Varför?

Varför är så många rädda för att låta kvinnor bli jämlika männen i Sverige? Varför är så otroligt många svenska män så fulla av hat mot kvinnor? Varför kan en kvinna i Sverige inte uttrycka sin åsikt utan att mötas av hat och hot i så många fall? Och varför förnekas det ständigt att så är fallet?

En kvinnlig journalist möter otroligt mycket mer hat och hot än sin manliga kollega under sin karriär. Likaså en kvinnlig politiker. Varför är det så och vad kan man göra för att ändå på detta?

En kvinna måste anstränga sig mer för att nå någonstans inom karriären än vad en man behöverr göra. Varför är det så?

Varför får kvinnor skit för att de matar sina spädbarn offentligt medans män får visa sina svettiga överkroppar oemotsagt? 
 
Jag är bara så jävla trött på hur kvinnor bemöts i Sverige, hur förtryckta vi är i vår vardag, alltid, helatiden. Och hur vi ändå ska "vara nöjda" för att Sverige är världens mest jämlika land. Må så vara, men ändå trycks kvinnor och tjejer ner ständigt.
 
En kvinna skriver en feministisk artikel - möter hat och hot. Detta är standard och något man vet innan det händer.
Det finns dock positiva kommentarer till artikeln också, av dessa positiva kommentarer, som skrivs av både män och kvinnor, bemöts ca 70% av de kvinligaa kommentarerna av ytterligare hat och hot, medans männen som uttrycker precis samma åsikt bemöts av ca 25% hat och hot. 

Varför hotar och hatar män kvinnor. Vad är det man är rädd för? Eller vad handlar det om?Detta är frågor som snurrar i mitt huvud. Jag är så jävla trött på att vara mindre värd som kvinna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0