IQ

När jag sitter här och tittar på den puttrande pastasåsen, (ja det blir två inlägg på raken) måste jag ju roa mig med nått. Klickar runt på bloggar och snubblar över Tyras.se's blogg som gjort ett IQ test.. Jag ska ju ändå fördriva tiden tänker jag och klickar mig in, alltid kul att få bekräftelse på hur smart man är ;) ...om man nu är det... :]

När testet på 15 frågor är klara ber de om ett sms som kostar 10 kronor plus vanlig taxa.. Ja men då har man ju redan lagt ner tiden och kan inte låta bli!

Jag hamnade på 113, vilket var strax över genomsnittet! Visste la att jag var smart!

Här är mitt resultat!


Och här [ http://www.iqtestet.se/menevebloggse-IQ_604333.html ] kan ni klicka om ni själva vill se hur mycket smartare ni är än mig ;) ...om ni nu är det... :] (och tycker det är värt 10 kronor + för att ta reda på.)

Pasta, P3 och Personbudget!

Sitter och tittar på min pastasås som puttrar på spisen. Som för övrigt luktar ljuuvligt. Jag är så svag för pastasås! Vet inte varför. Älskar det! Ta t.ex. frysmat. Jag hatar frysmat! Dels för att det sällan smakar något eller bara jävligt vattningt och äckligt, och dels för att jag inte gillar fabrikat. Men Pasta Al Fredo har jag alltid gillat! en enkel bandspagetti med nån vitlök/skinksås. mmmmh!

Idag hade min kollega Sandra gjort en fantastisk Pastasås med Fläskfile (alltså fattar inte varför man inte kan göra streck över e ? det blir bara såhär då ´´e) och bacon på en cream fraise bas :) Var så god (jo vi smakar alltid på varandras mat på jobbet..) att jag blev tvungen att göra en själv.

Och inte blev jag mindre sugen på att laga pasta när jag sitter på bussen påväg hem och Carpe Fucking Diem går på P3. En parodi på Paolo Roberto som snackar om sin underbara pasta från fantastiska Italien.. mmmmh!

JAg tog en sväng förbi ICA påväg hem och kör en copy på Sandra, Fläskfile, bacon, cream fraise, massa grädde för min del dock, soja och vitlök! och nu puttrar den så fint på spisen, längtar tills Tobbe kommer hem som är om en halvtimme så vi kan avnjuta tillsammans!

 
Och på tal om P3! Morgonpasset i P3 måste ju vara det bästa morgonprogram som gått på radio någonsin. Martina, Kodjo & Hanna är ett så fint team och kompletterar varandra utmärkt! Och varje morgon tar de emot sms/mail/twitter osv. meddelanden från lyssnarna som de läser upp. Och jag skickade in sms två dagar i rad!

Första dagen så pratade de om detta med att Jesus skulle haft en älskarinna, och de började skoja om att han haffade Guzz (för Er som inte vet vad det betyder så är det typ, ragga på tjejer).
 
Jag tog min telefon, uttråkad på bussen och skrev om låten Haffa Guzz som spelas då och då på P#, ni vet "gå ner i din arbetstid, haffa Guzz deltid!" men bytte ut "om jag var snubbe skulle haffa Guzz...blabla" mot "om jag var Jesus skulle haffa Guzz..bla bla"

Vilka lovord jag fick tillbaka! :D De öste komplimanger som "Vi har såå smarta, kvicktänkta lyssnare, här har vi en tjej som supersnabbt skrivit om låten...bla bla bla" :) Sålde för massa pengar på jobbet den dagen med den super boosten jag fick på morgonen!

Dagen efter efterlyste de snapsvisor som handlade om just Morgonpasset i P3. Jag, som älskar att rimma, kunde ju inte låta bli att skriva en snabb snapsvisa och vad får jag tillbaka? Ännu fler lovord "Denna tjejen, Evelina i Falkenberg spelar ju i en egen liga! Hon är proffs, såå grym!" och så sjung de min visa!

Sålde givetvis lika bra denna dagen på jobbet ;)

Och på tal om jobbet (ja de blir mycket på tal om när man inte bloggat på evigheter och får så mkt att berätta om) så har jag klarat min budget med råga, och det är så skööönt! Har legat strax under i flera månader och de har tärt så mycket på psyket! Man mår inte bra när man inte presterar som man ska, men nu är det överleverans på full nivå, och samtidigt är mina kunder så nöjda med vad dom får, påriktigt! får uppskattande mail dagligen, kan ni tänka er? :) Nu mår man bra!

Ljusdal, som vi var i nu i helgen och hade lite Sales Awards, festligheter, tävlingar, lekar och annat mys var förövrigt super kul, mycket roligare än förra året! (som ju också var kul!)

Puss och hej!

Partiledardebatten

Igår var det partiledardebatt i 2:an. Samtliga partiledare var på plats, samt Åsa Romson som Miljöpartiets kvinnliga språkrör. Men samtidigt, klockan 20:00, började också Solsidan! Eftersom jag har större intresse av debatten än Tobbe, men ändå är sjuk och kan se den på play imorgon (idag) så kollade vi på Solsidan. Det var ett ganska tråkigt avsnitt på en högt överskattad serie tycker jag...

Hur som helst, i reklamen och direkt efter så zappade vi över till 2:an och de var om möjligt ännu  råkigare?! Politiksa debatter, utrfrågningar och intervjuer blir bara tråkigare och tråkigare! Dels så svarar de aldrig rakt på en enda fråga som de får, VARFÖR?! Har de helt enkelt inte svar på några frågor eller tävlar de blocken imellan på vem som är mest mediatränad och kan smita från frågor flest gånger?
 
Sen känns det hela väldigt mycket som att de är där för sin egen fåfängas skull. Inte en gång känner man sig inbjuden i debatten, som att de pratar med oss väljare, utan de står där och näbbas med varandra som småungar i en sandlåda. Tröttsamt!

Att man dessutom inte vet vad man kan lita på, för de slänger sig med faktafel och rena lögner gång på gång gör det hela bara än mer ointressant.

Tråkigt att detta är vad politik har blivit. Teater och skådespel med lögner och idioti, gnäll och skäll.
 
Inte mycket vettigt kom ur debatten men måste jag välja så tycker jag nog att Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt skötte sig bäst.

Var det någon mer som såg debatten? Vad tyckte Ni?


 

RSS 2.0