What you feel is what you are....

Är så jävla trött på att söka jobb nu!! Det finns ju inga.. och moderaterna som sa att de var de nya arbetarpartiet och att alla skulle arbeta.. jojo.. om det fanns jobb kanske!! Men det finns det ju inte..

Nu är det ju, för er som inte missat det.. (hrmm...) år 2009, och nästa år är alltså 2010 - valår! Tycker att det är så himla synd att Mona Sahlin startat sammarbetet med vänstern och miljöpartiet och då skapat det rödgröna partiet, för tror hon tappar rätt så mycket röster på det, och vet inte vad jag tar mig till om det blir ytterligare 4 år med Moderaterna.Önskar bara att alla ungdomar (och andra människor) kan tänka lite mer på varandra och vad som är bäst för hela sverige istället för bara på sig själva. För moderaterna är inte bra för Sverige! Istället för att lyssna på ett litet citat som Reinfeldt säger och tänker att "ja men va bra med lägre bensinpriser" så kolla på hela ideologin, och rösta efter den!

Som tillexempel sjukhuset i Varberg som förra året gick back med typ 60 miljoner kronor, istället för att inse att budgeten är för liten och att det kanske inte är så smart att sänka skatten, så vill moderaterna nu skärpa sjukvården ytterligare! Personer ska sparkas (hallå, skulle vi inte börja arbeta mer?) semestertider ska kortas, personalen ska inte längre få lägga sina egna scheman osv. osv.

Och en uträkning visar att dessa pengarna skulle kunna tjänas in, och folk hade fått behålla sina jobb osv. om vi bara la till 25 öre mer per hundralapp på skatten! är det inte värt det?? Det vi behöver göra är inte att sänka skatten, utan att lägga den på rätt grejer så att så många människor som möjligt får ut någonting utav det!

Istället tycker moderaterna att vi ska vandra i USA:s "kloka" fotspår och sänka skatten så att folk själva kan välja var de vill lägga sina pengar, och i så fall betala en sjukhusförsäkring. Men för de som inte har råd med det då? De som knappt får ekonomin att gå runt, de kommer ju att dra in på grejer som sjukhusförsäkringar, för hyra, mat, el och vatten måste ju ändå gå först. Vad ska hända med dom när dom plötsligt får cancer eller något annat som dom hade hoppats slippa, ska det bli som i USA då och man plötsligt mister allt man någonsin haft för att man har inte haft råd med försäkring och Svenska folket är för snålt för att betala skatt, för i detta landet är vi egoistiska och tänker mer på oss själva än på varandra.

Men visst, sånna saker kan man ändra på när Sossarna väl får makten igen, men sen finns det ju andra saker som man inte kan ändra på, som att Moderaterna nu tänker sälja ut apoteket, trots att andra länder som gjort det resulterat mycket högre priser på läkemedel och en mindre inkomstkälla till Sverige. Det går ju inte att ändra tillbaka när det väl är gjort. Därför hoppas jag inte att Moderaterna får ytterligare 4 år i makten, så dom kan få fler dumma idéer att förstöra Sverige med.

Sen visst, kan vissa saker låta rätt som Moderaterna säger med, men oftast inte när man tänker ett steg längre. Som de flesta känner väl någon som går hemma och är sjukskriven och får pengar fast än de egentligen kan jobba. Och visst borde det väl inte vara så. Men är det inte bättre att en person som kan jobba, inte jobbar, än att en person som faktsikt är sjuk, och inte kan jobba, måste jobba, ...eller gå hemma utan a-kassa? För det är ju så det är nu, tack vare moderaterna. Min mammas kompis som har varit sjuk i cancer (som för övrigt kan komma tillbaka när som helst) mår just nu jätte dåligt, hela magen är förstörd efter olika opperationer så hon måste gå på toa med diarré minst 10 gånger om dagen, hon blir trött bara av att laga en lätt måltid till sina barn och måste vila en timme, hennes doktor råder henne att inte jobba, men det måste hon enligt en annan doktor på arbetsförmedlingen, som bestämmer om vem som får a-kassa och inte,bara genom att kolla på några papper, trots att han aldrig ens träffat henne. Är det rätt då?

ÅH! Vill bara att Socialdemokraterna ska vinna!
...and what you are is beautiful.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0