Här kommer det, MERA POLITIK!

Förra valåret, år 2006  sa Moderaterna att det skulle sänka skatten med 30 miljarder kronor. 50 miljarder i sänkningar och 20 miljarder i höjningar. Idag innan valet år 2010 kan vi se att dom har sänkt skatten med 100 miljarder kronor. Det är 70 (SJUA NOLLA!) miljarder mer än vad dom sa förra valet.

Dessa skattesänkningar har gått på bekostnad av de sjuka och de arbetslösa. Sessa sänkningar har kostat svenska folket ungefär 25.000 anställda innom skolan, vården och omsorgen. Alltså inom välfärden! 

Dessutom sa Moderaterna att de inte tänker låna några pengar till skattesänkningar, det gjorde de ändå. Och trots att de år 2006 tog över de socialdemokratiska överskottet på 70 miljarder kronor så ligger de nu (enligt finansdepartimentets siffror) på över 30 miljarder i underskott. Det är en skillnad på 100 miljarder kronor.

De rödgröna har räknat ut att om regeringens partiers förslag förverkligas så motsvarar det ytterligare 100 miljarder kronor, regeringen själv påstår att de bara ska sänka med 20 miljarder, men hur gick det sist dom lovade?

Förra valet hade dom ett överskott på 70 miljarder och 25.000 fler anställda inom vård, skola och omsorg. Dom sjuka och arbetslösa betalade för de rikas skattesänkningar. Vem ska betala nästa gång? Hur många fler välfärdsarbetare kan vi minsta? Hur många mer miljarder ska dom låna?

Om moderaterna skulle sänka skatten med hundra miljarder till skulle det motsvara nästan var tionde anställd inom välfärden. Det är ännu fler arbetslösa!

Hösten 2006 hade Sverige 6% arbetslöshet, vilket Anders Borg beskriver som en massarbetslöshet. Idag är det närmre 9%...
 
En hotellstäderska betalar idag FEM GÅNGER MER än en överläkare i A-kassa..

Jag vill att Sverige ska vara ett bra land. Det BÄSTA landet. Inte det billigaste.


Rösta den 19 September.
Moderaterna leder och varje röst är extremt viktig.
Din med!

Trackback
RSS 2.0