Mona är så jävla bra!

Såg inte hela partiledardebatten, men har sett de bästa av Mona och så kollade jag lite under reklamerna till ensam mamma söker, eller ja, jag fastnade ju för debatten varje gång så egentligen så kollade jag inte riktigt noga på något av dom. För att hör och häpna! Tobbe ville kolla på ensam mamma söker! :) Så vi tittade lite på båda.

Nu har han gått och lagt sig så jag tänkte blogga lite och sen lägga mig jag med. Vi ska kolla på debatten tillsammans imorgon helt ut, så då kommer jag nog skriva lite mer om de, men ville bara slänga in klippet där hon börjar med att säga: 

Jag hoppas att alla som jobbar, eller alla som förlorat jobbet, hörde vad den som kallar sig ledare för Sveriges enda arbetarparti just nu uttryckte: att dom som har förlorat jobbet, förpassas.. du sa det nu igen, till gruppen "dom som inte jobbar och lever på bidragen."




och avslutningsvis säger hon: 

"..så rösta på ett arbetarparti om man ska fixa jobben, men de heter Socialdemokraterna och inte Moderaterna!"

Så kaxigt och samtidigt så sant.


Moderaterna lockar gärna sina väljare med exempel som att den stackars sjuksköterskan (stackaren som är så utsatt i sitt kvinnodominerande jobb som pga. det tjänar en riktigt kass lön för sitt arbete.) hon ska få en (hör och häpna!) femhundring mer i månaden! (oj oj oj) om hon röstar på moderaterna.

Men vad Reinfelt antingen inte vet(??!) eller inte bryr sig om då, eller rent av, inte vill berätta är att denna femhundringen är så väl som välförtjänt, inte utbetalad ur rätt hand, den extra hundringen ska inte betalas med skattesänkningar (och välfärd), den ska betalas med höjd lön! Reinfelt lockar sjuksköterskan med sin femhundring, men han jämnar inte ut några klyftor. Han ökar dom! Socialdemokraterna prioriterar hellre för en jämlikare lön för ett jämlikare jobb på en jämlikare arbetslplats i ett jämlikare land!

Och trots detta är Mona och Reinfelt iaf. överens, sjuksköterskorna ska ha mer pengar, frågan är bara vill du ha det i skattelättnader (och sämre välfärd), eller vill du ha det i lön (och jämlikare samhälle).

Medans Reinfelt ger denhär femhundringen till en sjuksköterska i form av skattelättnader (som också drabbar en massa andra kommunalt anställda sjuksköterskor) i hopp om att hon håller tyst. 

Så använder Mona denhär femhundringen, och många andra femhundringar, (och många andra betydligt mycket högre skattelättnader för betydligt mycket högre betalda jobb än sjuksköterskor om Aliansen får bestämma,) och använder för att göra det politiker borde göra. Bekämpa klyftor, orättvisor och skapa välfärd.

Nu kanske det inte går lika fort för jämlikhetens, och rättvisans femhundring att hamna i fickan,  som för skattelättnadernas femhundring  men kanske är det så att nästa generations, eller generationens efter dens sjuksköterskor har ett jämlikt yrke, och bor i ett ännu jämlikare land.

Åt det hållet gick iaf. Sverige innan regeringen Reinfelt tog över, kungen av klyftor.

Så för att dämpa Kungen av klyftor lite, och få Sverige till ett rättvisare land där kvinnor inte tjänar mindre pengar än män, där rättvisa löner för rättvisa yrken betalas. Rösta istället fram Kvinnan för jämlikhet och rättvisa den 19 November.


 

Kommentarer
Postat av: sofie

Mona glänste i den debatten! överlägset! :D

2010-09-14 @ 12:03:32
Postat av: Argadarja

Visst fan är Mona bättre än Reinfeldt, men hörde du hennes tal under valnatten när det blev klart att vi förlorat? Går nog inte att bli mer lightblå. Tycker personligen att (S) har gått alldeles, alldeles för långt till höger, och Mona är en av anledningarna! :(

2011-01-24 @ 10:40:00
URL: http://assonfire.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0