5 Saker jag stör mig på.

Känner mig irriterad, och kommer därför lista 5 saker som jag stör mig på just nu.


01. De "Nya arbetarpartiet - Moderaterna".

För det första är det bara provocerande att dem över huvudtaget kallar sig för ett arbetarparti. Det är ett direktörsparti och kommer aldrig bli något annat. Anledningen till att arbetslösheten ökar (nu snackar jag om folk i arbete och inte i "sysselsättning") är helt enkelt av den enkla anledningen att Moderaternas ideologi går ut på att göra arbetarna svaga. Ju högre arbetlöshet = ju lägre krav kan arbetarna ställa på sina arbetsgivare.


02. Folk som röstar på SD för att "de andra partierna inte tar i frågan om invandring".


Bilden talar ju för sig själv, men det jag stör mig på är människor som försvarar en röst på SD med att resten av partierna i regeringen inte "tar i frågan om invandringen". Alltså rasister är idioter och SD är rasister, jag behöver inte argumentera för mig där. Men att säga att att man röstar på SD för att lyfta frågan så är det som att rösta på ett parti som hatar miljön och vill mörda jordklotet för att lyfta frågan om miljön.


03. Övervakningen som alla verkar blunda för!

 
(..om vi ska fortsätta på punkt två lite grann så är ju ett alternativ till alla partier i riksdagen Piratpartiet!) Men ännu en övervakningsskandal har kommit till ytan. NSA avlyssnar 35(ish?) av världens ledares telefoner. Ingen chock egentligen, men hallelujah Snowden som avslöjar vansinnet! (...) Men det sjukaste av allt är att vi, var och en av oss övervakas hela tiden, att mail och annan kommunikation lagras i 6 månader och att informationen redan missbrukats, här i Sverige, flera gånger. Ingen säger någontiong om det. Här har vi en fråga som inget av partierna i riktsdagen tar i. Vad håller du på med?


04.  Kapitalismen, Egoister.

 
Alltså en sak är bara så logisk, och det finns inga argument emot. Det är att det finns bara så mycket resurser, och om en, (1.) människa ska vara väldigt, väldigt rik. Så måste många (flera.) människor vara fattiga. Och då undrar jag, vad är det som rättfärdigar och någon ska få lov att vara så väldigt rik? De flesta är inte så rika, men bara den rikaste procenten i världen förbrukar så otroligt mycket resurser på bekostnad av allt annat nuvarande och kommande liv, och detta är något vi övriga tycker är okej? och till och med strävar efter att komma så nära som möjligt själva? Går vi inte i så fall åt helt fel håll?


05. Slöseri på resurser.

 
Jag ska försöka att inte trampa någon på tårna, och jag skall heller inte hylla marijuana på bågot vis. Men det är väldigt många som brukar denna relativt ofarliga drog. Det finns gott om farligare eller minst lika farliga droger som vi brukar dagligen lagligt i Sverige, alkohol är en av dem. Men denna plantan är faktiskt en planta med långt många mer kvalitéer än att skapa ett rus. Den går att använda till allt från papper, till rep, till kläder, olja osv. (även medicin om vi ska gå in på någon form av bruk..) så att inte utnyttja denna resurs som dessutom är så enkel att odla och som växer så snabbt är ett slöseri på goda resurser, istället tär vi på jordens tillgångar som inte växer lika fort, om alls. Varför?

Haha, asså detta är så jag!
 
 


 
 
 
 

Moster x 2 !

I vår ska jag bli moster igen! :) Nu är det lillasysters(!!!) tur att skaffa bebis tillsammans med sin Anthon. De ska bo hemma hos mamma och pappa med barnet, jag får panik bara av den tanken, men vi är väldigt olika jag och min lillasyster. Hon hade nog gärna bott hemma hos mamma i hela sitt liv om bara pappa och Anthon hade gått med på det, mamma är likadan, hade knappast sagt emot. Jag började leta lägenhet när jag var 14 så ja, rätt olika på den punkten som sagt.. 
 
 
Men i alla fall, STORT grattis till Nella och Anthon, ni kommer få ett fantastiskt fint barn och bli underbara föräldrar, det är jag övertygad om! :) 
Annars då, nu var det åter igen hundra år sedan jag skrev här ju, så det har hänt lite grann.. Jag har fått sparken! :) ..eller, jag har blivit uppsagd, men jag gillar att säga sparken, det låter så groteskt att säga sparken, jag gillar de! 

Nej men pga. av olika omständigheter så flyttar hela vår verksamhet till huvudkontoret i Ljusdal, vilket innebär att mitt kontor stängs ner, erbjudandet om att flytta till Ljusdal kändes inte alls lockande så i slutet av november är jag arbetslös för första gången på flera år. Känns lite konstigt.

Men men, planen är att dra till Norge i början på nästa år! Har lite vänner där så de blir kul Dock trist att de precis bytte till högerregering i Norge, samtidigt som Sverige förmodligen blir rött igen i slutet på nästa år.. å så drar man dit? Kanske för att tjäna pengar, kanske för att stanna.. har inga stenhårda planer ännu.

Men då är frågan om man ska sälja sin lägenhet eller om man ska hyra ut den undertiden??

Jag tyckte ju att Nella kunde ta den nu när hon ska skaffa familj! :) Men som sagt kände hon mer för att bo hemnma..

Ja va mer? Jag ska tattuera mig om lite mindre än 2 veckor! :D Då blir jag förhoppningsvis klar med skiten så då lägger jag upp en bild! :) 

På bilden nedan ser man lite utav den iaf.. men har kommit lite längre nu..

 
Jajaa, då har ni lite mer koll på mitt liv nu ni som bryr er ;) Pussoheej!

RSS 2.0