Gillar verkligen inte att ha saker på avbetalning, men vi planerar att betala av den med deklerationen (stavning?) som kommer i denna månaden så det ska nog gå vägen.

Vår lilla bäbiskatt Curry har börjat jaga och släpade idag in en fågel som låg på mattan under TV-bordet imorse, väldigt mysigt såg det ut där den låg med små fjuniga gråa fjädrar utspridda runt om den. Samtidigt som jag är ledsen för den lilla fågeln och den stackars undrande mamman som den lämnade efter sig kan jag inte låta bli att tycka att Curry är så sööt som bara mååååste visa sin mamma och pappa hur duktig hoon är som har lyckats fånga och döda denna lilla fågel som antagligen inte ens kunde flyga än..

Jag har köpt en klänning till midsommarafton. Trehundra kronor kostade den på Lindex och den är i modell långklänning! SÅÅÅ fin är den, och det är min första långklänning sen skolavslutningen i trean eller vad det kan ha vart. Den var gul med röda små blommor. Denna är snyggare, och jag kan knappt hålla mig till midsommarafton för jag vill ha på mig den nu nu nu!

Och just nuuuu planerar jag att sätta på en kopp chaitee och kolla på lite TV i min ensamhet.. Tobbe är ute och slirar med sina killkompisar, fotboll stod på schemat så jag sa att jag nog inte orkar hänga med.. he...he...he...

Imorgon blir det en heldag med Johanna! Först blir det förhoppningsvis stranden och sen blir det TV och middag för hela slanten. Myspys.

Sådär, det var lite då, nu och senare... kommer kanske ett inlägg redan imorgon, jag är ju som sagt en slags periodare.... Så tills nästa gång, peace and bless <3


RSS 2.0