Notis

"Sverige. Svenska höginkomsttagare har den högsta marginalskatten i världen med 56,6 procent för de som har en årsinkomst över 545 200 kronor. Men när det gäller genomsnittlig skatt, tillsammans med obligatoriska socialavgifter, finns det flera länder som tar ut mer skatt än Sverige." -Aftonbladet.

Högst kanske, men 56,6% När man tjänar 545 200 kronor om året är inte sååå mycket, hur många drabbas av det egentligen?

Vem behöver egentligen så mycket pengar?
Och vem är det som tjänar så mycket pengar? Inte är det sjuksköterskan, ambulansföraren eller något annat livsnödvändigt yrke iaf. Kanske någon egen företagare som tjänar sina pengar på att sälja för dyra produkter till någon som egentligen varken behöver eller har råd med det.

I samma tidning, Aftonbladet, läste jag också om ett gammalt par som vunnit 80 miljoner kronor och gett bort rubbet till välgörenhet. "Det man aldrig haft kommer man aldrig att sakna" säger dom.

Sicka kontraster det finns mellan människor. Vissa giriga ska bara ha så mycket som möjligt. Hellre betalar dom en hög summa för att smita förbi en vårdkö själv, än en lägre summa för att låta hela Sverige få en bättre sjukvård. Hellre en hög summa för en bra pension för sig själv, än en lägre summa för att låta alla pensionärer få en bättre pension.

Likt en hund plötsligt blir hungrig när en annan nosar i dens skål, är det viktigare att ha mer än man behöver än att behöva ge lite till någon annan.

Men är det inte rätt logiskt? Att om vi betalar tillsammans blir det mesta billigare. Ungefär som när du tar tre par skor och betalar för två. Eller två glasögonbågar och betalar för ett par.

Det funkar så. Men vissa giriga människor kan inte se någonting ur andra ögon än sina egna och har aldrig provat på att ställa sig i någon annans skor.

Trött på hur fler och fler Svenskar förvandlas till egotrippade idioter som tror på allt Reinfelt säger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0