Veckans bästa!

Igår klockan 19 höll Mona sitt tal i Igår klockan Almedalen, jag och Tobbe kollade live på nyhetskanalen.se, jag hade glömt att vi kunde se de på kunskapskanalen, men skit samma. På TV eller datorskärm, Monas tal var perfekt! Helt klart det bästa talet på hela veckan, och jag tycker så mycket om att lyssna på Mona.

Hon pratar precis med den stämman och i den takten som jag tycker om att lyssna på. Känns precis som att det är med mig hon pratar, och jag och Tobbe frågade oss själva i någon paus hur fan man ens kan få för sig att rösta på något annat parti när man lyssnar och förstår hur Mona tänker?

Mona och de rödgröna vill satsa på Sveriges välfärd! Vad än Reinfelt påstår så är det inte det han vill göra, om han inte helt plötsligt efter fyra år vill byta politik helt och hållet, vilket jag tvivlar på.

Monas möjligheternas land är ett land som vi alla tjänar på, arbetarklass som överklass. Ett land som kämpar för jämnställdhet och solidaritet.

Ta t.ex. kösystemet. Är inte det något som vi svenskar alltid brukar vara så stolta över? Det har t.ex. nämnts flera gånger i programmet "Världens modernaste land" av både födda och invandrade svenskar att vi har så lätt för att bilda kö. Det är för att i dethär landet är vi uppfostrade till att alla ska ha rätt att "komma fram", att ingen är mer eller mindre värd än någon annan.

Men i Reinfelts Sverige där får barn med sjukförsäkring gå före i kön på barnsjukhus. Trots att vissa barn inte ens kan få någonsjukförsäkring pga. handikapp, för tidig födsel eller annat. Trots att vissa barn är födde till föräldrar som inte har råd med barnförsäkring. Trots detta tycker Reinfelt att det är rimligt att låta försäkrade barn gå före i kön, som om de har mer rätt än andra till hjälp. Som om dom är mer värda. Är det rätt?

Bland annat det nämner Mona i sitt tal.

Hon avslutar talet först med att jämföra Moderaternas utrikesminister mot Sossarnas förra. Hur Moderaternas letar efter olja att tjäna pengar på medans Sossarnas kämpade för rent vatten åt andra.

Men sist av allt säger berättar hon om sina åsikter kring främlingsfientlighet och hur hon och de rödgröna aldrig kommer att sammarbeta eller låta Sverigedemokraterna ha någonting att säga till om i riksdagen.

Under hela talet poängterar hon att det är viktigt för oss alla att rösta den 19:e september. Det är det! Förra året var det väldigt få röster som skillde mellan Sossarna och Moderaterna. I år ska rätt parti vinna!

Från var och en efter förmåga, åt var och en efter behov - Solidaritet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0