ALANIS MORISSETTE

"Hand In My Pocket"

I'm broke but I'm happy
I'm poor but I'm kind
I'm short but I'm healthy, yeah
I'm high but I'm grounded
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby
What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five
I feel drunk but I'm sober
I'm young and I'm underpaid
I'm tired but I'm working, yeah
I care but I'm restless
I'm here but I'm really gone
I'm wrong and I'm sorry baby

What it all comes down to
Is that everything's gonna be quite alright
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is flicking a cigarette
And what it all comes down to
Is that I haven't got it all figured out just yet
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is giving the peace sign
I'm free but I'm focused
I'm green but I'm wise
I'm hard but I'm friendly baby
I'm sad but I'm laughing
I'm brave but I'm chickenshit
I'm sick but I'm pretty baby

And what it all boils down to
Is that no one's really got it figured out just yet
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is playing the piano
And what it all comes down to my friends
Is that everything's just fine fine fine
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is hailing a taxi cab


Tråkigt, tråkigare, tråkigast!

Ååhh, skulle precis skriva ett inlägg om middagen jag lagade idag. Jag lagade en middag åt Tobbe, och imorgon ska han laga åt mig. Annars lagar vi alltid mat ihop, så det var kul att få servera honom något idag. Ska bli ännu roligare imorgon, Tobbe är jätte duktig på att laga mat.

Men som sagt, Skulle precis skriva de, när jag bara kände att NÄÄÄÄÄÄÄEEEE, orkar inte, tycker verkligen inte det är varken kul eller intressant att skriva sån skit, och kan inte tänka mig att någon skulle vara intresserad av att läsa det heller.

Kanske skulle någon tycka det var kul, men när jag tycker att det är såå tråkigt att skriva det så blir det heller inget bra av det, bara massa blaha som inte handlar om nått alls. Så jäkla trååkigt.

Jag vill faktiskt skriva om politik, arbetslöshet, rättvisa, jämlikhet, orättvisa, åsikter, intressanta saker. Inte att jag har lagat middag. Alltså, fattar ni hur jag menar?

Det är därför jag skriver så himla sällan, för jag orkar inte spotta ur mig skit.

Imorgon får vi se vad som skrivs. Förhoppningsvis något lite mer intressant än detta. Puss <3

<3

Kände att förra inlägget började bli lite långt, så gör ett till nytt här, för en sak till måste nämligen sägas. Jag är sååå glad att Tobbe följde med mig. Lååång dag, kallt väder. Hela den långa vägen till första intervjun som aldrig ville ta slut. Om det inte vore för han hade jag nog bara vänt mig om och gått tillbaka. Dåligt humör blev jag på för jag var trött och grinig, men Tobbe räddade mig och hela dagen blev jätte mysig. Hade inte gått hälften så bra som de gjorde om han inte vart med och pussat mig då och då. Älskar honom mer än allt! :)


Dessutom är han ju otroligt stilig min man :)

Jag gillar telefonförsäljare! :)

Hej alla härliga som läser :) Jag är trööööött, tröööööööötttttt trööööööööööööööööött. Skojar inte när jag säger det, inte heller när jag säger att jag är TRÖTT! Oj oj, denna dagen tog kol på mig. Först var det till att stiga upp tidigt och göra sig iordning, käka frulle, hälla i sig kaffekopp nummer ett och sedan kaffekopp nummer två. Sen begav vi oss till buss 351 jag och min trogna för att bege oss till Halmstad och två intervjuer.

Väl i Halmstad börjar vi gå mot arbetsintervju nunmmer ett, och fast jag kollade noga på hitta.se igår och verkligen försöka bränna in hela kartan i huvet, PLUS att jag ritade av vägen från bussen till intervjun så gott jag kunde i ett block hade jag aldrig kunnat aaaaaaaana att det var SÅ LÅNGT!!!!

Vi gick, och vi gick, och vi gick, och ibland stannade vi och tänkte att "såhär långt kan det väl ändå inte vara?" och så frågade vi folk efter vägen och fick som svar att "jo men ni ska bara fortsätta rakt fram här, heeeeeeeeeeela vääääägen raaaaakt fram, så kommer ni hitta" Ja det är sant, dom drog ut sådär på orden bara för att beskriva hur långt kvaaaaar det var att gå..

Nåja, väl "nästan-framme" så hittar vi inte den förbaskade adressen ändå och ingen i närheten går att fråga. Jag får vägbeskrivning av mannen som ska intervjua mig och tillslut sitter jag där, mitt emot honom i en svart skinnfotölj.

Jobbet verkade sådär om jag ska vara ärlig (ÅH :S Vågar man verkligen vara det på internet nu förtiden? Får man sparken för att man kallar Volvo för "dårhus" med glimten i ögat på facebook, får jag nog defenetivt inte detta jobbet nu då...) Men näe, knacka-dörr-försäljning.. jag vet inte om det är något för mig helt ärligt...

Men intervjun gick bra, så hittar han inte in hit så kommer jag nog bli erbjuden jobbet ;)

När det sen var dags för intervju nummer två sprang vi praktiskt taget tillbaka till stan heeeeeeeeeeeeela den lååååååånga vägen. Fyfan! Har redan träningsvärk, vill inte ens tänka på vad jag kommer känna i morgon. Höfter, lår, insidan av låren, vader, ALLT GÖR ONT! (Dags att börja röra lite på sig? :S)

....sprang gjorde vi iaf. för att hinna med en lunch innan nästa intervju då klockan nu faktsikt hunnit bli halv 3. Så lite snabbt käkade vi och sen var det alltså intervju nummer två.

Telefonförsäljare. Jag vet inte vad det är, vem fan vill bli det? Tänker väl de allra flesta om det jobbet, ungefär som med lapplisor så finns det ju inte en människa som tycker om säljare.. Men jag gillar yrket! Jag vet inte om det är för att jag har lärt mig en hel del säljteknik på medieprogrammet tack vara den bästa läraren jag någonsin haft: Anita! och på de har en del erfarenhet inom yrket, eller vad det är, men det lockar mig.

Intervjuer inför säljar-yrken får mig alltid inspirerad, lycklig och ja jag vet inte.. Sugen! :)

Och det blev jag nu med, sugen på att jobba här! På intervju nummer tvås arbetsplats! Hon som intervjuade mig var hur trevlig som helst, arbetsplatsen känns skön och avslappnad. Produkten är grym, och alla villkor känns super. Ungefär som min anställning på LRF som också var en sälj-anställning som jag trivdes väldigt bra med.

Här vill jag jobba! Intervjun gick bra, och jag tror faktsikt att dom hör av sig. :) Hoppas hoppas hoppas, annars känner jag mig nog lite dum dessutom, haha med allt detta självförtroende jag sprider om mig att jag klarar båda intervjuerna bra. Tänk om ingen vill ha mig?! hahah, fast jooooo, jag känner det på mig. Det gick bra! Jag får dethär jobbet. Det känns kanon! :)


•Jag, lika trött som jag just påstått att jag är.
•Jag och Burry.
•Jag pussar hejdå till Burry
•Jag, håller på att somna?

Jodå! :)

Hejsaaan :) Det blev ett inlägg till idag, trots att det inte ens är en timme kvar av dagen så är det iaf. fortfarande samma dag. Men snart är det lägg dags, för imorgon är en viktig dag.

Jag har två arbetsintervjuer! :) Japp japp! Det är sant, båda intervjuerna är i Halmstad
, men det ena jobbet gäller i Falkenberg. Vet inte vilket jag hoppas bäst på än, båda har sina fördelar och nackdelar.. Självklart försökar jag dock mest se till fördelarna. Så skulle jag bli erbjuden båda gäller det helt enkelt bara att jämföra och se, vilken som lockar bäst. Det är förövrigt två försäljarjobb jag ska intervjuas för. Och jag vet att det låter som pest och pina för många, men jag vet att jag är en bra försäljare, och det gör hela saken mycket roligare och lättare. För min del, efter att ha provat på ett par olika säljar yrken, så har jag dock lärt mig en sak. Aldrig ett jobb utan någon form av grundlön/garantilön.

Men det skall de bara på båda dessa jobben så det är bara att tuta och köra.

Tog det andra mötet lite senare på dagen, så det blir en heldag i Halmstad. Ville inte stressa eller riskera att komma försent, så första mötet är 12:30 och andra inte förrens 15:15. Därför följer Tobias med mig som sällskap och det känns bra eftersom jag inte känner mig helt säker på den första adressen så har jag någon att hålla i handen ;).

Dock blir det 240:- med buss för oss båda tur och retur!!! Fyfan det är rena rånet, och ändå skryter kommunen med sin underbara kollektivtrafik som går både ofta och billigt. My ass att det gör! En buss i timmen är INTE ofta, och 60:- enkel resa till grann-staden är INTE billigt!

Skäms Hallandstrafiken, sänk priserna, dubbla bussarna och ta mer ansvar för miljön, jag lovar att ni kommer TJÄNA pengar på det.Jaja, önska mig lycka till imorgon, och god natt på er! Man kan alltid hoppas på att jag hör av mig redan imorgon. ;)


update! :)

Gomoooorroooon! :) Åh, känner ni er inte helt utflippade? Kollar in här hela tiden och ser bara inläggen hagla? Är det inte så?! :) Heelt flippat inte sant? ;)

höhö...

Jaja! Jag ska snart till arbetsförmedlingen för mitt 4:e (?) "nybörjar möte" eller vafan de är.. Ja ett möte där dom visar ett gäng ungdomar hur man hittar på deras hemsida. Asså, borde inte denna kursen hållas för typ 40+arna istället? Jag menar, jag hittar där lika lätt som överallt annars på internet, det är inte som att AF's hemsida är unik på något vis och har ett hemligt språk som bara vissa förstår.. Nä, vi ungdomar klarar nog av att hitta knappen "SÖK JOBB HÄR" på framsidan..

Ja klart ni 40+are gör de också.. ;) Men, om kursen tvunget ska hållas för någon är de inte ungdomarna iaf..

Duschad och halv klar iaf. bara kläder å nån mascara som fattas sen är jag good to go, så jag slänger in ett blogginlägg so long liksom :)

Visste ni att: Jag duschar alltid sittandes i skräddar-ställning? :) Jag orkar fanemej inte stå upp. Inte när jag duschar med Tobbe då, då står jag. Och vår dusch är egentligen perfect för att duscha två pers i. Stor och lite avlång :) Så det är bra, men när jag duschar själv, då sitter jag ner i skräddar-ställningen :)

Nu är det då dags för kläderna och mascaran, so long mina kära, kommer säkert minst ett inlägg till idag, för jag har hamnat i denna flippade uppdaterings bubblan känner jag ;) Puss!

OTRÄTTVIST!!!!!

SUCK! I bland önskar jag att jag var Blondinbella. Ja inte att jag köpte alldeles för mycket kläder som jag inte ens plockar av prislapparna på innan jag säljer dom vidare på "Bloppis" eller att jag käkade ute så ofta att jag inte ens klarar av att koka makaroner själv, trots att jag flyttade hemifrån för läänge sen, utan jag önskar att jag hade en stor blogg som nådde ut till mååååånga tusentals läsare! Vilken otrolig makt de har, dedär bloggprinsessorna. Inte nog med att de når ut till så enormt mycket människor, utan för att människorna de når ut till är just ungdomar!

Vi ungdomar har så mycket mer makt än vad vi själva förstår. Vi kan få vad som helst att hända, det är bara att titta på oss själva och inse vårat eget värde. VI är människorna som ska ta över vårt land en vacker dag. Det är makt det också.

Men hade jag haft en lika stor blogg som Blondinbella eller Kissie hade jag kännt mig mer motiverad till att sprida åsikter, tankar och annat. En sak som jag verkligen önskar att jag kunde sprida vidare nu till hundratusentals läsare, (men jag får nöja mig med ett tjugo-tal...) är detta: http://lotidningen.se/2011/01/14/cancersjuka-valjer-bort-medicin-for-att-betala-hyran/

För er som inte orkar gå in på länken och läsa ska jag berätta kort vad det handlar om.

Cansersjuka människor,
som inte har råd att betala för sina mediciner, för att istället ha råd med sin hyra. Cancersjuka människor som är rädda för att bli vräkta. Jaa.. Det är väl kanske ingen super nyhet.. Om det hade handlat om USA, men dethär är det "nya Sverige" eller nya Moderaterna.. Same shit! (med betoning på shit.)

Fyfan! Är det värt era ynka hundringar i lön varje månad?? Är det värt att få "välja själv vilka försäkringar man vill ha och inte vill ha" när andra människor, som FAKTISKT INTE HAR något att välja mellan, för pengarna räcker inte till, när dessa människor inte har råd med medicin?!

Tycker att ni som röstade M förra året ska fråga er själva, om ni hade röstat samma om det var du, eller din bror/syster som låg i cancer och fick välja mellan att bo på gatan eller köpa medicin, om ni hade röstat samma sak då? Och kommer du fram till att du nog inte skulle det.. då har jag en följfråga. Varför är du, din bror eller syster mer värd än någon annan? Varför vill du inte hålla dina landskamrater om ryggen och hjälpas åt för ett bättre, rättvisare, och värdigare samhälle? Och varför kan du inte offra 100 kronor i skatt varje månad för att du kanske en dag, eller anonym tjej på gatan en dag, eller din egen syrra en dag slipper välja mellan hyra och medicin?

Åh! Jag är så förbannat trött på detta egoistiska, hjärtlösa äckel skit som håller på att ta över var och varannan svensk! Pinsamt att vara svensk idag. Pinsamt!!!!!! :@Skuggsidan?

Så har Solsidan börjat igen. Alla skriver om de, tidningar, bloggar och varendaste en på facebook känns det som, bättre PR kan väl en liten svensk serie knappast drömma om egentligen. Självklart var jag en av alla 2,5 miljoner som tittade, men alltså njäää... Tycker inte det är så fantastiskt faktiskt..

Förstår inte var denna hysterin kommer ifrån, varför är serien så extremt älskad? Alltså jag tycker inte att den är såååå rolig. Jag tror faktiskt inte att jag skrattade högt en enda gång, och den ska väl ändå klassas som komedi? eller?

Är det Ove alla är så förtjusta i? Tycker inte att han är speciellt rolig (hahaha, skrev tillomed jobbig nu när jag skulle skriva rolig.. bara de säger väl ändå lite om vad jag tycker om honom..) och njae, dom andra rollerna är inte roliga dom heller. Jag kommer kanske kolla på de igen om jag zappar förbi, men det är inte som att jag lär sitta bänkad framför TV:n 10 minuter innan programmet börjar.

Helt klart överskattat enligt mig...


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8420230.ab

tipsa mig, så tipsar jag er! :)

Åååh, jag och Tobbe har precis sett färdigt serien "Våra vänners liv" som var på ungefär 10 avsnitt om jag minns rätt, och "Drottningoffret" på 3 avsnitt, båda självklart från SVT, de brukar ju ara där jag hittar mina små guld fynd. Men nu vänder jag mig till er! Jag behöver lite serie tips. Jag gillar serier som är mellan 3-15 avsnitt långa, gärna svensk drama. Om serien inte går / gått på SVT så är de iaf. den kvalitén jag är ute efter. Så, det är bara att tipsa på nu. Bra serier. 3-15 avsnitt. Svensk. Drama. Shoot! 

Jaa och annars kan jag ju också tipsa er om dessa serierna.. Jag personligen föll mer för Drottningoffret. Gillar korta serier som man inte hinner tröttna på innan dom tar slut. Sen gillar jag politik och där vet ju alla att det är sossarna som står mig närmast just nu, så det passade ju jätte bra att serien handlade om det. Kändes väldigt aktuellt med en serie om "Sveriges första kvinnliga stadsminister" också.. Men framförallt så hade jag läst i Metro tidigare om serien, innan jag såg den, att den tyvärr bara åter igen speglar en värd av kvinnor som inte kan sammarbeta. Detta gjorde att mina förhoppningar var låga, men jag tyckte inte alls att den speglar en sådan värd, tvärt om, så det blev extra bra för min del. :)

Våra vänners liv fastnade jag aldrig för sådär super mycket egentligen.
Den var inte dålig, men inte heller super bra. Tobbe tror jag gillade den mer dock. Kanske för att det var 4 manliga huvudroller, och att han har mer att relatera till.. Men som sagt, serien var iaf. bra och helt klart värd att se. Jag kollar aldrig färdigt på något om jag inte verkligen vill, och denna såg jag ju faktsikt färdigt.


"Drottningoffret" går fortfarande att se på svt.se/play för er som är intresserade.

Astrologi.

De flesta som känner mig vet att jag tror, ja faktiskt tror på astrologi. Ett tag var jag mer intresserad än just för tillfället, (även om jag fortfarande är intresserad.) och läste mer om det och faktiskt så var det så att ju mer jag läste om det, ju mer trodde jag på det. Och jag kan med stor säkerhet säga att jag antagligen läst mer om det än vad majoriteten som läser dethär inlägget har gjort.

Ja alltså jag har vart inne på de flesta sidor man kan hitta om stjärntecken och astrologi, självklart är jag inte dum. (Om det är någon som tror det antar jag att ni antingen inte känner mig, eller inte är tillräckligt smarta själva för att fatta det ;) skämt o sido..) Så självklart tror jag inte på allt jag läser. Jag är en del av internet-generationen och har fått lära mig precis som generationer innan mig förhoppningsvis fått lära sig angående saker som sägs/skrivs i media att allt går inte att svälja med hull och hår. Man får använda sig av allt man kan hitta i sitt eget huvud och med hjälp av det sortera ut oseriös fakta från seriös fakta.

Jag tror att det är för många precis som för mig, att ju mer man läser, lär och jämför om astrologi, ju mer kommer man att tro på det, och det är för mig raka motsatsen till en annan stor och populär tro: kristendomen. Nu vill jag inte kritisera kristendomen för mycket, tycker i minsta fall att det är härligt att människor har någon form av tro och så väljer man den som passar sin egen personlighet och värderingar bäst. Men för min del så tycker jag att kristendomen känns mer ologisk (med att Gud skulle ha skapat jorden osv...) än astrologin. (Som bara påstår att vi människor påverkas av energier från planeter, solen, monen osv..)

Det som framförallt får mig att tro på astrologi är att det stämmer enligt mig på nästan alla jag jämför med. Jag är en fisk så mycket det bara går enligt mig själv. Tobias är en skorpion, Johanna är en skytt, min mamma och Ida är oxar, pappa är lejon, osv. Ut i våra små små fingerspetsar. Japp japp, det är sant, så uppfattar jag er. Så vill ni veta vad jag tycker om er är det bara att läsa ert stjärntecken ;)

Nää, men sen är det också så att det finns inte bara 12 olika typer av människor (alltså som det finns 12 stjärntecken..) utan man har väldigt mycket andra stjärntecken i sig också beroende på var du är född och vilket klockslag.. Så självklart måste man inte vara exakt som fisken bara för att man är född i fiskarnas tecken.

Jaa.. Jag vet vet egentligen vart jag vill komma med detta, men jag inser att det blir som allt för ofta när jag vill säga någonting att jag glider in på små väga om andra saker och slänger in allt för mycket detaljer för att någonsin kunna komma till min poäng så jag tror jag slutar här! hahaha! Fyfan, ett långt inlägg helt utan riktig poäng, hur känns det att ha läst hela vägen hit? Inte så skoj va? Jag skulle kunna skriva en bok om vad som helst. Inte helt säkert en bra bok, men jag hade inte haft problem med att fylla ut sidorna iaf. Det är en sak som är säker. ;) Byee!


Ett av alla mysterier..

Ett av de största mysterierna kring Reinfelts politik enligt mig är A-kassan. Varför ville han förändra den så som han gjort? A-kassan, en försäkring, inte ett bidrag. Man betalar själv för att få vara med i A-kassan, det är alltså inget alla automatiskt blir med i och tar del av tack vare skattebetalare, utan något man betalar för själv. Det var dock en rimlig avgift, som de flesta hade råd med och som många också var med i.

Helt plötsligt chock höjer Reinfelt A-kasseavgiften extremt mycket så att 350.000 yrkesaktiva människor lämnade a-kassan, och minst 150.000 nya på arbetsmarknaden gick aldrig med. Jag är en av dom som aldrig gick med, för att det var inte värt så mycket pengar, jag hade inte råd med så mycket pengar.

Nu märker jag skillnaden. Istället för att gå på A-kassa, min egen betalda försäkring, när jag är arbetslös, lever jag på mina sista slantar, tills dom tar slut och då är nästa steg socialen. Hos Socialen får jag inte ha några sparade pengar, såklart(!) Vilket innebär att jag står och stampar. Jag stampar tills jag får jobb igen, och när jag väl får det så är det under en så kort tid att jag hinner inte spara ihop pengar tillräckligt för att kunna leva till nästa gång jag får jobb. Jag kommer hamna på socialen igen, och åter igen, får jag inte ha några sparade pengar.

Jag fastnar i ett mönster som A-kassan hade kunnat rädda mig ur. A-kassan hade visserligen inte gett mig rum att fortsätta spara, men de hade gett mig rum att behålla mina sparade pengar och endast leva på A-kassa under arbetslösa perioder. Vilket gör att den dagen jag vill ha något, ett körkort, en ny soffa, en semester utomlands, då kan jag göra det, eftersom jag jobbat, jag sparat, och jag fått behålla mina sparpengar, tackvare en försäkring jag haft råd med som räddat mig under arbetslösa tider. Tider som regeringen misslyckats med att ge mig jobb.

Nu har jag gått med i A-kassan ändå. Trots att det är svindyrt, men mitt senaste jobb var bra betalt till skillnad från alla mina tidigare, Nu hoppas jag bara på att jag har råd att fortsätta vara med under denna arbetslösa tiden som jag är inne i nu, så jag inte behöver avbryta mitt medlemskap och börja om från noll. Så hoppas jag att en vacker dag när jag blir arbetslös så lever jag på mig själv och inte på socialen. Så hopppas jag att en vacker dag när jag blir arbetslös så behöver jag inte släppa drömmar om körkort, ny soffa och utomlandsresa. (självklart inte allt på samma gång, såååå bra betalt är inte jobbet.. ;))

Så nu håller vi tummarna på att jag överlever denna tiden utan jobb, håller tummarna för att jag får ett nytt jobb snart, och håller tummarna för att Socialdemokraterna kommer tillbaka starkare än någonsin och sopar mattan med Moderaterna nästa val! :)


Och ni som håller med mig, och inte håller med mig, eller håller med mig delvis, kommentera! Jag vill veta vad ni tycker! :)

Blääääääää

Åååh vad det är hemskt att vara arbetslös! Jag vill ha, jag behöver ett jobb! Orkar inte gå hemma dag ut och dag in. Dagar vars enda mening är att laga middag. Det är det enda viktiga. Det suger. Jag hatar att inte ha rutiner, att inte ha en inkoms, att veta att varje dag blir jag fattigare och fattigare. Det är sååååå tråkigt, och SÅ jobbigt.

Jag gör verkligen vad som helst för ett jobb nu! Vill bara gå upp på morgonen och utföra en uppgift.


RSS 2.0