Varför?

Av någon anledning så har vi fått en massa nya "C more" kanaler. C-sport, C-kids, C-hits, osv. osv. som visar diverse filmer, serier och program. Antar att det är någon kampanj de kör och att man  snart kommer behöva betala för dem.. Vilket inte kommer  hända, Ni vet säkertatt jag inte gärna tar på mig utgifter som är "fasta". Jag har det jag måste, hyra, el, internet, osv. men har fortf. kontantkort på telefonen osv..

Hur som, igår visades en film som hette "In Time" med bland annat Justin Timberlake i huvudroll. Rätt bra film faktiskt, missade första 10 minutrarna men tror den utspelade sig i framtiden. Pengar fanns inte längre utan valutan var tid och den tid man hade var den tid man hade att leva.

Alla människor hade tiden synlig på armen, och sedan höll man sin arm över någon grej för att betala. En bussresa kunde t.ex. kosta 2 timmar osv.

Världen var uppdelad i tids-zooner som var från ghetto till överklass typ. I ghettot hade man bara några timmar på sin arm och arbetade varje dag för sitt liv, medan i överklassen hade man hundratals år på sina armar och även sparat på sånahär grejer som man också kunde betala i.. (ja alltså svårt att förklara.. men man kunde spara sin tid i kassaskåpet precis som pengar..)


Filmen behandlade ämnet klasskillnad och de gick ut på att för att några få människor ska vara odödliga så måste fler människor dö. Ett konkret exempel på hur det faktiskt ser ut idag, fast med pengar. För att några få ska vara rika måste många fler vara fattiga.

I själva verket så fanns det tid så att alla skulle kunna leva en normal livslängd men då några ville vara odödliga så tvingades andra att dö, osv. Jag ska inte berätta mer om filmen för den var helt klart se värd, så hoppas Ni vill se den!

Men som sagt, bara för att detta handlade om tid och inte pengar betyder det inte att den är helt olik från den värld vi lever i idag, där en del människor är snuskigt rika medan andra människor svälter.

Jag tänker på detta dagligen och jag kan inte förstå, varför accepterar vi detta?..

..

Who run the world? Girls!Idag på Internationella Kvinnodagen så postar jag Beyonces fetaste låt: Run The Wolrd.

alla borde lyssna för den är het!

Men tyvärr är det ju inte sant att det är kvinnor som styr världen. Men det är en kampsång som heter duga!


Who are we? What do we run? We run the world!
 


Och så en annan fet kvinnokamplåt med Syster Sol (ft Etzia, Cleo, Serengeti, Hanouneh, Miss Relli, Frida & Leia)

Arga tjejer trötta på män som inte kan acceptera kvinnors lika värde,

En vers ur låten:

Det finns bad minds som gör allt för att skugga mitt liv,
smutsa ner och sprida negativitet är deras enda tidsfördriv.
För det man aldrig kan få är det enklast att hata,
du gömmer din ångest bakom skiten du pratar,
men jag vet att svetten rinner när du närmar dig min gata,
du drömmer mardrömmar om min vagina; den pratar, (hahahaha!!)

Blir rädd när du möter en sann amazon,

pissar ner dig när vi kontrollerar vår mikrofon,
du börjar ångra att du rörde dig för långt hemifrån,
vi sänker nivån på ditt testosteron.

Vet inte hur du ska hantera mig,

verkar nojig att jag kommer och kastrera dig,
du börjar fatta att du itne är så stor,
du är mindre än du tror,

så spring, spring, spring hem till mor!Jag läste en undersökning som Metro gjort idag, dagen till ära, där man frågat män och kvinnor om Sverige är jämlikt. Föga förvånande så svarade över hälften av männen ja. Och jag blir så jävla proviserad, vilka fan är dem att påstå att Sverige är jämlikt?! Det är det inte!!

Detta är inte en fråga man har en åsikt om. Som "Borde vi ha högre skatt i Sverige?" eller "Är glass gott?" Detta är en fråga som bara har ett svar och det är grundat på fakta. Svaret på frågan är Nej - Sverige är inte ett jämlikt land.

Mer jämlikt än andra länder, mycket möjligt, men jämkligt? Nej.

Och det är väl jävligt typiskt att man som kvinna ska behöva nöja sig med att vi är "ett av världens mest jämlikaste länder".

Idag ökar klyftorna mellan män och kvinnor igen. Detta sedan Moderaterna tog över makten. Regeringen vars f.d. jämlikhetsminister inte ens kallar sig för feminist.

De män som inte är feminister, som inte vill sträva mot ett jämlikare land, är fega, konservativa idioter. Hela världen tjänar på ett jämlikt samhälle där kvinnor och män behandlas och värderas lika. De män som inte tål lite konkurrens av kvinnor, som gnäller över att vi har en egen dag i almanackan för att fira och uppmärksamma oss och de orättvisor vi utsättsför mer eller mindre runt om i världen, varje sekund av vårt liv, 

de män som svarar Ja på frågan om Sverige är ett jämlikt land...

Ni män är i min värld inte värda någonting allls.Inte på grund av att ni är män, utan på grund av att Ni är obildade idioter som förpestar världen. Ni kan gå och lägga er under den sten ni förmodligen bott under under hela ert liv. 

(Och Ni ca 40% av kvinnorna i undersökningen som svarade ja på samma fråga, alltså what? öppna era ögon för fan.)

Girl Power

På hög nivå!!Damn.

Om..

Om jag var partiledare och gick till val så skulle jag göra det på följande:

• Höjda skatter för alla! Efter sänkt skatt på sänkt skatt på sänkt skatt är det inga problem att ändra trenden och höja den. Såå mycket mer i plånboken blev det inte för normalinkomsttagarna och jag lovar att jag skulle kompensera det med ett bättre land att leva i.

• Ännu mer höjd skatt på höginkomsttagare! Förmögenhetsskatt skulle även återinföraras. Varför? För att ingen behöver 50.000 kronor plus i månaden, och de som på något vänster skaffar sig de ändå klarar sig fint trots svin höga (japp för de skulle de anses vara..) skatter. Arvs- och fastighetsskatt - Ja tack! Det blir helt enkelt mer skatt på en massa ställen!• Slopa RUT. (Riktigt Uselt Trams) inte en jävel ska få skattepengar för att ha en egen bartender, rasta hunden eller städa hemmet när människor i Sverige bor på gatan, vården går åt helvete och barn är fattiga.

• Behålla ROT. Jo men jag tycker nog att ROT är helt okej ändå. det är ett bidrag som kan nyttjas av många i meddelklassen samtidigt som man med detta faktiskt rustar upp många hem även för kommande generationer. Och så gör de en hel del svarta jobb vita. Det funkar..

• Höja restaurang momsen. De kan använda sina höjda priser till mer personal istället! För priserna har ju gått just åt de hållet, upp! Svenskar lagar allt mindre mat och köper allt mer färdigt, och då på restaurang, inte frysmat på ICA. Branschen går bra trots höjda priser och då kan de allt betala sin moms.• Använda höjda skatter, RUT-pengar och restaurang moms till välfärden! Skola, vård och omsorg skall ha meer!

• Plocka bort betygen från de stackars barnen i 6:an och 7:an, det är orimligt att tro att man gör skoltrötta ungar en tjänst genom att lägga mer press på dem när de ändå inte har någon större betydelse. Lärarna har heller knappt hunnit lära känna sina elever på ett ynka år.

• Jobba aktivt för att öka lärarnas status, skjuta till med mer pengar till skolan. (Lärare idag är den grupp som känner mest stress på jobbet, följt av vårdpersonal, så givetvis också behöver högre status och lön!)

• Låta tandvård ingå i välfärden. En fullt frisk människa med sjuka tänder är inte fullt frisk. Dålig munhygien leder till dålig hälsa, och hur mycket pengar du tjänar på grund av vilken karriär du valt skall inte vara avgörande för om du har fullt antal tänder i munnen eller inte.

• Lagstifta om lika delad föräldraledighet! Kvinnor skall inte diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av att de antas bli föräldralediga längre än män. (Man räknar med att det kommer ta 100 år innan män och kvinnor tjänar likar mycket i lön om det fortsätter i denna takten det gör idag, inte med mig som stadsminister ;))

• Jag skulle jobba aktivt för feminism! På alla områden där ojämlikhet mellan könen råder skulle jag se till att åtgärder togs. För män och kvinnor. Högre lön till kvinnor, bättre betyg till pojkar, och så vidare.• Jag skulle legalisera fildelning! Precis som bibliotek är en självklarhet skall även fildelning vara så!

• Skulle ta bort alla bokstavslagar gällande övervakning (som FRA med flera) och jobba aktivt för allas rätt till integritet. Istället skulle riksdagen bli mer transparent!• Jag skulle låta göra kvinnojourer till ett riktigt jobb med lön, något som skall finnas över hela Sverige efter behov.
 
• Ta tillbaka monopolet på apoteket. Medicin skall inte handla om pengar. Apotek skall finnas efter behov och inte efter plånbok. Gamla människor ska kunna få sin medicin på närmsta apotek och delbetalning skall alltid finnas som en tjänst.

• Sa jag att jag skulle höja skatterna? Så jag kan satsa på välfärden? Om välfärden inte funkar så tänker jag tömma de rikas plånböcker tills den gör det! Om man inte gillar det kan man faktiskt flytta. Med mig som stadsminister hade det vart viktigare att alla har det bra, än att vissa hade de otroligt bra på andras bekostnad.

• Sist men inte minst skulle det bli lagligt att röka heroin..
Haha,  nej där drog jag ett skämt! :)


Massa mer jag skulle vilja bestämma över om jag fick chansen nu men orkar jag inte mer för just nu ;)

RSS 2.0