Håkan Juholt avgår!

ÄN-TLI-GEN! säger jag bara, och "det var väl fan på tiden" som min bror skrev i ett sms kort efter beskedet.

Det var ju bara en tidsfråga egentligen, förstod ju vem som helst som visat minsta intresse för svensk politik, men det kunde inte skett en dag för tidigt! Nu hoppas jag på förändring inom Socialdemokratisk politik. Egentligen tror jag inte att Håkans värderingar var fel eller att han vart så dålig för partiet om han inte vart så slarvig som han i alla fall framstått. Men utan erfarenhet som minister så hade han helt enkelt inte vad som krävs, kanske förstod han inte riktigt hur hårt granskad man blir i den position han hade.

Hur som helst, det blir min sista rad i denna blogg ang. detta Super Mario liknanade yrväder, jag är redo att lämna Håkan bakom mig och ser fram emot en ljusare syn för Socialdemokratin.

Dock känner jag mig fortfarande färdig med S. Oavsätt vem som nu tar över känner jag inte att partiet i sig representerar tillräckligt mycket av mina åsikter. Jag känner också att jag hellre vill ge plats åt fler mindre partier i svensk politik. Jag önskar Piratpartiet, Fi, Vänsterpartiet får mer plats. Jag har heller inte något emot att fler enfrågepartier träder fram. Tidigare har jag ju sagt att jag önskar mig ett Ungsomsparti, och det gör jag fortfarande och det är det som jag idag saknar mest inom svensk politik.

Men skulle även vilja se ett parti som kunde fokusera mer på utrikespolitik samt invandrarfrågan. På så vis tror jag att Sverigedemokraternas plats i media hade kunnat minska om fler var villiga att ta den disskutionen på allvar. Dessutom tycker jag att viktiga frågor som svensk export av vapen och krigsplan behöver mer utrymme då i alla fall jag känner att beslut gällande detta fattas bakom ryggen på svenska folket.


Idag känner jag att min röst skulle falla på Vänsterpartiet då de för mig representerar Välfärd, Miljö, Fred och Jämlikhet på ett vis som ligger närmast mina ideal av de partier som idag finns att välja mellan.


Hoppas att 2012-01-21 blir ett viktigt datum för Vänster-andan och att vi från denna dag får vänstervidar genom hela Sverige att blåsa hela vägen fram till 2014.

Spännande!
Bild från vår inflyttningsfest part 1 - innan renoveringImorgon ska vi städa här hemma, är ni sugna på ett inlägg med lite bilder på vår lägenhet kanske? :)

Lyckans Lykke!

Go kväll kära läsare, måste ta och säga en sak; ni är dåliga på att kommentera! Tror att de är några av er som följer mig på dendär portalen vad den nu heter där man ser när bloggen uppdaterats, för såfort jag skriver ett inlägg så ökar statistiken, men kommentarsfältet ekar tomt!

Kommentera gärna! Skriv vad som helst, är de något speciellt ni vill att jag skriver om? Något ni inte vill att jag skriver om? Vill ni ha mer bilder? annan design? Kommentera vad som! :)


Jaja, med de sagt kan vi gå vidare. Igår var jag hemma hos mor och far för att träffa min nya kusin! Lykke! Fint namn på en ännu finare tjej! :) Det var hundra år sedan jag ens såg en bebis, ännu mindre rörde vid en! :D Väldigt spännande, men ja lite jobbigt verkar de ju också. Jag är inte bebis sugen ;)

men vad hon var söt i sina små rosa kläder den lilla tjejen, min första riktiga kusin! Har visst två till som jag träffat en gång tror jag, men denna lilla tjejen ska jag försöka lära känna, lite grann i alla fall, vi är ju ingen sådär jätte tight släkt som ses med jämna mellanrum, men nästa träff med den lilla pärlan blir i april! Då är de namngivning, skönt att slippa dop i kyrkan måste jag säga, så trist, stel och lam stämning i kyrkor tycker jag.

Mikael, min farbror, pappan till den fina lilla bebisen var såklart med också, tro det eller ej men Lykke har alltså inte vandrat hem till oss från Göteborg med egna ben. Också väldigt kul att träffa! Som sagt, vi är rätt så dåliga på att ses inom släkten, men när det väl händer blir det alltid roligt. Företaget där han jobbar är desamma som skapat SIBA reklamen! HAHA! Alltså, ni anar inte vad jag skrattar åt den. Annars brukar inte jag gilla sån humor, där allt är så överdrivet, men denna är ju bara för sjuk! Allt är så sjukt överdrivet, och sen har dom bara överdrivit det hela tusen gånger till! Alltså :S Blinkande lampor ???? WHAT?!?!?


Lykke med skogshuggarkliven!


Hemma hos mamma och pappa fick jag också en försenad julklapp. Från Emelie och Mike till mig och Tobbe. En stor, och fyra små hjärtformade ungsformar från Design Mariehult Sweden, verkligen jätte fina! Tilll de en visp och en pensel för bak och matlagning, och ni anar inte hur bra det passade mig att få hem detta just igår!

Jag och Tobbe kör ju på billiga veckan (de är faktiskt så bra att jag gör ett eget inlägg om detta en annan dag, och går vidare nu..) och idag var det ugnspankaka på schemat. Problemet var att jag räknat fel på mjölet här hemma så de räckte inte till en hel sats. Vi fick halvera satsen istället, och vispen jag fick i julklappen var den perfekta för just ugnspankaka smet!

I och med den halverade satsen så var vår annars enda ugnform för stor, men då passade vår nya hjärtformade form perfekt! Tror det blev stans finaste ugnspankaka. Och det var bra, för dedär är egentligen inte mat jag gillar. Sött hör inte hemma i middagsmenyn tycker jag, men med tanke på hur fin den var åt jag glatt ändå.

Hur bra?? :)


Fast inte för att vara sån Emelie, är jätte nöjd med julklappen. Men! dagens bästa vaar ändå att få träffa Lykke, och jag höll henne till och med! Om än bara för nån minut, sen blev hon ledsen ;S Höhö!

Idag var jag mhos doktorn, vi får se om ni kan få läsa om de senare..

PUSS


2012

Okej! Då ska jag försöka ge en bild (först boksdtavligt talat med en bild) av vad jag vill se i mitt 2012.Jag ser mig självklart tillsammans med Tobbe lika mycket under 2012 som i resten av mitt liv. Världens underbaraste som alltid finns där för mig både när jag är glad och när jag är ledsen. Vi passar varandra bättre än handen i handsken och han är mitt allt! :)

Planen är att vi ska börja renovera såfort vi börjar leva på två löner igen. Det är nära nu, men ändå så långt borta! Innestående lön kan verkligen vara riktigt, riktigt irriterande. Men skönt å andra sidan den dagen man byter jobb! Hur som helst. Vi är heeelt LOST. Vet knappt vad vi ska göra. Vi vet att vi vill tapetsera, men inte vilka färger, vilket mönster vilka väggar. Ja och så ser det ut med allt, från köksluckor, till golv, till möbler.

Något annat som två löner gärna får räcka till är minst en resa! Det är så tråkigt tycker jag att vi fortfarande inte vart ute och rest ihop! Så det ser jag verkligen fram emot. Tobbe är flygrädd, men jag ska nog få upp honom i luften! ;)

För mig själv då, så är mitt nyårslöfte att tänka mer på hälsan. Inte för att jag lever så jätte ohälsosamt vad jag vet, men det verkar som att jag har en extremt hög ämnesomsättning då jag tappar vikt som aldrig förr. Enda förändringen jag vet att jag gjort i mitt sätt att leva vad gäller mat och motion är att jag flyttat så jag nu får 15-20 minuters promenad till och från bussen två gånger om dagen. Men de tappar man ju knappast 5 kg på ca 2 månader av? ...Men! en tid hos doktorn är bokad på måndag för att ta reda på hur jag ska göra för att ha kvar lite kött på benen! Skönt!

Jobbet är något jag bryr mig mycket om och tänker på, vardag som helg. Oftast med positiva tankar. Jag vill bli bättre på allt! Ska se till att göra 2012 till ett framgångsår för mig där!

..och det ska leda till massa pengar över att shoppa shoppa shoppa för! Jag älskar att klä mig i kläder som jag gillar, dock är jag inte så mycket för att shoppa av någon anledning, jag får alltid lite, lite ångest när jag handlar kläder, även om jag behöver de! :S Inte alls samma tillfredsställelse som jag känner igen hos många andra alltså.. Detta har resulterat i att jag har kläder från gymnasietiden, och kanske nån gammal tröja till och med från högstadiet! JEEEEEZ!

År 2012 hoppas jag blir året då jag påbörjar en riktigt snygg och femenin ryggtatuering! Kanske gör jag inte hela på en gång, kanske blir den inte så stor som jag just nu tänker mig den, men påbörjad vill jag se den under året.

Sedan, två saker som jag inte fick med på bilden, men som är kanske bland de viktigaste, jag ska: TA KÖRKORT! Tänker inte skåla in 2013 utan ett körkort i plånboken. Och jag ska SKAFFA EN BUFFERT. En av anledningarna till att jag får lite små ångest när jag shoppar är för att jag inte ens, trots att jag flera gånger kunnat, skaffat mig ett riktigt sparkonto för kristillfällen (som typ min tand just nu..)

Så kort och gott:
• Leva lycklig med Tobias
• Börja renovera/inreda lägenheten
• Minst en resa
• Tänka på hälsan
• Bli vassare på jobbet
• Förnya min garderob
• Starta en ny tatuering
• Körkort
• Buffert

Hur ser era planer för 2012 ut? :)

mellandagarna

God förmiddag,

nu är jag tillbaka! :) Tog en liten julpaus från bloggen. Har inte haft så mkt att skriva om. Det kan jag inte påstå att jag har nu heller, men nu har min stora syster uttryckt att hon vill att jag bloggar igen, så då får jag göra det!

Vad har då hänt? Nyårsafton for förbi lika snabbt som alltid och plötsligt var julen över. Så underbart det har vart med en vinter utan snö!!! Nu känns det iofs. som att det blir kallare för varje dag så en morgon så ligger den väl där vit på marken och bara retas, men den dagen den sorgen! Jag är huur nöjd som helst med den snö-fria vintern hittills!Här är en bild på de flesta av oss tjejer på nyårsafton! En trevlig kväll, som det roligaste nog faktsikt var uppdragen som 5 av oss fick för oss att ta på oss en bit in på kvällen. Alla fem fick varsitt uppdrag att agera under resten av kvällen. Mitt var att påstå att jag och Madonna nog ändå är rätt så lika, och att jag nog också vill gå med i den religionen/tron som hon har 8kan inget om den btw. men tydligen har de ett rött band runt handleden?)

Där av kortet ovan! Jag satt egentligen längst till höger men när bilden skulle tas så sa jag "Fast alltså! Det är nog bättre om jag sitter i mitten.. alltså, med min klänning som är sååå fin är jag ju lite.. Madonna lik? Eller hur! så de blir nog snyggast" sen drog jag posen ovan. HAHA! Asså så jävla dryg jag kännde mig, och det värsta är att ingen fattar misstankar, är jag såhär dryg eller????

En annan rolig grej var när jag frågade en kille som hade röd slips om jag inte kunde få den för att knyta runt min arm! "Men alltså Madonna har de enligt sin tro och jag är så lik henne, så jag vill också!" Han bara "ehh... nej...?" HAHAH

Nää.. de pinsammaste var att vi aldrig sa att vi hade haft uppdrag!! Så folk måste jo tro att jag vart sådär dryg!

Jaja.. Idag är det kalas för Karro! Hon fyllde 23 i torsdags, så de blir lite tjej förfest hos henne! Mysigt! :)

Dock har jag vart akut hos tandläkaren idag för jag fick extrem tandvärk igår. Kunde inte äta på hela dagen och inte ens Tobbes "bryta benet super alvedon" hjälpte mot den extrema smärtan! Fyfan! Tror det var värre än jag någonsin trott om att föda barn!!!!!!! Grät och grät och grät, och stackars Tobbe visste inte vad han skulle ta sig till.. Men nu är det över. Ska snart dit igen och bli några tusen spänn fattigare, några tusen som jag inte har. Skönt ;) Extra skönt att iom. helgdagen är taxan 50% dyrare än vanligt.

Jaja, sånt e livet.

Hoppas ni haft en skön jul och nyår så blickar vi fram mot 2012 nu med positiva ögon! Ska nog göra ett litet inspiratinsinlägg för 2012 senare eller imorgon, att resumera 2011 pallar jag inte, varför se bakåt när man kan se framåt?

Puss och kraaam

RSS 2.0